Friday, 10 May, 2024

Αποκλειστικό: Τι δήλωσε ο βουλευτής Γιάννης Σαχινίδης για την παραπομπή του

Ο βουλευτής Πέλλας της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Σαχινίδης, με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας

της Βουλής, διότι υποτίθεται ότι  επιχείρησε να διανείμει υλικό της Χρυσής Αυγής (φυλλάδια, ημερολόγιο, στυλό και μπρελόκ του κόμματος) σε μαθητές που είχαν επισκεφθεί το Κοινοβούλιο στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος, στις 28 Μαρτίου.

Ο ίδιος μιλώντας στον «Λόγο της Πέλλας» δηλώνει: «Ειπώθηκε ψευδώς ότι πλησίασα τους μαθητές του Γυμνασίου Προμάχων που ήρθαν επίσκεψη στη Βουλή, για να τους δώσω το υλικό και ‘’εντοπίστηκα’’ από τον αστυνομικό της Βουλής, που μου πήρε το υλικό! Αυτό δεν ισχύει. Προ 15 ημερών, ενημερώθηκα από mail στη Βουλή για σχολείο που θα ερχόταν στη Βουλή. Επικοινώνησα με το γραφείο της Βουλής, για να ενημερωθώ αν διαθέτουν κάποια αναμνηστικά, ίσως και να αγοράσω, αν δεν έχουν κάτι δωρεάν. Εφόσον μου απάντησαν αρνητικά, πήγα στο βιβλιοπωλείο της Χρυσής Αυγής και πήρα βιβλία ιστορικού περιεχομένου, το «Έστιν ουν Ελλάς και η Μακεδονία», το «Ελληνική φυλή», ημερολόγια και μπρελόκ. Δεν υπήρχε δόλος στην κίνηση μου. Όταν ήρθαν οι μαθητές με τους συνοδούς καθηγητές τους τους είδα για λίγο, τους χαιρέτησα και τους έδωσα τις σακούλες (τις άφησα μάλιστα δίπλα στο σκαλάκι) γιατί θα πήγαινα στην Ολομέλεια. Ούτε ο αστυνομικός αντέδρασε εκείνη την ώρα, ούτε κανείς, δεν πιάστηκα επ ‘αυτοφώρω. Δεν ευσταθούν αυτοί οι ισχυρισμοί και για αυτό θα ενημερώσω την Επιτροπή Δεοντολογίας, όπως και για το τηλεφώνημα στο γραφείο που ρώτησα αν δίνονται αναμνηστικά για να αποδείξω του λόγου το αληθές. Τώρα αν κάποιοι από τους καθηγητές είναι αριστερών πεποιθήσεων ή κάποιοι γονείς μαθητών που τα είδαν μετά αντέδρασαν δεν μπορώ να ξέρω, πως δημιουργήθηκε το ζήτημα. Όσο για τις σχετικές εκπομπές και την παρουσιάστρια που έβγαλε τις διαστρεβλώσεις, θα υπάρξει συνέχεια…» όπως είπε σχετικά ο κ. Σαχινίδης μόνο στον «Λόγο της Πέλλας».

Δείτε ένα απόσπασμα της εκπομπής:

Αποκλειστικό: Τι δήλωσε ο βουλευτής Γιάννης Σαχινίδης για την παραπομπή του

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου