Wednesday, 8 May, 2024

Έκθεση Φωτογραφίας του ΔΙΕΚ Έδεσσας

Ο 27ος Εικαστικός Μήνας Μάϊος θα φιλοξενήσει φέτος τις δημιουργίες των σπουδαστών του τμήματος “Τέχνη Φωτογραφίας” του Δημοσίου ΙΕΚ Έδεσσας

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 9 Μαΐου στις 20:00 στην Αίθουσα Παρθεναγωγείου στο Βαρόσι και η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως την Τρίτη 15 Μαΐου, ώρες 18:00-22:00 τις καθημερινές, ενώ Σάββατο και Κυριακή το πρωί 11:00-13:00 και το απόγευμα 18:00-22:00.


Το τμήμα φωτογραφίας αποτελεί την πρώτη επιτυχή προσπάθεια του ΔΙΕΚ Έδεσσας να συνδέσει την υψηλού επιπέδου επαγγελματική κατάρτιση που προσφέρει, με μια ειδικότητα με καλλιτεχνικές καταβολές. Σε μια πόλη που εδώ και χρόνια στερείται της δωρεάν, οργανωμένης, καλλιτεχνικής εκπαίδευσης από επίσημο φορέα του κράτους, το τμήμα του ΙΕΚ Έδεσσας αποτελεί πραγματική καλλιτεχνική “όαση”. Περισσότεροι από 20 εγγεγραμμένοι σπουδαστές τυγχάνουν από τον περασμένο Οκτώβριο εξειδικευμένη κατάρτιση αποκτώντας τα κατάλληλα προσόντα ώστε να μπορούν μεταξύ άλλων να:
– Δημιουργούν φωτογραφικές συνθέσεις εφαρμόζοντας ποικίλες τεχνικές φωτογράφησης
– Φωτογραφίζουν θέματα διαφημιστικής φωτογραφίας, studio, ειδήσεων κλπ.
– Χρησιμοποιούν τους Η/Υ για την επεξεργασία, αρχειοθέτηση και εκτύπωση της εικόνας.
– Υλοποιούν casting και οργανώνουν-συντονίζουν φωτογραφίσεις μόδας εντός και εκτός studio.
– Φωτογραφίζουν έργα τέχνης, κτήρια, αρχαιολογικούς χώρους, μυστήρια (γάμους-βαπτίσεις), βιομηχανικούς εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, δεξιώσεις και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις.
– Υλοποιούν δημιουργικά και επαγγελματικά πορτρέτα.
Η Διεύθυνση του ΔΙΕΚ Έδεσσας αφουγκραζόμενη εξαρχής την όρεξη και τον ενθουσιασμό των σπουδαστών, υποστήριξε με όλες τις τις δυνάμεις, τη λειτουργία της πρωτοποριακής αυτής ειδικότητας για το Ν. Πέλλας. Εξασφάλισε τους μοναδικούς εκπαιδευτές φωτογραφίας απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη Κεντρική Μακεδονία (μόλις τρεις από τη Θεσσαλονίκη), δημιούργησε εργαστηριακούς χώρους και ώθησε τους σπουδαστές εκτός των αιθουσών να αποθανατίσουν με το φακό τους τις μοναδικές ομορφιές της Έδεσσας.
Έτσι, με την ολοκλήρωση σχεδόν του 1ου έτους σπουδών τους έφτασε και η ώρα της πρώτης τους έκθεσης. Την προσεχή Τετάρτη οι εκπαιδευόμενοι Ασλανίδου Χριστίνα, Βαρανίκας Θωμάς, Βαταντζής Χρήστος, Γιάντση Δήμητρα, Γκωτσίου ωάννης, Δασκάλου Ευτέρπη, Ζαχαρόπουλος Αθανάσιος, Θεοδώρου Ελευθερία, Θεοδώρου Ρωξάνη, Κεσίσογλου Ηλίας, Κόγιος Χρήστος, Κυπριανίδου Εύα, Κωνσταντινίδου Κατερίνα, Μουστάκα Ελένη, Παπαδοπούλου Χριστίνα , Ροδόβαλη Ελένη, Σαμαρέντση Αναστασία, Σουμελίδης Γεώργιος και Τυριακίδου Αλεξία, θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν στο φιλότεχνο κοινό της πόλης μας τις δημιουργίες τους.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου