Sunday, 12 May, 2024

Σύλλογος Κρητών Βρακοφόρων Μακεδονίας, παράρτημα Γιαννιτσών: Δράσεις και εκδηλώσεις

Ο Σύλλογος Κρητών Βρακοφόρων Μακεδονίας είναι ένα πολιτιστικό μη κερδοσκοπικό σωματείο που εδρεύει στον Δήμο Ευόσμου-Κορδελιού

στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Από το 2019 λειτουργεί Παράρτημα στα Γιαννιτσά.

Σκοπός του συλλόγου είναι η διατήρηση, διάσωση και διάδοση της μουσικοχορευτικής παράδοσης του τόπου μας, συνδυάζοντας τις γνώσεις των παλιών με το μεράκι των νέων.

Ο Σύλλογός ιδρύθηκε το 2014 από νέους ανθρώπους και έως σήμερα αποτελείται από 150 και πλέον χορευτικά μέλη που αγαπούν τους κρητικούς χορούς και την κρητική παράδοση γενικότερα. Βασικό μέλημα είναι η απόδοση σεβασμού στην παράδοση και τις αξίες της Κρήτης και την ταυτόχρονη διάδοση της παράδοσής της.

Κάθε χρόνο διοργανώνεται τριήμερο πολιτιστικό Φεστιβάλ «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ» με συμμετοχές και άλλων χορευτικών σχημάτων  και παράλληλα μια ημέρα του φεστιβάλ δημιουργείται συναυλία σε συνεργασία με τη φιλανθρωπική εθελοντική ομάδα ‘’ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ’’ με σκοπό την συλλογή τροφίμων.

Επίσης, συμμετέχουν σε θεατρικές παραστάσεις όπως στις Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη από τον Αλέξανδρο Ρήγα και στη Νεράιδα και το Παλικάρι του Γιώργου Βάλαρη, σε ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και Φεστιβάλ.

Στα Γιαννιτσά, τα χορευτικά τμήματα που λειτουργούν είναι τα εξής: παιδικό, εφηβικό, ενηλίκων αρχαρίων και ενηλίκων προχωρημένων. Οι πρόβες λαμβάνουν χώρα κάθε Κυριακή ενώ σε όλη την διάρκεια της χρονιάς συμμετέχουμε σε τοπικές και όχι μόνο πολιτιστικές δράσεις. Φέτος, για πρώτη φορά, υπάρχει ο στόχος της  διοργάνωσης του 1ου Κρητικού Ανταμώματος στα Γιαννιτσά.

Χοροδιδάσκαλοι του συλλόγου: Παναγιώτης Βαρότσης, Έλλη Τορρε, Νικολέττα Διακάκη, Θεοδώρα Τσικέλα

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τον Σύλλογο, την εγγραφή και τις δράσεις:

Τηλ.: 6983946697 (Παναγιώτης Βαρότσης)

e-mail: brakoforoimakedonias@gmail.com

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου