Tuesday, 14 May, 2024

Έφτασε στο Δαμάσι η αποστολή αλληλεγγύης από τους δήμους Πέλλας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας

Στον Τύρναβο έφτασε σήμερα αποστολή του Νομού Πέλλας, προκειμένου να παραδώσει όλα τα είδη που με πρωτοβουλία

της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πέλλας και των 4 Δήμων, συγκεντρώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, προς τα παιδιά του σχολείου Δαμασίου.
Οι μαθητές βγήκαν σώοι από τον καταστροφικό σεισμό, ωστόσο το Δημοτικό Σχολείο τους κατεδαφίστηκε ως επικίνδυνο.
Αμέσως από την πλευρά του Νομού Πέλλας ξεκίνησε μια τιτάνια προσπάθεια, για να στηριχθούν αυτά τα παιδιά, και συγκεντρώθηκε από όλα τα Δημοτικά Σχολεία της Πέλλας, υλικό χρήσιμο για την καθημερινότητα τους (ήδη τα παιδιά βρίσκονται σε άλλη σχολική μονάδα).
Από όλους τους Δήμους του Νομού συγκεντρώθηκε υλικό χρήσιμο για τα παιδιά (τσάντες, γραφική ύλη, σχολικά βοηθήματα κλπ), γεμίζοντας ένα φορτηγό, το οποίο ξεκίνησε σήμερα το πρωί από την Έδεσσα.


Την αποστολή συνόδευσαν ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Πέλλας Νίκος Αγγελίδης και Αντιδήμαρχοι του Δήμου Έδεσσας.
Το μεσημέρι η αποστολή έφτασε στον Τύρναβο και παρέδωσε τη βοήθεια στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης.
Ακολούθησαν συναντήσεις του Δημάρχου Έδεσσας με τον Δήμαρχο Τυρνάβου, Ι. Κόκουρα στη διάρκεια της οποίας εκφράστηκε η αλληλεγγύη, σύσσωμης της αυτοδιοίκησης του Νομού Πέλλας, προς τους σεισμόπληκτους της περιοχής, καθώς και η συναδελφική αλληλεγγύη, ενώ αμέσως μετά ο κ. Γιάννου, συνοδευόμενος από τον κ. Αγγελίδη, συνάντησαν τον εκεί περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης.


Στη συνέχεια η αποστολή πήγε στο Δαμάσι, όπου εκεί συνάντησε τον Διευθυντή και τους Δασκάλους του Σχολείου.
Για αυτή την έκφραση αλληλεγγύης στους σεισμοπαθείς συμπατριώτες μας, ο δήμαρχος Έδεσσας δήλωσε:
“Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία όλων των Δήμων της Πέλλας και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που ήταν στοχευμένη στα παιδιά και περιλάμβανε κυρίως εξοπλισμό για τους μαθητές του Δήμου Τυρνάβου. Ευχαριστώ θερμά όλους όσους συνέδραμαν για τη συγκέντρωση της βοήθειας!


Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Τυρνάβου για την υποδοχή και θέλω να τονίσω ότι πρόκειται για βοήθεια όλου του Νομού Πέλλας, που προέκυψε μέσα από τη συνεργασία των τεσσάρων Δήμων του Νομού και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ευχαριστώ επίσης τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννη Τσεπκεντζή για την παρουσία του, γιατί στην αλληλεγγύη και τις κοινές προσπάθειες αποδεικνύουμε ότι δεν έχουμε πολιτικές διαφορές, αλλά αντιμετωπίζουμε από κοινού τα προβλήματα”.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου