Tuesday, 19 March, 2024

Άντρες της Πυροσβεστικής από την Πέλλα, στη φωτιά της Θάσου

Καλύτερη είναι η εικόνα της μεγάλης πυρκαγιάς στον οικισμό Σκάλα Ποταμιάς στη Θάσο, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Το απόγευμα του Σαββάτου στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν 185 πυροσβέστες με 38 υδροφόρα οχήματα και έξι συνολικά πεζοπόρα τμήματα, 12 αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό, εκ των οποίων και άντρες που έφτασαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία των Γιαννιτσών.

Μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει απειληθεί κάποιος οικισμός, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης , είπε στο KavalaNews οι αρχές είναι συγκρατημένα αισιόδοξες. «Δίνεται ακόμη μία τεράστια μάχη» σημείωσε.

Γεγονός είναι πάντως ότι κάτοικοι και επισκέπτες των οικισμών του νησιού που βρίσκονται κοντά στα μέτωπα της φωτιάς αγωνιούν… η κατάσταση ήταν αποπνικτική στον Θεολόγο από τον καπνό, με πολλούς κατοίκους να κατεβαίνουν στο παράλιο μέτωπο, ενώ τα ξημερώματα χτύπησαν οι καμπάνες των εκκλησιών στην Ποταμιά και το Θεολόγο, προκειμένου να κληθούν όσοι μπορούσαν να συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου