Friday, 26 April, 2024

Έδεσσα: Να παραμείνει το τοπωνύμιο “Πασά Τσαίρ” ζήτησε ο Γιάννης Τσεπκεντζής

Όπως όλα δείχνουν, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δεν θα αλλάξει το τοπωνύμιο “Πασά Τσαϊρ”, στην Έδεσσα, όπου η Δημοτική αρχή

έχει σαν στόχο να κάνει στη συγκεκριμένη περιοχή ένα σύγχρονο Αθλητικό Κέντρο.
Το θέμα είχε έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τον Δήμαρχο Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου, να συμφωνεί με την πρόταση που είχε καταθέσει ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Αντώνης Ρυσάφης.
Ο Δήμαρχος, ωστόσο τόνισε προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι για να γίνει κάτι τέτοιο, θα χρειαστεί η ομόφωνη απόφαση των μελών του.
Και ενώ οι υπόλοιποι συμφώνησαν, η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης δήλωσε την αντίθεση της!
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Γιάννης Τσεπκεντζής, ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι συμφωνεί στην αλλαγή της ονοματοδοσίας του Αθλητικού Κέντρου, όχι όμως και του τοπωνύμιου.
Με άλλα λόγια, η άρνηση αυτή, πηγαίνει το θέμα στις καλένδες.
Στο συγκεκριμένο μέρος, όπου έχει καθιερωθεί ως “Πασά Τσαϊρ” αυτή την στιγμή υπάρχουν γήπεδα τένις και ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, ενώ μελλοντικά έχει προγραμματιστεί η μεταφορά του Δημοτικού γηπέδου ποδοσφαίρου και η κατασκευή σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου, χωρητικότητας 3.000 θέσεων.
Σε ότι αφορά τώρα το τοπωνύμιο, αυτό έχει επικρατήσει εδώ και χρόνια, ωστόσο, πολύς είναι ο κόσμος που έχει ζητήσει την αλλαγή, καθώς ο χαρακτηρισμός παραπέμπει ακόμα στην Τουρκοκρατία.
Κάτι και που η πλειοψηφία των συμβούλων το ζητά, εκτός της παράταξης Τσεπκεντζή.

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου