Friday, 26 April, 2024

Αποκλειστικό: Ξεκίνησαν οι εργασίες στον ποταμοβραχίονα της Έδεσσας – Δήλωση Τζαμτζή

Αποκλειστικό: Ξεκίνησαν οι εργασίες στον ποταμοβραχίονα της Έδεσσας – Δήλωση Τζαμτζή

Με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή, του τεχνικού επιτελείου της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και του εκπροσώπου της κατασκευάστριας εταιρείας, ξεκίνησαν από το πρωί της Δευτέρας, 13 Ιουλίου 2020, οι πρώτες εργασίες στο μεγάλο ποταμοβραχίονα της Έδεσσας, που σαν έργο έχει προϋπολογισμό 2,1 εκατ. ευρώ.


Όπως επεσήμαναν οι υπεύθυνοι, στην πρώτη φάση οι εργασίες είναι καθαρά αναγνωριστικές, καθώς γίνεται η προσπάθεια κατασκευής φυσικής ράμπας, προκειμένου τα σκαπτικά μηχανήματα, να μπορούν να μπούνε στο ποτάμι.


Ακολούθως, θα εντοπιστούν τυχόν προβλήματα, που τυχόν μπορούν να επηρεάσουν άλλες κατασκευές εντός του ποταμού.
Θα ακολουθήσουν οι εργασίες που θα γίνουν στο κομμάτι από τη γέφυρα που πηγαίνει στη λαϊκή αγορά, έως τη γέφυρα που βρίσκεται πίσω από το κλειστό γυμναστήριο.


Όλα αυτά σύμφωνα με τη μελέτη, ενώ πριν από όλα προβλέπεται και μικρή εκσκαφή στην κοίτη, προκειμένου να μαζευτούν τα φερτά υλικά που υπάρχουν εκεί από το 1956.


Στη συνέχεια, η δεύτερη φάση προβλέπει την ίδια διαδικασία, από την πλευρά της γέφυρας, που βρίσκεται δίπλα στο πρώην ΤΕΒΕ.


Για το θέμα αυτό, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής, μας δήλωσε τα εξής: “Θα προχωρήσουμε βήμα προς βήμα τις εργασίες, προκειμένου να γίνουν όλα σωστά και πάντα με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.
Και λέω βήμα προς βήμα, γιατί μπορεί να υπάρχουν και απρόοπτα, τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε”.
Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου