Friday, 10 May, 2024

Αγωνιστικά συλλαλητήρια και πορείες σε Έδεσσα και Γιαννιτσά από το ΠΑΜΕ

Με αγωνιστικό παλμό και με συμμετοχή εργαζομένων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων & νεολαίας πραγματοποιήθηκαν συγκέντρωση

στους «Μ. Καταρράκτες» της Έδεσσας και εξόρμηση στο κέντρο των Γιαννιτσών.

Μετά τις συγκεντρώσεις ακολούθησαν πορείες στις δύο πόλεις του Νομού με τα πανό του ΠΑΜΕ και με συνθήματα «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά – Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», «Εργατιά-Αγροτιά – Μια φωνή και μια γροθιά», «Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση – Δεν είναι για παζάρια & για διάλυση»,  «Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν – Με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι – Τώρα με το ΠΑΜΕ επίθεση & πάλη», ενάντια στη συμφωνία κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο Γιούρογκρουπ της ΕΕ.

Στη συγκέντρωση της Έδεσσας μίλησε από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ Πέλλας το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας Δημήτρης Χατζηματθαίου, που επισήμανε:

“Οι αιφνιδιαστικοί βομβαρδισμοί, που εξαπέλυσαν με πυραύλους τα ξημερώματα της Παρασκευής οι ΗΠΑ ενάντια στη Συρία, είναι μια κίνηση που απειλεί να βάλει “φωτιά στη πυριτιδαποθήκη της Μέσης Ανατολής” και της ευρύτερης περιοχής. Οι εξελίξεις μας προειδοποιούν για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης & επέκτασης του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Επιβεβαιώνεται, ότι οι αντιθέσεις για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας, βαθαίνουν.Επιβεβαιώνεται ότι δεν υπάρχει έγκλημα που δεν θα επιχειρήσουν να κάνουν, αν αυτό αυξάνει τα κέρδη τους…».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου