Wednesday, 1 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Έδεσσα: Έτοιμη η πίστα στο ανεμοδρόμιο Παναγίτσας

Ολοκληρώθηκε η πίστα προσγείωσης και απογείωσης στο ανεμοδρόμιο Παναγίτσας, που τελεί υπό την αιγίδα της Αερολέσχης Έδεσσας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για μία ασφαλτοστρωμένη πίστα, μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου, ενώ διευθετήθηκαν και τα πλάγια εδάφη στην ευθεία αυτής της πίστας.


Πρόκειται σίγουρα ένα αναπτυξιακό έργο, που θα βοηθήσει σημαντικά στην άνοδο του τουρισμού της περιοχής, καθώς αναμένεται να φέρει περισσότερους επισκέπτες, και από το εξωτερικό, για χειμερινό τουρισμό.


Παράλληλα, θα συμβάλλει και στην περαιτέρω ανάπτυξη των αεραθλημάτων.
Ουσιαστικά, το αίτημα υπήρχε από το 2012, και δουλεύτηκε ικανοποιητικά στην διαδικασία της οργάνωσης και των μελετών, από τον Δήμο Έδεσσας.
Αυτό που απομένει, είναι η άδεια λειτουργίας της πίστας από την ΥΠΑ.

Ο πρόεδρος Στέφανος Συμεωνίδης δηλώνει τις ευχαριστίες του στον δήμαρχο Έδεσσας και το ΔΣ για την υλοποίηση του έργου, την βουλευτή του νομού μας Θ. Τζάκρη για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου απο το ΠΔΕ και τον βουλευτή Δ. Σταμενίτη για την βοήθεια ώστε να παραχωρηθεί η έκταση των περίπου 200 στρεμμάτων στον δήμο ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί.

Εν τω μεταξύ, Αντιπροσωπεία της Αερολέσχης Έδεσσας αποτελούμενη από τον πρόεδρο του ΔΣ Στ. Συμεωνίδη και τα μέλη Δημήτρη Άικο και Κωνσταντίνο Σαμαρέντση επισκέφθηκε την Παρασκευή 11/9/2020 το αρχηγείο τακτικής αεροπορίας (ΑΤΑ) και την 110 ΠΜ στη Λάρισα για την παραλαβή αεροπορικού υλικού το οποίο θα εκτεθεί στο μουσείο που στεγάζεται σε ένα υπόστεγο του αεροδρομίου Έδεσσας.

Στην πρώτη φωτογραφία από αριστερά Συμεωνίδης Στέφανος, Ταξίαρχος (Ι) Γρηγοριάδης Δημοσθένης Επιτελάρχης ΑΤΑ, Άικος Δημήτρης, Σαμαρέντσης Κων/νος.


Στη δεύτερη από αριστερά Άικος Δημήτρης, Συμεωνίδης Στέφανος, Σμήναρχος (Ι) Κακατάσης Χρήστος Διοικητής 110 Π.Μ., Σαμαρέντσης Κων/νος, Λιάπη Μαρία.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου