Thursday, 2 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανυποχώρητος αγώνας κατά των πλειστηριασμών – Συνέλευση στα Γιαννιτσά – Βίντεο

Στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών συζητήθηκε το θέμα των πλειστηριασμών

αλλά και των ιδιωτικοποιήσεων Δημόσιων Υπηρεσιών και αγαθών, όπως του νερού και της ΔΕΗ, το βράδυ της Τετάρτης 9 Νοέμβρη.

Δυστυχώς, για άλλη μία φορά μετρημένοι στα  δάχτυλα οι παραβρισκόμενοι παρά τα όσα σημαντικά ακούστηκαν από τους ομιλητές Ηλία Σμήλιο, μέλος του συντονιστικού ενάντια στους πλειστηριασμούς Θεσσαλονίκης και τον δικηγόρο Ζήση Κλεισιάρη, που απασχολούν πλείστους όσους…

spitia2

Το μέλος του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, του Πανελλαδικού Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Ηλίας Σμήλιος, τόνισε μεταξύ άλλων, πως «Κάθε Τετάρτη γίνονται μαζικές παρεμβάσεις στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης που προέκυψαν σταδιακά από πέρυσι το καλοκαίρι μετά το δυναμικό «Όχι» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα, που οι κυβερνώντες σε λίγες ώρες το μετέτρεψαν σε ναι! Όσες διμοιρίες ΜΑΤ κι αν φέρουν, όσο ανεξέλεγκτους κι αν αφήνουν τραπεζίτες και μεγαλοσυμβολαιογράφους να παραβιάζουν κάθε νομότυπη διαδικασία, δεν μας φοβίζουν, είμαστε αποφασισμένοι να εντείνουμε τη δράση μας».

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περνάει το ένα μνημονιακό μέτρο μετά το άλλο και ξεπουλάει ότι απέμεινε δημόσιο αγαθό (ΟΣΕ,ΔΕΗ,ΕΥΑΘ κλπ), στις δικαστικές αίθουσες όλης της χώρας έχει ξεκινήσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στη λαϊκή περιουσία με εκατοντάδες πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, καταστημάτων, αλλά και χωραφιών, οικοπέδων… όπως τις επόμενες ημέρες βγαίνουν σε πλειστηριασμό οικόπεδα ιδιοκτήτη από τη Σκύδρα.

Παρά την επικοινωνιακή προπαγάνδα περί βελτιώσεων ή δήθεν για μεγαλοοφειλέτες που χρωστάν εκατομμύρια, η πραγματικότητα είναι πως επιχείρησαν να πάρουν ακόμη και το σπίτι ενός πολύτεκνου ΑΜΕΑ με τη συνδρομή των ΜΑΤ.

Συντονίζονται λοιπόν, συνεχώς σε όλες τις πόλεις συνελεύσεις, ώστε να οργανωθεί η δράση για να μην πραγματοποιηθεί ούτε ένας πλειστηριασμός αρπαγής της λαϊκής περιουσίας.

Ο δικηγόρος του Συντονιστικού Ζήσης Κλεισιάρης μίλησε για το νομικό πλαίσιο και τις αλλαγές στον κώδικα ποινικής δικονομίας, δίνοντας στοιχεία για τους πλειστηριασμούς.

Χ.Π.

Ανυποχώρητος αγώνας κατά των πλειστηριασμών – Συνέλευση στα Γιαννιτσά – Βίντεο

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου