Sunday, 28 April, 2024

Συνάντηση της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου με μαθητές του 2ου Δημοτικού

Με μαθήτριες και μαθητές της Δ1 τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκύδρας συναντήθηκε η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου, 

την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023. Τα παιδιά συνοδευόμενα από την εκπαιδευτικό τους Ελένη Χρήστου και τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Ευθύμη Τερζίδη επισκέφθηκαν το Δημαρχείο στο πλαίσιο   μαθήματος Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Τα παιδιά παρέδωσαν επιστολή στη Δήμαρχο ζητώντας την κατασκευή ποδηλατοδρόμων στην πόλη κι αναφέροντας τα πλεονεκτήματα  της ασφαλούς χρήσης του ποδηλάτου. Η Δήμαρχος καλωσορίζοντας τα παιδιά και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς εξέφρασε τη χαρά της κι ευχαρίστησε για την επίσκεψή τους. Διάβασε την επιστολή συμφωνώντας με το περιεχόμενό της και επαίνεσε τα παιδιά για την πρωτοβουλία τους αυτή που υποστηρίχθηκε από τους εκπαιδευτικούς τους. Σημείωσε ότι πράγματι η ασφαλής χρήση του ποδηλάτου συμβάλλει γενικότερα στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Σημείωσε ότι ο Δήμος έχει στο σχεδιασμό του, μεταξύ των άλλων, την ενοποίηση των τεσσάρων πλατειών με πεζοδρόμους και ποδηλατοδρόμους, όπου είναι εφικτό, τη δημιουργία Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής και τη συνέχιση δράσεων και πρωτοβουλιών σχετικών με τη βιώσιμη κινητικότητα κι ανάπτυξη. Ενεθάρρυνε τα παιδιά να συνεχίζουν να εκφράζουν τις σκέψεις τους, να καταθέτουν  τις προτάσεις τους, να συνεχίζουν να ενδιαφέρονται για τον τόπο τους και να ασχοληθούν με τα κοινά.

Προσκάλεσε τα παιδιά στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, την Παρασκευή 8 του μηνός, και αντάλλαξε ευχές για καλές, χαρούμενες γιορτές με υγεία και αλληλεγγύη.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου