Saturday, 27 April, 2024

Στο Καλλιμάρμαρο το φαντασμαγορικό ντεφιλέ του οίκου Dior

Η αντίστροφη μέτρηση για τη φαντασμαγορική επίδειξη μόδας του οίκου Dior, απόψε το βράδυ στις 21.00 στο Καλλιμάρμαρο

έχει ξεκινήσει. Σε λίγες ώρες το Καλλιμάρμαρο θα γεμίσει με φως και κάλλος, με τις εικόνες να προβάλλονται σε όλη τη γη.
Ήδη εντός του σταδίου έχει εγκατασταθεί γιγαντοοθόνη, προβολείς, και όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη βραδιά. Σύμφωνα με το Mega, προσκεκλημένοι θα είναι συνολικά 400 άτομα, με όλα τα μέτρα ασφαλείας, ενώ γύρω από το χώρο έχει τοποθετηθεί φράχτης, και κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει. Επίσης, έξω από το στάδιο έχουν τοποθετηθεί τέντες, όπου θα γίνεται η προετοιμασία των μοντέλων.
Μεταξύ των προσκεκλημένων θα βρίσκονται και 70 Έλληνες, με τις προσκλήσεις να έχουν σταλεί απευθείας από τα κεντρικά του οίκου μόδας στη Γαλλία. Μεταξύ των προσκεκλημένων, πελάτες του γνωστού οίκου, αλλά και όσοι συμμετείχαν στην επίδειξη, όπως μόδιστροι.
Το ντεφιλέ σε γιγαντοοθόνες θα παρακολουθήσουν Καλαμάτα, Σουφλί και Άργος, όπου ο διάσημος οίκος μόδας έχει τους συνεργάτες του στην Ελλάδα.
«Υπάρχει μεγάλο εύρος στον αριθμό των κομματιών που δείχνονται σε τέτοιες επιδείξεις. Από 80 μέχρι 120-130 κομμάτια. Τα σόου τελευταία διαρκούν γύρω στα 12 με 15 λεπτά. Αλλά εδώ δεν είναι απλά ένα σόου, είναι μια μορφή τέχνης, σαν μια παράσταση στην ουσία. Όταν έχεις έναν τόσο μαγευτικό χώρο λογικό είναι να το εκμεταλλευτείς και να κάνεις μια παράσταση που θα κρατήσει μισή με μία ώρα», σημείωσε ο σχεδιαστής μόδας Βλάσσης Χολέβας.
«Τις επιδείξεις υψηλής ραπτικής αυτών των οίκων, είναι προνόμιο των πελατών τους να τις παρακολουθούν. Μιλάμε για παραγωγές πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Τα φορέματα είναι συνήθως μονά κομμάτια, συλλεκτικά, που μπορεί να κοστίζουν από 50 έως 150 χιλιάδες ευρώ το ένα. Υπάρχουν φανατικές πελάτισσες που αγοράζουν. Οι οίκοι δε βγάζουν χρήματα από αυτές τις επιδείξεις, αλλά κερδίζουν σε αίγλη και αναγνωρισιμότητα», συνέχισε ο ίδιος.
«Γιατί να προσκληθούν Έλληνες σχεδιαστές; Η γκρίνια αυτή είναι άτοπη τελείως. Δε γνωρίζω ποια μοντέλα θα είναι στην επίδειξη. Γίνονται συνέχεια casting και παίρνουν καινούργια κορίτσια», είπε ακόμα ο κ. Χολέβας.
Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Αθανάσιος Βασιλόπουλος.
«Είχαν έρθει εδώ οι εκπρόσωποι του οίκου. Έχουμε το παγκοσμίου φήμης μουσείο παραδοσιακής φορεσιάς. Η Μαρία Γκράτσια, creative director του οίκου, επισκέφτηκε το χώρο και εμπνεύστηκε. Οι δημιουργίες έχουν ελληνικές επιρροές. Στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας θα υπάρχει απόψε γιγαντοοθόνη, μαζί με καρέκλες και τηρώντας όλα τα μέτρα, με την παρουσία της δημοτικής αστυνομίας. Ο κόσμος έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την εκδήλωση», είπε ο κ. Βασιλόπουλος.
«Ο οίκος έχει προμηθευτεί μετάξι από βιοτέχνες της πόλης μας. Εκπρόσωποι του οίκου βρέθηκαν εδώ, ξεναγήθηκαν, και έμειναν εντυπωσιασμένοι από την περιοχή, αλλά και από το έργο των ανθρώπων εδώ από το οποίο εμπνεύστηκαν. Το τελευταίο διάστημα είναι σταθερή η συνεργασία με τον οίκο Dior αλλά και άλλους ξένους οίκους. Το βράδυ θα δούμε την επίδειξη από το χώρο του εργοστασίου. Το μεταξωτά του Σουφλίου σήμερα έχουν την τιμητική τους μέσα από τις δημιουργίες του Dior», σημείωσε από την πλευρά της η κ. Παναγιώτα Γκαγκούλια, αρχιτέκτων και ειδικός συνεργάτης του δήμου Σουφλίου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου