Saturday, 27 April, 2024

Έδεσσα: Μετατροπή του Νοσοκομείου σε COVID – Νέα αναστολή χειρουργείων

Σε Νοσοκομείο covid, έχει μετατραπεί αναγκαστικά αυτό της Έδεσσας, καθώς εκεί νοσηλεύονται 26 άτομα, ενώ αναμένονται άλλα δύο.
Το γεγονός αυτό, έχει σχέση και με την λειτουργία του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, καθώς ήδη νοσηλεύονται σε αυτό πάνω από 30 άτομα.
Τα θετικά περιστατικά της Έδεσσας, πάσχουν από πνευμονία, ενώ θα πρέπει τουλάχιστον να περάσουν 10 μέρες νοσηλείας, για να δούμε την έκβαση.
Αυτό πάντως που πρέπει να επισημανθεί, είναι ότι από αύριο αναστέλλονται τα προγραμματισμένα χειρουργεία και θα γίνονται μόνο τα έκτακτα.
Σε ότι αφορά τώρα το προσωπικό, έγινε γνωστό ότι το Νοσοκομείο της Έδεσσας, έχει προσλάβει 45 άτομα από τον Αύγουστο-επικουρικούς, (σύμβαση εργασίας ενός έτους) για να καλυφθούν οι ανάγκες σε νοσηλευτικό προσωπικό και τραυματιοφορείς.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι πέρσι τέτοιον καιρό δεν υπήρχαν νοσηλευόμενοι από covid, στο Νοσοκομείο και φέτος υπάρχουν στον αριθμό που προαναφέραμε.
Σε ότι αφορά τώρα τους νοσηλευόμενους, προέρχονται από τη Σκύδρα, την Έδεσσα και την Αλμωπία (από εκεί είναι τα περισσότερα).
Ακόμα, όπως πληροφορηθήκαμε, η διοίκηση ετοιμάζει χώρους νοσηλείας αν αυτό απαιτηθεί.
Προς το παρών οι νοσηλείες γίνονται στον 2ο όροφο.
Τέλος, και όπως είναι φυσικό, υπάρχει μια ιδιαίτερη ανησυχία για το πώς θα εξελιχθεί αυτό το κύμα.

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου