Friday, 26 April, 2024

Αγάθη Μακρίδου: Όχι στις κάμερες σε σχολικές αίθουσες

Κατηγορηματικά οφείλει η κυβέρνηση να καταργήσει την αιφνίδια τροπολογία περί τοποθέτησης υλικού για live streaming από τις τάξεις.
Αντίκειται αφενός στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των μαθητών,των εκπαιδευτικών και των οικογενειών αντίκειται αφετέρου και στο Σύνταγμα, στα πλαίσια της εύρυθμης λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος και της διασφάλισης των συλλογικών και προσωπικών ελευθεριών.
Μετά από μια περίοδο καραντίνας, που ήταν πρωτόγνωρη για την ελληνική κοινωνία, που ο καθένας έχοντας επίγνωση της προσωπικής ευθύνης δέχτηκε να περιορίσει τις προσωπικές και συλλογικές του ελευθερίες ,αποτελεί σχήμα οξύμωρο η ψήφιση και επιβολή της εν λόγω τροπολογίας.
Πέραν των νομικών πτυχών εγείρονται ηθικά ζητήματα και ζητήματα ψυχικής υγείας όλων αυτών που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική αλυσίδα, καθώς τα ευρήματα σε χώρες που εφαρμόστηκε αυτό το μέτρο είναι ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΑ με αρνητικό τρόπο.
Τόσο η στοχοποίηση και το bulling όσο και το hacking κι η διακίνηση με κακόβουλο τρόπο φωτογραφιών παιδιών και εφήβων είναι παθογένειες που η κοινωνία μας τις πολεμά εδώ και αρκετά έτη με την Πολιτεία στο πλευρό της.
Ας αποσύρει άμεσα την τροπολογία η κυβέρνηση κι ας μείνει με την πλευρά της κοινωνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας παρέχοντας τα συγκεκριμένα κονδύλια στην αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού στα σχολεία μας και στις προσλήψεις εκπαιδευτικών που θα κάνουν ποιοτικότερη την δημόσια παιδεία!
Αγάθη Μακρίδου
Πολιτευτής Πέλλας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου