Friday, 17 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Άμεσος κίνδυνος πυρκαγιών από την απουσία προληπτικών δράσεων προστασίας του δασικού οδικού δικτύου του δήμου Πέλλας  

Ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Γιαννιτσών Ηλίας Ελευθεριάδης έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία  σε θέματα περιβάλλοντος διαπιστώνει για άλλη μια χρονιά την απουσία προληπτικών δράσεων προστασίας του

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά: Εντοπίζουμε την ανάγκη συντήρησης και αποκατάστασης του δασικού οδικού δικτύου της περιοχής μας μετά από τις έντονες βροχοπτώσεις του προηγουμένου χειμώνα.  Υπάρχουν ορεινές διαδρομές, όπως για παράδειγμα από το χωριό Κρώμνη έως το καταφύγιο «Φασιανός»,  όπου είναι σύνορο του Καταφυγίου Άγριας Ζωής, η κίνηση πυροσβεστικών οχημάτων είναι αδύνατη με αποτέλεσμα να απειλείται το καταφύγιο από ενδεχόμενη πυρκαγιά.

Εκτός αυτής της διαδρομής υπάρχουν και άλλες όπου απαιτούνται  άμεσες ενέργειες από τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως τα ορεινά δίκτυα των κοινοτήτων της Αραβησσού, του Πλαγιαρίου και της Λάκκας, όπου πριν από μία πενταετία είχε προκληθεί πυρκαγιά με καταστροφή μεγάλης έκτασης.  Για το λόγο αυτό και πριν τους καύσωνες του καλοκαιριού ζητούμε από  Νομαρχεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Δασαρχείο, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Πυροσβεστικές Αρχές να πράξουν άμεσα πριν πληγεί η περιοχή μας από μια οικολογική καταστροφή.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιαννιτσών, Γκίκας Καμπουρίδης αναφέρθηκε στο ζήτημα αυτό στον «Λόγο της Πέλλας», σημειώνοντας ότι: “Έχουμε συνάντηση με το Δασαρχείο και με αγαστή συνεργασία κάνουμε καταγραφή των διαδρομών αυτών, όπως και με την επικοινωνία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο, φροντίζουμε να ελέγχουμε τα σημεία αυτά που κρίνονται αυξημένης επικινδυνότητας”.

Επίσης, ο κ. Καμπουρίδης τόνισε ότι: “Το δίκτυο είναι αρκετά μεγάλο και γίνεται συχνή καταγραφή. Προσπαθούμε να το εντάξουμε σε επόμενη χρηματοδότηση, όπως ειπώθηκε και στη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου πολιτικής προστασίας, καθώς είναι ευθύνη και του δήμου για τις διανοίξεις.

Είμαστε σε καλή συνεργασία με όλους τους φορείς, το δήμο που μας έφτιαξε υδατοδεξαμενές και παλιές για να μπορούμε σε περιπτώσεις πυρκαγιάς να εξυπηρετηθούμε, κλπ, με το Δασαρχείο και τον Κυνηγετικό Σύλλογο Γιαννιτσών”.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου