Saturday, 27 April, 2024

Αξονικός στα Γιαννιτσά από το Δημοσίων Επενδύσεων! Ο Αλέξανδρος Βουδρισλής άλλαξε τα δεδομένα!

Ο αξονικός τομογράφος πιστώνεται στο νοσοκομείο Γιαννιτσών. Τον Ιανουάριο ο διαγωνισμός

Άλλα λέει ο Γ. Σηφάκης

Από το πρωί μία κόλαση ανατροπών, από λεπτό σε λεπτό και ώρα σε ώρα. Οι εξελίξεις κυλούσαν και εξελίχθηκαν ραγδαία μέχρι το μεσημέρι, όπου και πραγματοποιήθηκε εν τέλει Διοικητικό Συμβούλιο στο νοσοκομείο Γιαννιτσών.

Το πρωί ενώ υπήρχε ενημέρωση για ΔΣ στο νοσοκομείο, κατόπιν…  πολιτικής παρέμβασης πριν καν δουν οι ασθενείς του δήμου Πέλλας και των όμορων νομών να γίνεται πραγματικότητα ο αξονικός τομογράφος μετά από χρόνια ταλαιπωρίας, ακούστηκε ότι πάει Έδεσσα!

Το ιστορικό

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή Αλέξανδρο Βουδρισλή που μίλησε στον ”΄Λόγο της Πέλλας”: «Από τις 30/8 που ορκίστηκα ζήτησα 300.000 ευρώ για μηχάνημα αξονικού τομογράφου για τα Γιαννιτσά. Στις 7 Σεπτεμβρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Α. Ξάνθος που ήρθε στη ΔΕΘ στη σύσκεψη, έθεσα και πάλι το ίδιο αίτημα, όπου ακολούθως με επικοινωνίες με τον Περιφερειάρχη και άλλους φορείς συνέχισα τις προσπάθειες. Από το πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας interreg  θα υπάρξει καθυστέρηση και το ζήτημα δεν είναι να χωριστούμε σε Βόρειους και Νότιους, αλλά στα Γιαννιτσά υπάρχει χώρος και προσωπικό. Δευτέρα έρχεται, Δευτέρα μπαίνει σε λειτουργία. Ενώ στο νοσοκομείο της Έδεσσας, πρέπει να εγκριθεί αδειοδότηση, να ετοιμαστεί χώρος, προσωπικό, κλπ.

Στις 9 Δεκεμβρίου, η Θεοδώρα Τζάκρη ανακοίνωσε μετά από επαφές με τον Υπουργό Υγείας ότι εγκρίθηκε ο αξονικός μέσω του προγράμματος Δημοσιών Επενδύσεων. Ο Σηφάκης κατόπιν, και χωρίς να έχουμε ποτέ επικοινωνία, τις επόμενες ημέρες μίλησε για αλλαγή των προγραμμάτων για τα δύο νοσοκομεία.

Το ζήτημα είναι ότι με την πολιτική μου σαν πρόεδρος σήμερα, κι ενώ είχε οριστεί ΔΣ για το πρωί καθώς χθες μου ήρθε χαρτί για την έγκριση 350.000 ευρώ για το νοσοκομείο Γιαννιτσών, ‘’πάγωσε’’ για λίγες ώρες, καθώς ο κ. Σηφάκης έκανε το αδιανόητο! Ενέργειες για μας, χωρίς εμάς. Χωρίς την παραμικρή επικοινωνία, προσπάθησε σε επικοινωνία με τον Πολάκη να μεταφέρει τον αξονικό στην Έδεσσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Με την παρέμβαση της Θ. Τζάκρη καταφέραμε να αλλάξει αυτό, να χαρακτηριστούν τα χρήματα για τα Γιαννιτσά και να έρθει ο αξονικός στο νοσοκομείο. Το ΔΣ έγινε το μεσημέρι και με το νέο έτος ξεκινά η διαγωνιστική διαδικασία.

Ο κ. Βουδρισλής επεσήμανε ακόμη πως: «Στην Έδεσσα καταφέραμε να υπογραφεί η σύμβαση για τη μεταφορά της μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου και το επόμενο διάστημα, με το πρόγραμμα interreg  θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για αξονικό.

Επιπλέον, ο αναπλ. Διοικητής που τις επόμενες ημέρες θα ενημερώσει συγκεκριμένα για το θέμα, τόνισε ότι αγόρασε υλικά και μηχανήματα των 100.000 για κάθε νοσοκομείο της Πέλλας. 200.000 δηλαδή, από υπόλοιπα ‘’που πάντα υπήρχαν και κανείς δεν ενδιαφερόταν. Έκανα το λογαριασμό και είδα ότι το υπόλοιπο αγγίζει τις 200.000 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα αγοράστηκαν υλικά, μηχανήματα, στολές, σεντόνια, κ.α. Κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένας διοικητή στα χρονικά»!

Τι λέει ο Γιάννης Σηφάκης: «Αξονικοί τομογράφοι και στα δύο Νοσοκομεία της Πέλλας»

sifakis

Με απόφαση Αν. Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη η κατανομή έχει ως εξής:

Ο αξονικός από τα απολογιστικά του Υπουργείου Υγείας να εγκατασταθεί στο νοσοκομείο Έδεσσας  Ο αξονικός από το πρόγραμμα INTERREG στα Γιαννιτσά. Ή έγκριση του INTERREG θα γίνει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2017.

Τα όποια γραφειοκρατικά θέματα για την υλοποίηση της απόφασης θα αντιμετωπιστούν.

Η δημιουργία κλίματος ανησυχίας και αντιπαράθεσης Έδεσσας- Γιαννιτσών είναι χωρίς αντικείμενο αφού και στα δύο νοσοκομεία θα τοποθετηθούν αξονικοί τομογράφοι εντός του 2017 και ειδικά όταν μέχρι τώρα δεν υπήρχε κανείς αξονικός τομογράφος στο δημόσιο σύστημα στην Πέλλα

Η κυβέρνηση με την απόφαση για προμήθεια των δύο αξονικών τομογράφων αποδεικνύει έμπρακτα την πολιτική της βούληση για την αποφασιστική ενίσχυση της Υγείας στην Πέλλα. Ξεκίνησε και η μετεγκατάσταση της μονάδας του τεχνητού νεφρού.

15 μόνιμοι γιατροί θα προσληφθούν αμέσως μετά τον αναμενόμενο άμεσα ορισμό διοικητή του νοσοκομείου. Ακόμη δεκάδες νοσηλευτές 12μηνης εργασίας θα έλθουν στο νοσοκομείο της Πέλλας.

Αξονικός στα Γιαννιτσά από το Δημοσίων Επενδύσεων! Ο Αλέξανδρος Βουδρισλής άλλαξε τα δεδομένα!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου