Wednesday, 1 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Αισθητική αναβάθμιση Τοπικής Κοινότητας Λουτρακίου, προϋπ. 611.000 ευρώ

Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται ότι εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας

και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη το έργο «Αισθητική Αναβάθμιση Τοπικής Κοινότητας Λουτρακίου», προϋπολογισμού 611.000 ευρώ. Η ένταξη του έργου στο ΠΔΕ έγινε με το υπ’ αριθ. 56618/16-10-2018 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών.
Πιο συγκεκριμένα, το έργο προβλέπει την κατασκευή λιθόστρωτων δρόμων και τη φωταγώγησή τους, με στόχο την αισθητική αναβάθμιση του οικισμού και θα συνεισφέρει τόσο στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, όσο και στην ενίσχυση της επισκεψιμότητάς του.
Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει ήδη εγκριθεί από τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη από τον περασμένο Απρίλιο κατόπιν συνεργασίας της κ. Τζάκρη με τον κ. Σκουρλέτη που είχε πραγματοποιηθεί την 18η Απριλίου 2018 στο Υπουργείο Εσωτερικών και εκκρεμούσε η τελική έγκριση από τον Υφυπουργό Οικονομίας κ. Στάθη Γιαννακίδη.
Σε συνάντηση της κ. Τζάκρη με τον κ. Γιαννακίδη που πραγματοποιήθηκε την 17η Οκτωβρίου 2018, η κ. Τζάκρη εξέθεσε στον Υφυπουργό την σπουδαιότητα του έργου, το οποίο αφορά την πλέον τουριστική Τοπική Κοινότητα του Δήμου Αλμωπίας και ζήτησε από τον κ. Γιαννακίδη να προβεί στην έκδοση της σχετικής απόφασης για την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και την χρηματοδότηση της υλοποίησής του.
Ο κ. Γιαννακίδης ενημέρωσε την κ. Τζάκρη ότι προέβη σήμερα 2-11-2018 στην υπογραφή της σχετικής απόφασης για την ένταξη του έργου στο ΠΔΕ. Η βουλευτής ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για τη συνεργασία, η οποία θα ενταθεί το επόμενο διάστημα για την προώθηση και άλλων θεμάτων της Πέλλας.
Η ένταξη αυτή ανοίγει τον δρόμο για τη δημοπράτηση του έργου από τον Δήμο Αλμωπίας και η κ. Τζάκρη ζήτησε ήδη από τον Δήμο την επιτάχυνση όλων των σχετικών διαδικασιών για τη δημοπράτηση του έργου, δεδομένου ότι η πίστωση των 611.000 ευρώ είναι άμεσα διαθέσιμη.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου