Tuesday, 19 March, 2024

Συμμετοχή στον προσυνεδριακό διάλογο για τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Συμμετοχή στον προσυνεδριακό διάλογο για τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Στον προσυνεδριακό διάλογο για τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη, συμμετείχε ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου.
Τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρέθηκαν για ακόμη μια φορά στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης, καθώς η κατάσταση επιδεινώνεται συνεχώς και άρχισαν να παρατηρούνται καθυστερήσεις στην καταβολή των θεσμοθετημένων πόρων των Δήμων.
Οι προτάσεις που τέθηκαν στη συγκεκριμένη προσυνεδριακή εκδήλωση ενημέρωσης και διαλόγου έχουν να κάνουν τόσο με τη φορολογική αποκέντρωση χωρίς επιπλέον φόρους, όσο και με τη δημιουργία πενταετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά και την επανεκκίνηση των τοπικών οικονομιών.
Ένα πρόγραμμα δηλαδή εστιασμένο στις ανάγκες κάθε περιοχής για να προσφέρει πραγματικές δυνατότητες ανάπτυξης με βάση τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.
Ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου τοποθετούμενος για το θέμα δήλωσε «Καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες που περνάει η χώρα, όμως η κατάσταση με τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ασφυκτική.
Η Κυβέρνηση δεν πρέπει να ξεχνάει ότι η αυτοδιοίκηση είναι το κύτταρο στο οποίο στηρίζεται ο δημόσιος τομέας της χώρας και είναι ο χώρος εκείνος που έρχεται σε άμεση επαφή με τον πολίτη, ακούει τα παράπονα και τις αγωνίες του και καλείται να δώσει λύσεις.
Αυτή τη στιγμή διεξάγεται ένας διάλογος με σημαντικές προτάσεις που εάν υλοποιηθούν αφενός δεν θα υπάρξει επιβάρυνση των δημόσιων εσόδων και δεν θα μπουν επιπλέον φόροι στους πολίτες και αφετέρου θα αυξηθεί κατά πολύ η αποτελεσματικότητά μας και θα δημιουργηθούν συνθήκες για την επανεκκίνηση των τοπικών οικονομιών».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου