Sunday, 28 April, 2024

Έπιασαν το όνειρο τους, περνώντας στις σχολές επιλογής τους!  

Οι βάσεις 2018 για την εισαγωγή των υποψηφίων στα Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 27/08/2018

κάνοντας χαρούμενους δεκάδες χιλιάδες μαθητές που προσπάθησαν πολύ και τελικά πέτυχαν τους στόχους τους, να περάσουν στις σχολές που ήθελαν και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις με υψηλές βαθμολογίες στις φετινές Πανελλήνιες – Πανελλαδικές εξετάσεις.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν με αναρτήσεις από περήφανους γονείς και μαθητές με πολλά συγχαρητήρια και μηνύματα χαράς!

Παιδιά που πέρασαν, μιλούν στο “Λόγο της Πέλλας” για τον αγώνα τους, την ικανοποίηση και τη στήριξη των οικογενειών τους!

Η Μαριάνθη Σταματιάδου από τη Νέα Πέλλα, ζει πλέον το όνειρο της, με την επιτυχία και την απερίγραπτη χαρά, που όπως λέει στο ¨Λόγο της Πέλλας¨ δε μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει!

«Είναι από τις στιγμές που δύσκολα περιγράφονται με λόγια… Η Οδοντιατρική ήταν αυτό που ήθελα όσο τίποτα. Κοιτάω και ξανακοιτάω τις βάσεις. Νομίζω ότι βλέπω όνειρο… Έβλεπα άλλωστε πολλά τους τελευταίους μήνες… Είχα χάσει τον ύπνο μου! Όταν τελικά συνειδητοποιώ την πραγματικότητα, βλέποντας τις αντιδράσεις της οικογένειας και των συγγενών μου, νιώθω συγκίνηση, χαρά, ικανοποίηση, ενθουσιασμό για το αποτέλεσμα, αλλά αγωνία και  λαχτάρα για  τον νέο δρόμο που ανοίγεται μπροστά μου. Κοιτάξτε, θέλω να βλέπω περισσότερα χαμόγελα στη χώρα μου. Πολλοί συνάνθρωποι μας τα έχασαν κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης. Τώρα είμαι πολύ ευτυχισμένη, γιατί επιτέλους θα έχω την χαρά με την βοήθεια του Θεού, να φροντίζω ασθενείς, να απαλύνω τον πόνο τους, και να τους κάνω να χαμογελούν… Πρώτη προτεραιότητα μου, όπως είπε και ο πατέρας της Ιατρικής, Ιπποκράτης θα είναι το καλό του ασθενούς…. Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στους νέους φοιτητές. Στα παιδιά που δεν τα κατάφεραν φέτος, τους λέω επιμονή, δύναμη και  αισιοδοξία, να μην σταματούν να ονειρεύονται. Πολλές φορές τα όνειρα βγαίνουν αληθινά, όπως συνέβη και στη δική μου περίπτωση».

Ο Χρήστος Γραικός από τα Γιαννιτσά, πέρασε επίσης στη σχολή της πρώτης του επιλογής, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής στον Βόλο, 4ος, δηλώνοντας στον «Λόγο» ότι: «Ένα από τα όνειρα μου έγιναν πραγματικότητα με τη βοήθεια του Θεού. Διάβασμα, υπομονή, επιμονή και… εμμονή στο στόχο, με πρόγραμμα και οργάνωση έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εύχομαι η επιτυχία μου, όπως και όλων των φοιτητών, να μην σταματήσει μόνο στο αποτέλεσμα των πανελλαδικών εξετάσεων, αλλά να συνεχιστεί μετά τις σπουδές μας, στον επαγγελματικό μας βίο».

Ο 18χρονος Απόστολος Μπανιώτης από την Καρυώτισσα, εισάγεται στο Τμήμα της Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης…  και μας μιλά για τη συνέπεια, που έδειξε, “με οργανωμένο διάβασμα, δεν είχα πολλές εξόδους, ήθελα αποκλειστικά αυτή τη σχολή, οπότε στόχος επετεύχθη”!

“Το ζήτημα και η συμβουλή προς όλους τους μαθητές που  θα ξαναπροσπαθήσουν του χρόνου ή αυτούς που θα διεκδικήσουν μία θέση στα ΑΕΙ ή ΤΕΙ για πρώτη φορά, είναι ότι δε χρειάζεται υπερβολή, απλά σωστή κατανομή χρόνου στο διάβασμα και οργάνωση. Άξιοι συγχαρητηρίων είναι όλοι όσοι προσπάθησαν, ασχέτως αν κατάφεραν να κατακτήσουν τους στόχους τους. Η δεύτερη ευκαιρία δίνεται σε όλους”!

Χρήστος Γραικός και Χαρίτων Χαραλαμπίδης

Ο Χαρίτων Χαραλαμπίδης, μαθητής του 3ου ΓΕΛ Γιαννιτσών, εισάγεται στο Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος λέει ότι: «Δεν ήταν σαν όνειρο ζωής ή κάτι τέτοιο. Ήταν βεβαίως μέσα στις επιλογές μου θεωρητικά η Νομική. Απλά δεν πίστεψα ότι θα γράψω τόσο καλά!

Ακόμα και μετά τα αποτελέσματα κοιτούσα πιο πολύ την ψυχολογία, απλά με κέρδισε η Νομική λόγω περισσότερων επιλογών. Να σημειώσω πως χωρίς τον καθηγητή μου τον κ. Ζωγράφο αυτή τη στιγμή θα είχα αποτύχει παταγωδώς. Ήταν ο μόνος που μπορούσε να με κάνει να γράψω τόσο καλά. Όμως και η αρωγή των καθηγητών του σχολείου ήταν σημαντική. Κι αυτοί φυσικά βοήθησαν. Καθημερινά, ο καθένας όσο περισσότερο μπορούσε. Και έχουν και αυτοί συμμετοχή στην επιτυχία. Επιπλέον, και οι γονείς μου αν και πίεζαν για να μη χαλαρώσω ήταν πάντα εκεί για μένα. Τους χρωστάω πολλά» τόνισε ο Χαρίτων.

Σε επόμενη ανάρτηση μας και άλλοι μαθητές που πρώτευσαν στις πανελλαδικές!

*Στην κεντρική φώτο ο Χρήστος Γραικός

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου