Sunday, 19 May, 2024

Ανασκόπηση 2016, Ιούλιος – Δεκέμβριος 2016

Ιούλιος

Αποχή δικηγόρων: Αντισυνταγματική… έξι μήνες μετά

Το ΣτΕ έκρινε ότι οι αποφάσεις των συλλόγων για αποχή δεν αντίκεινται σε συνταγματικές διατάξεις, υπόκεινται όμως σε περιορισμούς.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε διάσκεψη, αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι είναι αντισυνταγματική και παράνομη, αλλά και αντίθετη σε διεθνείς συμβάσεις, η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων, η οποία ξεκίνησε από τις 12 Ιανουαρίου 2016 και συνεχίζεται έως σήμερα.

Ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. Απόστολος Φάκκας

Ανέλαβε την Παρασκευή 1 Ιουλίου τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. Απόστολος Φάκκας, ο οποίος ενημερώθηκε από τον απερχόμενο πρόεδρο Κώστα Μπαλτζίδη για τα θέματα της Επιχείρησης. Παράλληλα πραγματοποίησε μια πρώτη επαφή με τους εργαζόμενους στα γραφεία της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., ενώ την Τρίτη το απόγευμα, επί προεδρίας του, θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Στο πλευρό των εργαζομένων του μάρκετ Μαρινόπουλος η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών

marinopoulos

Η Διοίκηση του ΕΚΓ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στην επιχείρηση ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ. Είναι αδιανόητο μία επιχείρηση με υπερκέρδη να οδηγείται στο κλείσιμο από λανθασμένους επιχειρηματικούς χειρισμούς και να κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενοι. Καλούμε την κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να εξετάσει και τις πληροφορίες που θέλουν την εργοδοσία της επιχείρησης να έχει προχωρήσει σε μεταβίβαση της ακίνητης περιουσίας σε off shore εταιρεία, με στόχο όχι μόνο να αποποιηθεί τις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους, αλλά και για να γλιτώσει τις οφειλές προς το ελληνικό δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς. Η διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας αποτελεί προτεραιότητα για μας και η όποια λύση αναζητηθεί και εξευρεθεί πρέπει να έχει στο επίκεντρο τη διασφάλιση της δουλειάς και των δικαιωμάτων του συνόλου των εργαζομένων, που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Αριδαία: Τεστ DNA για την πιστοποίηση… πιπεριάς

Η καρατζοβίτικη πιπεριά στο μικροσκόπιο των επιστημόνων του ΕΚΕΤΑ – Στόχος η βελτίωση της καλλιέργειας… με αφορμή το ενδιαφέρον της αγροτικής τοπικής οικονομίας για το προϊόν, η Καρατζοβίτικη πιπεριά βρίσκεται στο μικροσκόπιο των επιστημόνων του ΕΚΕΤΑ. “Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες DNA, να πιστοποιήσουμε την ποικιλία της Καρατζοβίτικης πιπεριάς, ώστε να δώσουμε στον παραγωγό ένα πιστοποιημένο γενετικό υλικό που διαθέτει συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως η νόστιμη γεύση και η υψηλή παραγωγικότητα” εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αναγνώστης Αργυρίου, ερευνητής και αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών (ΙΝΕΒ) του ΕΚΕΤΑ. Σχετική πρόταση, άλλωστε, για τη συνεργασία του δήμου Αλμωπίας με το ΕΚΕΤΑ με σκοπό τη γενετική ταυτοποίηση της Καρατζοβίτικης πιπεριάς, έχει κατατεθεί στο διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg.

Κι άλλη τραγωδία στην άσφαλτο: Θύμα 20χρονος από τους Τσάκωνες Αριδαίας

Τραγικό θάνατο βρήκε 20χρονος από τους Τσάκωνες Αλμωπίας, ξημερώματα Κυριακής 10 Ιουλίου. Συγκεκριμένα, η μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο νεαρός εξετράπη της πορείας της και ανετράπη, στο 2ο χλμ Τσακώνων – Αριδαίας με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Το πολυσύνθετο τουριστικό προϊόν της Πέλλας στο επίκεντρο της επίσκεψης Κουντουρά

Επί ένα διήμερο βρέθηκε στην Πέλλα η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά μετά από πρόσκληση της Υφυπουργού Βιομηχανίας Θεοδώρας Τζάκρη. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερωθεί από κοντά η αρμόδια Υπουργός για τις δυνατότητες, αλλά και τα προβλήματα της περιοχής όσον αφορά την ανάπτυξη του Τουρισμού.

edessakountoura

Όπως τόνισε η Υπουργός Τουρισμού, «η κυβέρνηση θα κάνει ότι χρειάζεται για να προωθηθεί το σύνθετο τουριστικό προϊόν της περιοχής στην εγχώρια αγορά, αλλά και σε αγορές του εξωτερικού, όπως οι βαλκανικές χώρες και η Ρωσία, από όπου ήδη παρατηρείται αύξηση των τουριστικών ροών. Αυτές οι ροές μπορούν να αυξηθούν περαιτέρω με τις κατάλληλες ενέργειες προβολής, ενώ στόχο προσέλκυσης μπορούν να αποτελέσουν και οι τουρίστες από την Τουρκία, το Ισραήλ και τη Μέση Ανατολή».

Σύμφωνα με την Υφυπουργό Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη, η Πέλλα είναι ένας τόπος που συνδυάζει πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες, δίνοντας στον επισκέπτη και τον τουρίστα μια ποικιλία εμπειριών, από την αρχαιολογία και τους πολιτιστικούς θησαυρούς της αρχαίας μακεδονικής περιόδου μέχρι τις ιαματικές πηγές του Πόζαρ, από τo χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλαν μέχρι την Ιερά Μονή Αρχαγγέλου, από τους καταρράκτες τις Έδεσσας μέχρι τη Λίμνη Βεγορίτιδα. Και φυσικά συνοδεύονται από μοναδικά προϊόντα της γης της Πέλλας που μπορεί να γευτεί κάθε επισκέπτης, σε ένα συνολικό πακέτο εμπειρίας, ολόκληρο το χρόνο.

Καταργούνται τα υποθηκοφυλακεία όλων των δήμων Πέλλας – Μένει μόνο ένα στην Έδεσσα

Σύμφωνα με την πρόταση, η οποία από την περασμένη Πέμπτη έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα του υπουργείου, αλλάζει το όλο σύστημα λειτουργίας των υποθηκοφυλακείων…

Έτσι στο Σχέδιο Διαβούλευσης με τίτλο «Αναδιοργάνωση των υποθηκοφυλακείων της χώρας»  και ειδικότερα σύμφωνα με το άρθρο 1 παραγ. 11 του σχετικού Νόμου, για την Π.Ε Πέλλας, ”συστήνεται  έμμισθο υποθηκοφυλακείο  με έδρα την Έδεσσα, στο οποίο υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Πέλλας, η οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Εδέσσης, Σκύδρας, Αλμωπίας, Γιαννιτσών και Κρύας Βρύσης”. Ανάλογες συγχωνεύσεις προτείνονται σε όλη τη χώρα. Ειδικότερα, για τη λειτουργία των νέων υποθηκοφυλακείων της χώρας συνιστώνται 700 οργανικές θέσεις. Οι συνιστώμενες θέσεις κατανέμονται στα Υποθηκοφυλακεία ανά κατηγορία και κλάδο με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ειδικότερα, τα 397 υποθηκοφυλακεία ή κτηματολογικά γραφεία που λειτουργούν σήμερα σε όλη τη χώρα προτείνεται να συγχωνευθούν σε 56.

Επιστολή της Δημάρχου Σκύδρας προς τον Οργανισμό των ΕΛ.Γ.Α.

Την άμεση καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν οι αγροτικές καλλιέργειες στη διοικητική περιφέρεια του Δήμου Σκύδρας από τα έντονα κι άστατα καιρικά φαινόμενα το τελευταίο διάστημα και την ταχεία αποζημίωση των αγροτών ζητά η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου με επιστολή της, την οποία απέστειλε στον Πρόεδρο του Οργανισμού των Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων Θεοφάνη Κουρεμπέ με ταυτόχρονη κοινοποίηση στο Υποκατάστημα του ΕΛ.Γ.Α. Βέροιας, στην Υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης, Τουρισμού και Βουλευτή Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη και στους επίσης Βουλευτές Πέλλας: Γιάννη Σηφάκη, Γιώργο Καρασμάνη και Γιάννη Σαχινίδη… Η  καταστροφή εμφανίζεται στο μεγαλύτερο μέρος του Δήμου Σκύδρας, με μεγαλύτερες διαστάσεις στις Τοπικές Κοινότητες της Καλλιπόλεως – Σανδαλίου, Δάφνης, Ανύδρου, Λιποχωρίου, Καλυβίων, Πετρiάς, Μαυροβουνίου, Καλής κ.α.» σημείωνε μεταξύ άλλων η δήμαρχος.

Ο πρώην Αντιδήμαρχος Πέλλας Αθανάσιος Επιτροπάκης αναλαμβάνει την εποπτεία της Δημοτικής Αστυνομίας

Ο δήμαρχος Πέλλας με απόφασή του αναθέτει στον μέχρι πρότινος αντιδήμαρχο Οικονομικών Αθανάσιο Επιτροπάκη, ως εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο την εποπτεία του αυτοτελούς τμήματος της Δημοτικής Αστυνομίας και όλων των αρμοδιοτήτων που προβλέπονται από το άρθρο 9 του Ο.Ε.Υ του Δήμου Πέλλας Για την εκτέλεση των ανωτέρω καθηκόντων δεν καταβάλλεται αποζημίωση. Η απόφαση αυτή ισχύει από 04-07-2016 και μέχρι την κατάργησή ή ανάκλησή της.

Η Πρωτοβουλία Πολιτών για τον Προαστιακό Θεσσαλονίκης – Νομού Πέλλας

proastiakos

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή στην Έδεσσα έγιναν εξαγγελίες για οδικά και μόνο έργα ενώ το ζήτημα της προαστιακής σιδηροδρομικής προαστιακής σύνδεσης Θεσσαλονίκης -Πέλλας μέσω Γιαννιτσών αγνοήθηκε πλήρως. Αντίστοιχα, η υπουργός τουρισμού Έλενα Κουντουρά κατά την τωρινή της επίσκεψη στο Νομό Πέλλας, πέρα από τις μεγαλόστομες αναφορές για “ανάδειξη των θεματικών μορφών τουρισμού, την ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης μέσα από τον τουρισμό και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας” δεν έκανε καμία αναφορά στον αυτονόητο εκσυγχρονισμό της σιδηροδρομικής υποδομής του νομού ως βασική προϋπόθεση της επίτευξης των παραπάνω στόχων. Πώς γίνεται να παρακάμπτεται ένα έργο τόσο χαμηλού κόστους αλλά τεράστιας ανταποδοτικότητας σε τοπικό, διαπεριφερειακό και εθνικό επίπεδο;

Ένα έργο που σύμφωνα με την “ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ” που ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2008, προβλεπόταν να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2016…

Η Αλεξάνδρα Αβράμη από τα Γιαννιτσά η Ελληνίδα μπαλαρίνα που ξεχώρισαν ο M. Scorsese & ο Mick Jagger

avrami1

Η Αλεξάνδρα Αβράμη, η μπαλαρίνα από τα Γιαννιτσά με μεγάλη καριέρα στη Νέα Υόρκη μιλάει στο People για τη συμμετοχή της στο Vinyl (την τηλεοπτική σειρά του HBO που δημιούργησαν ο Mick Jagger και ο Martin Scorsese), για τα supermodels που γυμνάζει, αλλά και για το πώς αισθάνθηκε όταν ανέβηκε στη σκηνή της Metropolitan Opera.

Πώς βρέθηκες στο πλατό του Vinyl;

Η συγκεκριμένη οντισιόν, στην οποία ζητούσαν κάποιες χορεύτριες, ήταν «open call» και έπεσε εντελώς τυχαία στην αντίληψή μου. Όταν έφτασα και είδα την ουρά να ξεκινάει περίπου από το προηγούμενο οικοδομικό τετράγωνο, σκέφτηκα αρχικά να φύγω, αλλά, έπειτα από την παρακίνηση της αδελφής μου, τελικά έμεινα. Έλαβα την απάντηση μετά από τρεις μήνες, ενώ βρισκόμουν σε πρόβα για το Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων. Ήταν μία απίστευτη εμπειρία που, αν μου δινόταν η ευκαιρία, σίγουρα θα δοκίμαζα ξανά.

«Το έγκλημα συνεχίζεται στην Τάφρο 66 εδώ και δεκαετίες από ανθρώπους με έλλειμμα ευθύνης που μόνο συνεδριάζουν περιοδικά…»

tafros66

Επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος για το πρόβλημα της Τάφρου 66 έστειλε ο βουλευτής Ημαθίας Γιώργος Ουρσουζίδης και περιγράφει το πρόβλημα. Αναλυτικά η επιστολή: “Εδώ και τρεις δεκαετίες τουλάχιστον – σαν μια άλλη Περσεφόνη – η «τάφρος 66» πεθαίνει το Καλοκαίρι και ανασταίνεται το Χειμώνα. Η «τάφρος 66» κατασκευάσθηκε το 1935, όταν αποξηράνθηκε η λίμνη των Γιαννιτσών. Έχει συνολικό μήκος 39 χλμ. και λειτουργεί ως αποδέκτης των επιφανειακών υδάτων της λεκάνης Πέλλας και Ημαθίας, αρδεύοντας επί σειρά ετών τις παρόχθιες γεωργικές εκτάσεις. Μέχρι τη δεκαετία του ‘80 λειτούργησε και σαν τόπος αναψυχής, αφού εκεί μάθαμε να κολυμπάμε. Τις τελευταίες δεκαετίες ωστόσο, το ποτάμι έχει μετατραπεί σε μόνιμο οικολογικό κίνδυνο, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης λειτουργίας των μονάδων τυποποίησης οπωροκηπευτικών (κονσερβοποιείων). Τα λύματα των εργοστασίων περνούν στην Τάφρο 66 ανεπεξέργαστα.

Μια φορά στο τόσο… αφιερωμένο στον δήμο Πέλλας για την πλήρη εγκατάλειψη!

skoupidia

Ότι και να γράφουμε και να ακούμε από τους πολίτες κατά διαστήματα, δεν αλλάζει η κατάσταση στον δήμο Πέλλας. Το σύνηθες φαινόμενο πλέον είναι να γεμίζουν ασφυκτικά οι κάδοι απορρίμματα – και η αιτιολογία είναι η έλλειψη προσωπικού- και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες να υποφέρεις αν περάσεις κοντά από κάδο διότι έχουν να πλυθούν από τον καιρό του… Νώε!

Η ΔΕΗ Γιαννιτσών το ‘κλεισε το… μαγαζί!

Από τις 11 Ιουλίου το κατάστημα της ΔΕΗ Γιαννιτσών έχει αναστείλει τη λειτουργία του ταμείου. Άγνωστο πότε θα ανοίξει και πάλι το ταμείο καθώς δεν υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση, όμως για την ταλαιπωρία του κόσμου δε νοιάζεται κανείς.

deh

Στην πόρτα έχει κολληθεί μόνο η ημερομηνία αναστολής χωρίς περαιτέρω ενημέρωση προς το καταναλωτικό κοινό. Ο λόγος της αναστολής ποιος είναι; Δεν υπάρχει υπάλληλος να αναλάβει τη δουλειά; Τα τελευταία χρόνια είναι γνωστό ότι στη θέση των ταμείων έμπαιναν μόνο όσοι προσλαμβάνονταν με προγράμματα τύπου πεντάμηνων.

Ο Σύλλογος Κυπρίων Ν. Πέλλας τίμησε την επέτειο της τουρκικής εισβολής του ’74

kyprosmnimeio

Ο Δήμος Πέλλας και ο Σύλλογος Κυπρίων Ν. Πέλλας πραγματοποίησαν εκδήλωση μνήμης για την τουρκική εισβολή της 20ης Ιουλίου του 1974 στην Κύπρο, το πρωί της Κυριακής 24 Ιουλίου 2016.

H πιο υπέροχη πρόταση γάμου, έγινε στα Γιαννιτσά 

protasigamou

Ο Βαλάντης αγαπά την Άντζυ, και όταν κατάλαβε ότι εκείνη είναι η αγάπη της ζωής του, αποφάσισε να της κάνει μια καθόλου συνηθισμένη πρόταση γάμου. Και όπως φαίνεται τα κατάφερε εξαιρετικά καλά!

Αύγουστος

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν! Νέος υποδιοικητής στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών ο Αλέξανδρος Βουδρισλής

Συνεχίζεται η διαδικασία επιλογής νέων διοικήσεων στα νοσοκομεία της χώρας

Τους νέους υποδιοικητές σε 31 νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, καθώς συνεχίζεται η διαδικασία επιλογής νέων διοικήσεων στα νοσοκομεία. Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επέλεξε τον Αλέξανδρο Βουδρισλή: Έχει πτυχίο Οικονομικών Επιστημών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και πολύ καλή γνώση της αγγλικής, γερμανικής και ισπανικής γλώσσας. Έχει διατελέσει διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας και πρόεδρος στη ΔΕΥΑ Γιαννιτσών.

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Νομάρχης Πέλλας, Μιχάλης Καραμάνης

Απεβίωσε χθες 10 Αυγούστου, ο πρώην Νομάρχης Πέλλας και περιφερειακός σύμβουλος Κ. Μακεδονίας, Μιχάλης Καραμάνης.

Στο εδώλιο οι δύο πρόεδροι που διαχειριζόταν το Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμάκτσαλαν!

Παραπομπή στη Δικαιοσύνη δύο προέδρων της Αμιγούς Νομαρχιακής Επιχείρησης Ευρωπαϊκής Ανάπτυξης Πέλλας (ΕΥΡΩΑΠ) που είχε την ευθύνη διαχείρισης του Χιονοδρομικού Κέντρου Καϊμάκτσαλαν στο όρος Βόρας την περίοδο 2005 – 2009, προτείνει εισαγγελέας. Πρόκειται για τον πρόεδρο της περιόδου 2005-2007 και τον διάδοχό του (έως το 2009), για τους οποίους ο αντεισαγγελέας Εφετών Δημήτρης Μητρουλιάς, εισηγείται την παραπομπή τους στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενους ότι ζημίωσαν τα οικονομικά της ΕΥΡΩΑΠ, ο πρώτος με το ποσό των 128.298,53 ευρώ, και ο δεύτερος κατά 735.711,35 ευρώ. Ο εισαγγελέας ζητεί να δικαστούν για απιστία κατ’ εξακολούθηση…

Σχεδόν 150.000 ευρώ για το Βορεινό Αριδαίας ανταποδοτικό τέλος ΑΠΕ! Τα ποσά για τις Τ.Κ. του νομού Πέλλας

Στα 17,6 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ανταποδοτικό τέλος για τους οικιακούς καταναλωτές σε 274 περιοχές όπου λειτουργούν σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Για την Πέλλα, τον δήμο Αλμωπίας, και συγκεκριμένα την Τ.Κ. Προμάχων το ποσό ανέρχεται στις 18.165 ευρώ, στην Τ.Κ. Όρμας 17.156 ευρώ, στην Τ.Κ. Σαρακηνών 9.820 ευρώ, στην Τ.Κ. Βορεινού 148.585 ευρώ, στην Τ.Κ. Γαρεφείου 30.146 ευρώ, στην Τ.Κ. Λυκοστόμου 5.187 ευρώ, στη Νότια 10.392 ευρώ, στην Τ.Κ. Φούστανης 33.958 ευρώ ενώ στον δήμο Έδεσσας και την Τ.Κ. Παναγίτσας 12.153 ευρώ.

Πρόσφυγες σε καθιστική διαμαρτυρία στο Κέντρο προσφύγων Γιαννιτσών

Από χθες, Τετάρτη 24 Αυγούστου και σήμερα συνεχίζουν να διαμαρτύρονται «σιωπηρά» οι πρόσφυγες του κέντρου στην περιοχή των πρώην Σφαγείων Γιαννιτσών

kentroprosfigon

Δεν επιτρέπουν την είσοδο σε κανέναν εκτός από την Αστυνομία και το Στρατό. Οι πρόσφυγες μη έχοντας τρόπο να αντιδράσουν και να εισακουστούν, για τις συνθήκες διαβίωσης και για το γεγονός ότι θέλουν να φύγουν από τη χώρα, νιώθοντας παγιδευμένοι από την επικρατούσα κατάσταση, στέκονται ή κάθονται μπροστά στην είσοδο του κέντρου, απαγορεύοντας την είσοδο σε όλους να εισέλθουν- εργαζόμενους, αλληλέγγυους, κα.

Σεπτέμβριος

Σοκ! Από το ίδρυμα Γιαννιτσών είχε φύγει η 14χρονη που βίαζαν και εξέδιδαν 

Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες για την υπόθεση μαστροπείας που αποκαλύφθηκε στην πόλη της Λάρισας με θύμα ένα 14χρονο κορίτσι. Η ανήλικη, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Λάρισας, από το 2015 δε ζούσε με την οικογένειά της καθώς είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια από την μητέρα της. Το κορίτσι φιλοξενούνταν σε εκκλησιαστικό ίδρυμα των Γιαννιτσών. Από τον περασμένο όμως Φεβρουάριο, με τη βοήθεια της μητέρας της δραπέτευσε, με αποτέλεσμα να χαθούν τα ίχνη και των δύο και έκτοτε να αναζητούνται από την αστυνομία.

Παραμένει αδιευκρίνιστο πως η 14χρονη «έπεσε» στα χέρια του 56χρονου κατηγορούμενου για αρπαγή ανήλικης και συνέργεια σε μαστροπεία. Από τα μέσα του Αυγούστου, κρατούνταν κλειδωμένη σε διαμέρισμα στο κέντρο της Λάρισας, γνωρίζοντας τον εφιάλτη από τον 55χρονο, έτερο κατηγορούμενο για μαστροπεία, κατακράτηση και βιασμό ανηλίκου. Επιπλέον, η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει τέσσερα ακόμα άτομα, τρεις Έλληνες και έναν αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, που κατηγορούνται για βιασμό σε βάρος της 14χρονης.

Μεταφορά προσφύγων από το κέντρο φιλοξενίας των Γιαννιτσών στις Σέρρες

Μετά από την αναστάτωση που προκλήθηκε από χθες και λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των συνθηκών που επικρατούν στο κέντρο προσφύγων, αποφασίστηκε η μεταφορ΄ατους στις Σέρρες. Τρία λεωφορεία με 82 Κούρδους Γεζίντι αναχώρησαν από το κέντρο φιλοξενίας στα Σφαγεία των Γιαννιτσών Πέλλας, με προορισμό τις Σέρρες και ένα ακόμη λεωφορείο με 21 άτομα ετοιμάζεται να αναχωρήσει, ενώ από τη συγκεκριμένη δομή σχεδιάζεται η μεταφορά άλλων 200 ατόμων.

Αυτά είναι τα αντιπλημμυρικά μέτρα του νομού! Διαλύθηκε η γέφυρα της Μπέλιτσας στην Αλμωπία!

mpelitsa

Είδαμε φωτογραφίες δημοτικών αρχόντων και ενημέρωση με δελτία τύπου ότι ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας βρίσκεται σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσει τα ακραία καιρικά φαινόμενα που βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες. Όμως είτε δεν υπήρξε πρόληψη και πάμε μόνο στην αντιμετώπιση, είτε δεν έγιναν όπως έπρεπε τα έργα διευθέτησης των ρεμάτων που υλοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια με προϋπολογισμό δεκάδες χιλιάδες ευρώ, για να παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα και προβλήματα, ιδιαίτερα σε περιοχές της Αλμωπίας. Η Μπέλιτσα φούσκωσε και πλημμύρισε ενώ η γέφυρα επί της επαρχιακής οδού Όρμας – Λουτρακίου κινδυνεύει να πέσει. Οι φωτος δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί με την έντονη βροχόπτωση και είμαστε ακόμη στην αρχή του φθινοπώρου…

Μπράβο στο παλικάρι! Από τα Γιαννιτσά ο Ασημένιος Παραολυμπιονίκης Δημήτρης Σενικίδης στη σφαίρα F20

Σε υπερδύναμη στη σφαίρα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο αναδεικνύεται η Ελλάδα, καθώς μετά τους Κωνσταντινίδη και Ζησίδη ήρθε η σειρά του Δημήτρη Σενικίδη να κατακτήσει μετάλλιο στον τελικό της σφαίρας F20.

senikidis

Στον ίδιο τελικό ο Στράτος Νικολαΐδης ήταν 4ος, χάνοντας το χάλκινο μετάλλιο στην 6η βολή από τον Αυστραλό Χόντγκεντς. Ο αθλητής του Λάζαρου Στεφανίδη, προσγείωσε την σφαίρα στα 16 μέτρα 17 εκατοστά στην τρίτη προσπάθεια και πανηγύρισε την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου, όπως είχε συμβεί και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015 στην Ντόχα. Παράλληλα βελτίωσε δύο φορές το δικό του ρεκόρ Ευρώπης που ήταν 15.68μ από το πανελλήνιο πρωτάθλημα του Ιουλίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τηλεφωνικές απάτες στα Γιαννιτσά με σκοπό την απόσπαση χρηματικών ποσών

Σήμερα, Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, από το πρωί άγνωστοι καλούσαν τηλεφωνικά με απόκρυψη σε άτομα στην περιοχή των Γιαννιτσών, με σκοπό την εξαπάτηση

Μία εκ των τουλάχιστον δεκαπέντε περιπτώσεων που αναφέρθηκαν στην Ασφάλεια των Γιαννιτσών, αφορά ηλικιωμένη 87 ετών που τηλεφωνώντας της είπαν ότι η κόρη της είχε ένα ατύχημα και θα της κόψουν το πόδι… Η Αστυνομία γνωρίζοντας πως πανελλαδικά συμβαίνουν παρόμοιες «οχλήσεις» προειδοποιεί να μην είμαστε ευκολόπιστοι, γιατί σε επόμενη φάση, αν πειστεί το θύμα και ρωτήσει που έχουν το παιδί του ή τον συγγενή του, ζητούν χρήματα με διάφορους τρόπους. Υποδύονται συγγενικά πρόσωπα και αποσπούν σημαντικά ποσά από τους πολίτες. Στην ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους πολίτες για τη δράση σπειρών που εξαπατά μέσω τηλεφώνου πολίτες, τονίζει: «H Ελληνική Αστυνομία ενημερώνει τους πολίτες για την αποφυγή εξαπάτησής τους από επιτήδειους, που υποδύονται τηλεφωνικώς συγγενικά τους πρόσωπα ή ισχυρίζονται ότι καλούν εκ μέρους τους…».

Τιμήθηκε η επέτειος της ομαδικής εκτέλεσης των Γιαννιτσιωτών της 14ης Σεπτεμβρίου 1944

Ο δήμος και οι δημότες Πέλλας τίμησαν και φέτος την επέτειο της ομαδικής εκτέλεσης των Γιαννιτσιωτών της 14ης Σεπτεμβρίου 1944

mnimeio14

Εβδομήντα δύο χρόνια μετά, η συλλογική μνήμη ανακάλεσε το σκληρό γεγονός και τίμησε τους μάρτυρες-ήρωες της πόλης. Η τελετή ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση. Ακολούθησε η αναφορά στο ιστορικό της εκτέλεσης από τον Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Στράτο Δορδανά και η κατάθεση στεφάνων.

Ξανά παράνομη διακίνηση ελαιολάδου στην Κρύα Κρύση

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο του αυτοκινήτου που επέβαινε, διαπιστώθηκε να διαθέτει προς πώληση δοχεία ελαιόλαδου, χωρίς να κατέχει άδεια.

elaiolado

Συνελήφθη χθες το πρωί σε περιοχή της Πέλλας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρύας Βρύσης, ένας 31χρονος ο οποίος κατείχε μεγάλη ποσότητα παράνομου λαδιού. Συγκεκριμένα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο του αυτοκινήτου που επέβαινε, διαπιστώθηκε να διαθέτει προς πώληση δοχεία ελαιόλαδου, χωρίς να κατέχει άδεια από την αρμόδια αρχή. Κατασχέθηκαν 56 δοχεία ελαιόλαδου και το παραπάνω αυτοκίνητο.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών

agonaspaidia

Ολοκληρώθηκε και φέτος ο Δρόμος Θυσίας προς τιμή και μνήμη των 120 εκτελεσθέντων Γιαννιτσιωτών την 14η Σεπτεμβρίου 1944 κατά τη γερμανική κατοχή. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με τη συνδιοργάνωση του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (Α.Σ.Α.Ε.Δ.) και με την συνεργασία της Ομάδας Μαραθωνίου Γιαννιτσών – Ο.Μ.Γ. και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσημα παραμένει η Αστυνομική Υπηρεσία στην Κρύα Βρύση

atkryaVrisi

Μεγάλη ικανοποίηση σκόρπισε στην τοπική κοινωνία και στους κατοίκους της Κρύας Βρύσης η θετική εξέλιξη της παραμονής της Αστυνομικής Υπηρεσίας η οποία ενδυναμώνει το αίσθημα ασφάλειας στην καθημερινότητα των πολιτών. Το σχέδιο για την αναδιάταξη-αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσίασαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου 2016, ο Αναπ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Η Κρύα Βρύση «βάζει τα γυαλιά» στην Κούβα με τα ελληνικής παραγωγής χειροποίητα premium πούρα της

Στην Κρύα Βρύση Γιαννιτσών, η οικοτεχνία των αδελφών Κωνσταντινίδη, αντιστέκεται στις δυσκολίες και συνεχίζει την παραγωγή των μοναδικών στον ευρωπαϊκό χώρο χειροποίητων premium πούρων.

poura

Με εφόδιο την οικογενειακή παράδοση και την τεχνογνωσία στην παραγωγή και στη μεταποίηση των προϊόντων καπνού, η οικοτεχνία των αδελφών Κωνσταντινίδη ξεχώρισε στην ελληνική, αλλά και διεθνή αγορά για την παραγωγή των χειροποίητων premium πούρων της… Τα ελληνικής παραγωγής χειροποίητα premium πούρα με την ονομασία Vamma Del Sol (απόσταγμα του ήλιου) προέρχονται από κουβανέζικο σπόρο και καλλιεργούνται σε 10 στρέμματα, στην Κρύα Βρύση, όπου το μικροκλίμα της περιοχής είναι ιδανικό για την παραγωγή καλής ποιότητας φύλλων καπνού. «Η οικοτεχνία ξεκίνησε όπως μια πανεπιστημιακή εργασία», επισημαίνει ο Αριστείδης Κωνσταντινίδης, «είχα ένα project και προσπάθησα να το υλοποιήσω με πρωτογενή και δευτερογενή έρευνα.

Ο Μάρκος Μπόλαρης στο νομό Πέλλας

skydrampolaris

Περιοδεία πραγματοποίησε το Σάββατο 24/9/2016 ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Γιάννη Σηφάκη στο νομό. Την προστασία και την υποστήριξη της κεντρικής πολιτικής, ώστε να διασφαλιστεί, στο μέγιστο κατά το δυνατό βαθμό, η αγροτική παραγωγή και το αγροτικό εισόδημα από τα καιρικά φαινόμενα τις καταστροφές και την εκμετάλλευση των ασύδοτων αγορών ζήτησε η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οκτώβριος

Η Υπουργός Μακεδονίας Θράκης στα Εγκαίνια των γραφείων των ΑΝ.ΕΛ. στα Γιαννιτσά

kollia

Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου στο κέντρο των Γιαννιτσών, τα εγκαίνια των κομματικών Γραφείων των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝ.ΕΛ. του νομού Πέλλας και ο Πρόεδρος Αντώνης Ντιούδης καλωσόρισαν την  Υπουργό Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχα, τον Γραμματέα των ΑΝΕΛ Γιάννη Μοίρα και τον αναπληρωτή Γραμματέα Θ. Μπέλτσο.

Βραβεύτηκαν οι μαθητές που διακρίθηκαν σε Διεθνείς και Πανελλήνιους σχολικούς αγώνες και διαγωνισμούς 

vraveysi2

Γιορτή του αθλητισμού σήμερα, Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, και με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ο Δήμος Πέλλας, η Β/Βάθμια Εκπαίδευση και η ομάδα Φυσικής Αγωγής Ν. Πέλλας, πραγματοποίησε εκδήλωση βράβευσης των μαθητών και μαθητριών που διακρίθηκαν σε διεθνείς και πανελλήνιους σχολικούς αγώνες και διαγωνισμούς στο Πνευματικό Κέντρο.

Η Ευγενία Δεμιρτζόγλου από τα Γιαννιτσά η μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού Postcards for Peace!

kartpostal

Η 14χρονη μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου του 2ου Γυμνασίου Γιαννιτσών, Ευγενία Δεμιρτζόγλου αναδείχθηκε νικήτρια στο διαγωνισμό του οργανισμού Postcards for Peace. Η Ευγενία κέρδισε στην ηλικία των 12 – 16 ετών με τη συγκεκριμένη ζωγραφιά (φωτο) που θα τυπωθεί σε καρτ ποστάλ, και θα πουληθεί υπέρ της ειρήνης.

Ορίστηκε αναπληρώτρια του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας η Αθηνά Αηδονά

Μετά τη χτεσινή δικαστική εξέλιξη που αφορά στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Θεόδωρο Θεοδωρίδη άμεσα, σήμερα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, προέβη στον ορισμό αναπληρωτή του, τοποθετώντας την Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αθηνά Αηδονά, η οποία θα ασκεί το σύνολο των καθηκόντων του.

Φ. Γεννηματά από τα Γιαννιτσά: «Επανερχόμαστε στην κοινωνία και στη διεκδίκηση»

fofigiannitsa1

«Απομακρυνθήκαμε τα προηγούμενα χρόνια με τους ανθρώπους που μας συνέδεαν πολλά, που μας στήριξαν και τους στηρίξαμε. Κάνουμε ένα βήμα επανένωσης με την κοινωνία με τις περιοδείες σε όλη τη χώρα» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά το μεσημέρι του Σαββάτου 8/10/2016 από το Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με φορείς.

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Πέλλα στις 11:14μμ του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου

17 χλμ Βορειοδυτικά των Ιωαννίνων, όπου έγινε αισθητή στην Ήπειρο, Στερεά Ελλάδα, Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και νωρίς το πρωί του Σαββάτου (15/10) στη νότια Κρήτη. Σύμφωνα με τη μέτρηση του Ευρωπαϊκού – Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, ο σεισμός ήταν έντασης 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρό του εντοπίστηκε 63 χλμ. νοτιοανατολικά του Παλαίκαστρου Λασιθίου και το εστιακό του βάθος στα 50 χλμ.

Παρουσία Παυλόπουλου τα Ελευθέρια της Έδεσσας

paylopoulosedessa

Με λαμπρότητα και επισημότητα πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι επετειακές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην πόλη της Έδεσσας για την Απελευθέρωσή της από τον τουρκικό ζυγό και για την Ημέρα Μνήμης Μακεδονικού Αγώνα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Απελευθέρωση Γιαννιτσών 2016

parelasi

Μαθητές, μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων του δήμου της Πέλλας και Τμήματα στρατού, παρέλασαν στην επέτειο των 104 ετών από την απελευθέρωση των Γιαννιτσών.

Η επέτειος του μεγάλου «ΟΧΙ» γιορτάστηκε σήμερα και στην Άρνισσα Πέλλας 

Νωρίς το πρωί τελέστηκε  θεία λειτουργία και δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας χοροστατούντος του ιερέα Πατήρ Νικολάου Τούλη ο οποίος έκανε αναφορά και για τον  συνεορτασμό της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου για τα θαύματα που σημειώθηκαν και προστάτευσαν τους Έλληνες Στρατιώτες στον πόλεμο του 1940-1944.

Με τιμές και πλήθος κόσμου εορτάστηκε η 28η Οκτωβρίου στα Γιαννιτσά 

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον επίσημο εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940, που τιμήθηκαν από το πρωί της Παρασκευής 28 Οκτωβρίου 2016, στα Γιαννιτσά με την επίσημη δοξολογία, την κατάθεση στεφάνων στο Μαύρο Άγαλμα και την Παρέλαση που ακολούθησε στον πεζόδρομο της πόλης.

Νοέμβριος

Ανασχηματισμός: Νέα Υπουργός Εργασίας η Έφη Αχτσιόγλου από τα Γιαννιτσά! Εκτός η Τζάκρη!

Η σύνθεση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (04/11/2016) και η ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού σχήματος αναμένεται να γίνει το Σάββατο (05/11/2016).

axtsioglouefi

Ο Α. Τσίπρας «τρελάθηκε» αυτές τις ημέρες, με τις πιέσεις να διαδέχονται η μία την άλλη, την αντιπαράθεση Φίλη με την εκκλησία και την πολιτική κατεύθυνση που θέλει να δώσει από δω και πέρα. Οι πολλές εκπλήξεις, όπως η υπουργοποίηση της Έφης Αχτσιόγλου, από τα Γιαννιτσά, του Δημήτρη Λιάκου και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει την πρόθεση να ‘’κυβερνήσει με νέους’’ όπως έχει ήδη δηλώσει ο πρωθυπουργός, αν και δεν έμεινε στο ”μικρό σχήμα” και χώρισε πολλά Υπουργεία με αρμοδιότητες, όπως για την Καταπολέμηση της Ανεργίας, για την Κοινωνική Αλληλεγγύη, για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις…

Η Ελένη Αντωνιάδου από το Λιπαρό Πέλλας μετά τη NASA, «Καρυάτιδα» σε διεθνή καμπάνια!

antoniadou2

Η νέα διεθνής καμπάνια «Greeks of the world, welcome home» ανακοινώθηκε σε ειδική εκδήλωση στο Νομισματικό Μουσείο, στην Αθήνα, παρουσία διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τους χώρους της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας και της πολιτικής. Για τους σκοπούς της συγκεκριμένης επικοινωνίας έξι διεθνείς Ελληνίδες, δέχθηκαν να συνεισφέρουν τις δυνάμεις τους, συμβολίζοντας τις σύγχρονες «Καρυάτιδες», προσδίδοντας την αναπόδραστη σύνδεση παρελθόντος και παρόντος στο κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας. Οι έξι Ελληνίδες που συμμετέχουν στην καμπάνια «Greeks of the World, welcome Home» είναι άξιες εκπρόσωποι του χώρου δραστηριοποίησής τους. Αυτές είναι η Νίτζια Λογοθέτη (κοινωνική αλληλεγγύη), η Ντόρα Μπακογιάννη (πολιτική), η Κατερίνα Σάββα (επικοινωνία), η Μαρίνα Βερνίκου (καλές τέχνες), η Μαίρη Κατράντζου (επιχειρείν) και η Ελένη Αντωνιάδου (επιστήμη).

Εορτάστηκε με λαμπρότητα η 104η επέτειος της απελευθερώσεως της Αριδαίας

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη των Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου, πολιούχων Αγίων και η 104η επέτειος της απελευθερώσεως της Αριδαίας από τον Τουρκικό ζυγό με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου. Την Πέμπτη 3/11 το απόγευμα (17.00) πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της τιμίας κάρας του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου του εξ Ιωαννίνων, την οποία μετέφερε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων, ο οποίος και χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό.

Ο «στρατηγός» παρουσίασε το λεύκωμα «Μίμης Δομάζος: Μυστικά και άλλες αποκαλύψεις» στα Γιαννιτσά

domazos

Προσκεκλημένος από τον Σύλλογο φίλων Παναθηναïκού Γιαννιτσών και τον Στάθη Καστερίδη, ο παλαίμαχος άσσος του ποδοσφαίρου, Μίμης Δομάζος, το βράδυ της Τετάρτης, 9 Νοεμβρίου βρέθηκε στα Γιαννιτσά, για την παρουσίαση του βιβλίου- λευκώματος «Μίμης Δομάζος: Μυστικά και άλλες αποκαλύψεις».

Δεν έχουν προσληφθεί 16 γιατροί στα Νοσοκομεία Πέλλας γιατί… αναζητείται ακόμη νέος διοικητής!

Σε αδιέξοδο έχουν περιέλθει τα Νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών, που μέσα στο ούτως ή άλλως… ζοφερό κλίμα που επικρατεί στην Υγεία, αντιμετωπίζουν επιπλέον προβλήματα λόγω του γεγονότος ότι η κυβέρνηση δεν αποφάσισε ποιον θα ορίσει διοικητή! Η κυβέρνηση ενέκρινε την πρόσληψη 14 μόνιμων γιατρών στο Νοσοκομείο Πέλλας και με απόφασή του Υπουργού Υγείας Α. Ξάνθου, από τον Ιούνιο έγινε η προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων, σε μια προσπάθεια υποτίθεται ενίσχυσης των δύο νοσοκομείων, όπου βασικές Κλινικές παραμένουν υποστελεχωμένες και λειτουργούν οριακά, με μεγάλο κόπο και ευθύνη από τους υπάρχοντες ιατρούς.

Το μείζον ζήτημα που προκύπτει όμως, έχει να κάνει με το γεγονός πως παρά την έγκριση πλήρωσης των θέσεων γιατρών (Παθολογίας, Παιδιατρικής, Ιατρικής Βιοπαθολογίας, Αναισθησιολογίας, Ψυχιατρικής, Καρδιολογίας, κ.α.) δεν μπορεί να προχωρήσει η πρόσληψή τους επειδή δεν έχει οριστεί ακόμη διοικητής!

Η Ομάδα Μαραθωνίου Γιαννιτσών στον Μαραθώνιο της Αθήνας!

vaggelis

Πολλές οι συμμετοχές από τη Μακεδονία στον Μαραθώνιο που διεξήχθη σήμερα στην Αθήνα, όπως και από μέλη της Ομάδας Μαραθωνίου Γιαννιτσών. Ο Γιώργος Χρυσοστομάκης από την Ομάδα με τον μικρό Βαγγέλη έκαναν περήφανη την Πέλλα με τη συμμετοχή τους.

1ο βραβείο στο διαγωνισμό νεανικής επιχειρηματικότητας σε Γιαννιτσιώτη με την ομάδα του! 

Η Σχολή Επιχειρηματικότητας ή entrepreneurship school αποτελεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα επιχειρηματικής εκπαίδευσης που διοργανώνεται σε διάφορες περιοχές του κόσμου και τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Στον φετινό διαγωνισμό νεανικής επιχειρηματικότητας το πρώτο βραβείο κατάφερε να κατακτήσει μια ομάδα νέων, με τον Παύλο Θωμαΐδη  από τα Γιαννιτσά!

Η Έλενα Χατζηλιάδου με καταγωγή από τα Γιαννιτσά, παγκόσμια στο καράτε και 14 φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας

karatenikielena

Η όμορφη Έλενα Χατζηλιάδου, η όμορφη Κατερινιώτισσα Παγκόσμια πρωταθλήτρια για 2η φορά (με καταγωγή του πατέρα της, Μάξιμος Χατζηλιάδης από τα Γιαννιτσά) χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στο καράτε, από τη στιγμή που το άθλημα εντάχθηκε στο Ολυμπιακό πρόγραμμα και θα είναι ένα από τα σπορ που θα παρακολουθήσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, στο Τόκιο.

Το ”world party” ήρθε και στα Γιαννιτσά με τον Γιώργο Μαυρίδη!

fotomayridis

Ο Γιώργος Μαυρίδης, ο γνωστός παρουσιαστής από τη Βόρεια Ελλάδα που είναι από τα πιο αγαπητά πρόσωπα στην tv, ιδιαίτερα στη νεολαία, από την εκπομπή world party βρέθηκε στα Γιαννιτσά και μάλιστα στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης. Υπέγραψε αυτόγραφα στους αθλητές που τον είδαν, έριξε ακόντιο και διασκέδασε μαζί τους!

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο φρικιαστικό έγκλημα της Πέλλας – Η 50χρονη που ήταν το μήλον της έριδος

Γιατί ο 27χρονος κατακρεούργησε τον 65χρονο – Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη

Ένα χρόνο μετά το φρικιαστικό έγκλημα που συνέβη στην Άψαλο της Πέλλας οι μνήμες ξαναξύπνησαν μιας και την Παρασκευή ολοκληρώθηκε η δίκη για την υπόθεση. Όπως σας έχει ενημερώσει σε παλαιότερη ανάρτηση το star.gr, ένας 27χρονος κατακρεούργησε με μπαλτά έναν 65χρονο συγχωριανό του. Σύμφωνα με τον συνήγορο της οικογένειας του θύματος, Αντώνη Ξυλουργίδη, που μίλησε στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με την Ζήνα», η αιτία του άγριου φονικού είναι μία 50χρονη γυναίκα. Ο δράστης δεν μπόρεσε να δεχτεί την απόρριψη της γυναίκας, η οποία όπως είπε είχε επιλέξει να είναι με το θύμα. Για αυτό,  χτύπησε απανωτές φορές με μπαλτά τον 65χρονο, αφού μπούκαρε στο σπίτι του από το παράθυρο. Ο ίδιος φέρεται να ομολόγησε το στυγερό έγκλημα ενώ το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη.

Ο Μέγας Αλέξανδρος συναντά τον Χο Τσι Μινχ με επίσκεψη της πρέσβειρας του Βιετνάμ στην Έδεσσα

Τον Δήμο Έδεσσας επισκέφθηκε η Πρέσβης του Βιετνάμ στην Ελλάδα κ. Φουάνγκ και οι συνεργάτες της προκειμένου να συμμετέχουν σε μια σειρά εκδηλώσεων με το τίτλο «Ο Μέγας Αλέξανδρος συναντά τον Χο Τσι Μινχ» ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Έδεσσας κ.Δημήτρη Γιάννου προκειμένου να τιμηθεί η σχέση του ηγέτη του Βιετνάμ με την γη του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την Έδεσσα, την πρωτεύουσα του Ν. Πέλλας.

Σημαντική διάκριση για τη μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών, Μαρία Χρυσοστομάκη «για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα»

Υπό την Αιγίδα της ΑΕ του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου

Στο πλαίσιο των δράσεων για την Πρόληψη του Καπνίσματος στη Μαθητική Κοινότητα, διοργανώνεται φέτος από την Αντικαρκινική Εταιρεία και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα – ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΩ». Το συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα της ΑΕ του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπιου Παυλόπουλου. Στον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό οι μαθητές του Δημοτικού κλήθηκαν να δημιουργήσουν έργα ζωγραφικής, με θέμα «Παθητικό Κάπνισμα» και οι μαθητές του Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου, να γράψουν μια ανοικτή επιστολή ή ένα γράμμα, με θέμα «Παθητικό Κάπνισμα και Ανθρώπινα Δικαιώματα». Σημαντική διάκριση κατέκτησε η μαθήτρια της Α’ Γυμνασίου του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών, Μαρία Χρυσοστομάκη.

Δεκέμβριος

Συνάντηση Σηφάκη με τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη για το θέμα των εργαζομένων στους Καταρράκτες

Θα προωθηθεί η ρύθμιση που είχε ετοιμαστεί επί προηγούμενου Υπουργού ως τροπολογία σε ένα από τα επόμενα νομοσχέδια που θα κατατεθούν στη Βουλή άμεσα. Στη συνάντηση ο βουλευτής ανέφερε την ιστορία του θέματος, τις προγενέστερες ενέργειες της κυβέρνησης για το θέμα αυτό μετά τις συσκέψεις στις οποίες συμμετείχαν οι προηγούμενοι Υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βουλευτές, Δήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Έρχεται στους κινηματογράφους η ταινία «Έξοδος 1826» με τα γυρίσματα στην Κρώμνη Πέλλας

eksodos1

Η ταινία Έξοδος 1826, κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα στις 25 Ιανουαρίου του 2017, στα NewStarArtCinemas με αρχή από το ιστορικό Αλκυονίς. «Καθοριστική ήταν η βοήθεια των φίλων του θεάτρου «Άρατος», του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας και Αναπαράστασης αυτής Γιαννιτσών, του Δήμου Πέλλας , κάποιων μικροεπιχειρηματιών της περιοχής και κάποιων ανθρώπων της εκκλησίας, με τα γυρίσματα που έγιναν στον ιστορικό οικισμό της Κρώμνης του δήμου Πέλλας» όπως τονίζει ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας «Έξοδος 1826» Βασίλης Τσικάρας. Και μετά την Αθήνα, έρχεται για πρώτη προβολή στην περιφέρεια, στα Γιαννιτσά, στις 5 Φεβρουαρίου 2017!

Στο Στρασβούργο οι μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών, Μαρία Ζαχαρούλα Αγγελίδου και Ειρήνη Ποντίδου, για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Euroscola

Οι μέρες μετρούν αντίστροφα για τις δύο μαθήτριες της Β” τάξης του σχολείου του 1ου ΓΕΛ, Αγγελίδου Μαρία Ζαχαρούλα και Ποντίδου Ειρήνη, οι οποίες έλαβαν μέρος στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό EUROSCOLA και διακρίθηκαν ανάμεσα σε μαθητές σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας. Η διάκριση αυτή τους δίνει την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας μαζί με άλλους 22 μαθητές από όλη την Κεντρική Μακεδονία, στην Ημερίδα που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 16-12-2016.

Ο Διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών, Γεώργιος Κετικίδης αναφέρει στον «Λόγο της Πέλλας» όλη τη διαδικασία επιλογής των μαθητών για τη διεξαγωγή του συγκεκριμένου προγράμματος, με την υποστήριξη του διαγωνισμού Euroscola να έχει αναλάβει η υπεύθυνη καθηγήτρια Θεοδώρα Γραμματικού.

Άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Γιαννιτσά 

dentro

Το απόγευμα της Παρασκευής 2 Δεκεμβρίου, σε εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη φωταγώγηση του δέντρου των Χριστουγέννων στην πλατεία Γ. Γιώτα, στα Γιαννιτσά, από τον Δήμο Πέλλας, σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασβεσταριωτών «Γκόνος Γιώτας».

Μαθητές από το 3ο ΓΕΛ Γιαννιτσών σε ‘’ρόλο διπλωμάτη’’ του ΟΗΕ

Πρόκειται για την 1η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με τίτλο «Μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη» η οποία θα διεξαχθεί από 16 ως 18 Δεκεμβρίου 2016 στη Θεσσαλονίκη, ένα εγχείρημα που υλοποιείται  από την Κοιν.Σ.Επ. ΡΟΗ, μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, αστικού χαρακτήρα, με σκοπό αποκλειστικά κοινωνικό και φιλανθρωπικό. Από το 3ο ΓΕΛ θα συμμετάσχουν οι μαθητές: Γογοδώνη Μαρία – Αθηνά, της Β’ Τάξης, και Μουρατίδης Θεμιστοκλής της Γ’ Τάξης.

Έδεσσα: Μια καρυδιά κουβαλά την ιστορία του Μακεδονικού Αγώνα

Το δέντρο σύμβολο του χωριού της Καρυδιάς, στο οποίο κομιτατζήδες κρέμασαν τους Μακεδονομάχους Καπετάν Άγρα και Αντώνη Μίγκα συντηρήθηκε και μεταφέρθηκε στο μουσείο

Πριν από εκατόν δέκα χρόνια οι Βούλγαροι κομιτατζήδες κρέμασαν πάνω στο ξύλο της καρυδιάς τους Μακεδονομάχους Καπετάν Άγρα και Αντώνη Μίγκα. Τότε η καρυδιά αυτή ήταν ένα ζωντανό δέντρο, που έγινε και ζωντανό μνημείο έξω από το χωριό που φέρει το όνομά της («Καρυδιά»), στην ευρύτερη περιοχή της Έδεσσας. Κάποια χρόνια αργότερα το δέντρο ολοκλήρωσε τον κύκλο της ζωής του, όμως οι κάτοικοι της περιοχής φρόντισαν να διασωθεί για να θυμίζει την ιστορία του τόπου και να αποτελέσει σημείο αναφοράς της.

«Ο κορμός της καρυδιάς βρισκόταν στο δημαρχείο όταν ανέλαβα το 2011» δηλώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Έδεσσας, Δημήτρης Γιάννου. Ο ίδιος αναφέρει ότι το ξύλο της υπέστη φθορές λόγω του χρόνου και του σκόρου και έτσι μεταφέρθηκε στο «Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα Καρυδιάς»…

Συνέντευξη του Ραφαήλ από τα Γιαννιτσά που κέρδισε υποτροφία για το ερευνητικό του έργο!

Ραφαήλ – Νικόλαος Τασάκης: Η έρευνα είναι το μέσο για να πετύχουμε καλύτερη ζωή

rafailgiannitsa

Ο Ραφαήλ-Νικόλαος Τασάκης, που είναι από τα Γιαννιτσά, μόλις 22 χρονών, επιλέχθηκε πρόσφατα ύστερα από μία αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης περίπου 500 αιτήσεων να συμμετάσχει στα Διεθνή Προγράμματα Επιχορήγησης Έρευνας του Bayer Science and Education Foundation. Λαμβάνοντας την απαραίτητη χρηματοδότηση, αλλά και υποστήριξη από ειδικούς ανθρώπους της Bayer, ο νεαρός Έλληνας ερευνητής έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει την πρότασή του για τη βελτίωση της υγείας και των συνθηκών ζωής του ανθρώπου. Ο κ. Τασάκης μίλησε στο in.gr για το αντικείμενο της έρευνάς του και την εμπειρία του από τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής στα Διεθνή Προγράμματα Επιχορήγησης Έρευνας του Bayer Science and Education Foundation. Το έργο του Ραφαήλ, εξετάζει μία νέα, βασισμένη στις εξατομικευμένες θεραπείες, προσέγγιση για τις μολυσματικές ασθένειες που αποδίδονται σε παθογόνα βακτήρια, ενώ η έρευνα της κυρίας Φαλλίδα έχει ως στόχο να διερευνήσει τη σύνδεση της κατανάλωσης γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων με την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού.

Κύριε Τασάκη, μέσω του προγράμματος θα έχετε την ευκαιρία να διερευνήσετε μία νέα, βασισμένη στις εξατομικευμένες θεραπείες, προσέγγιση για τις μολυσματικές ασθένειες που αποδίδονται σε παθογόνα βακτήρια. Εξηγήστε μας λίγο περισσότερο το αντικείμενο της έρευνας με το οποίο θα ασχοληθείτε.

Κατ’ αρχάς να πούμε ότι το project μου πραγματοποιείται στο εργαστήριο της Δρ Γιούντιθ Τσάουγκ. Το εργαστήριο αυτό δραστηριοποιείται ερευνητικά στα πλαίσια της εξατομικευμένης ιατρικής, στοχεύοντας στην αποσαφήνιση των μοριακών μηχανισμών πίσω από πολύπλοκες γενετικές ασθένειες. Η ιδέα του project με το οποίο ασχολούμαι, ήταν δική μου και είμαι πολύ ευγνώμων στην Δρ Τσάουγκ για το γεγονός ότι με εμπιστεύθηκε και σχεδιάσαμε μαζί το ερευνητικό πλάνο αυτού. Η ιδέα έγκειται στο ότι προσπαθούμε να προσεγγίσουμε εξατομικευμένες θεραπείες για τις μολυσματικές ασθένειες που αποδίδονται σε παθογόνα βακτήρια. Το μοντέλο που χρησιμοποιούμε για την προσέγγιση μας είναι αυτό του ανθρώπου-σαλμονέλας και στόχος μας είναι να καταλήξουμε σε γονοτύπους (συνδυασμούς γονιδίων) του ανθρώπινου γονιδιώματος που καθιστούν το άτομο πιο επιρρεπή σε μολύνσεις. Οι μέχρι τώρα προσεγγίσεις για την καταπολέμηση των παθογόνων (βακτηρίων) είχαν στο επίκεντρο το πως θα καταπολεμηθεί το παθογόνο, κατά κύριο λόγο μέσω της χρήσης αντιβιοτικών, και σε συνδυασμό με την κατάχρηση των αντιβιοτικών από την παγκόσμια κοινότητα η αντιμικροβιακή αντίσταση σε αντιβιοτικά φτάνει στο ζενίθ της. Έτσι, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει προειδοποιήσει πως το 2050 θα είναι ένα έτος ορόσημο, καθώς εκτιμάται ότι ο καρκίνος θα φαίνεται μικρότερη απειλή από τις μολυσματικές νόσους. Η δική μας προσέγγιση εστιάζει στον άνθρωπο και το γονιδίωμά του. Με άλλα λόγια, μέσω θεραπείας πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την ανοσοαπόκριση του ατόμου; Ποια γονίδια πρέπει να ενεργοποιηθούν για να ενδυναμωθεί ο οργανισμός και να καταπολεμήσει από μόνος του τα παθογόνα; Μέχρι σήμερα, δεν έχουν καταγραφεί στη διεθνή βιβλιογραφία εκτενείς προσεγγίσεις στην εξατομικευμένη θεραπεία των μολυσματικών ασθενειών και για εμένα αυτό είναι μία πρόκληση που με κρατά σε εγρήγορση, καθώς δουλεύω σε αυτό το project… Το κίνητρό που με ώθησε στο να κάνω την αίτηση, δεν είναι διαφορετικό από τα κίνητρά που με ωθούν να ασχοληθώ με την έρευνα. Όταν ήμουν στο πρώτο έτος, αρκετά αφελής και ρομαντικός θα έλεγα, ένιωθα πως θέλω να σώσω τον κόσμο… Αυτό είναι το κίνητρό μου. Και η Bayer έβαλε ένα σκαλοπάτι ακόμη για να φτάσω εκεί που θέλω.

Ανασκόπηση 2016, Ιούλιος – Δεκέμβριος 2016

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου