Sunday, 28 April, 2024

ΤΑ «ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ» Παράσταση με τον Τάκη Χρυσικάκο, στα Γιαννιτσά. Κερδίστε προσκλήσεις

ΤΑ «ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ»! Μια ρεμπέτικη λειτουργία, με τον Τάκη Χρυσικάκο, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στις 21.00

Μια πολύ ξεχωριστή θεατρική-μουσική παράσταση Τα «Κατά Μάρκον»! Μια Ρεμπέτικη Λειτουργία, σε κείμενα και μουσική επιμέλεια του Λάμπρου Λιάβα και σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του Τάκη Χρυσικάκου.

Κερδίστε δωρεάν προσκλήσεις κάνοντας like στη σελίδα μας εδώ tag σε έναν φίλο-η σας και κοινοποίηση δημόσια

Η παράσταση ερευνά και προβάλει τις ιστορικές και κοινωνικές συνθήκες που γέννησαν την παράδοση του Ρεμπέτικου και προσδιόρισαν το ύφος και το ήθος του. Αφετηρία αποτελούν οι δραματοποιημένες αφηγήσεις δύο από τους κορυφαίους ρεμπέτες, του Μάρκου Βαμβακάρη και του Μιχάλη Γενίτσαρη, από τις αρχές του 20ου αιώνα έως τη δεκαετία του ’60, καθώς και άλλα αντιπροσωπευτικά κείμενα της περιόδου.

Την ιστορική-μουσικολογική έρευνα, τα κείμενα και τη μουσική επιμέλεια υπογράφει ο Λάμπρος Λιάβας, καθηγητής εθνομουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος στην έναρξη της παράστασης παρουσιάζει στους θεατές τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που διαμόρφωσαν το κλασικό Ρεμπέτικο ως ταυτότητα και μνήμη του ελληνικού μουσικού πολιτισμού αλλά και ως μέρος της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας (με απόφαση της Ουνέσκο το 2017).

Οι προβολές της παράστασης προέρχονται (ευγενική παραχώρηση) από πίνακες του Χρήστου Μποκόρου. Συμμετέχουν επίσης ο μουσικός Αναστάσιος Μπίτζιος.

Ο Ευαγγελιστής Μάρκος Βαμβακάρης συναντά τον Αρχάγγελο Μιχαήλ Γενίτσαρη Κείμενα-μουσική επιμέλεια: Λάμπρος Λιάβας

Σκηνοθεσία-Ερμηνεία: Τάκης Χρυσικάκος

Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στις 21.00

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ γενική είσοδος και 13 ευρώ μειωμένο.

Προπώληση: more.com

Πληροφορίες-κρατήσεις: 2310 842509

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου