Wednesday, 8 May, 2024

Απονομές και βραβεύσεις των ΚΓ’ Πανελληνίων Αγώνων Εφέδρων Καταδρομέων “ΟΙ ΑΡΓΥΡΑΣΠΙΔΕΣ”

Για ένα τριήμερο πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή της Πέλλας, οι 23οι Πανελλήνιοι Αγώνες Ειδικών Δυνάμεων, των Λεσχών και συλλόγων των Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων

στα αχνάρια του μεγάλου Αλεξάνδρου και των Ελλήνων Μακεδόνων, προς τιμήν των αρχαίων πολεμιστών που αποτέλεσαν τις πρώτες ειδικές δυνάμεις στην ιστορία μας, των θρυλικών «Αργυράσπιδων».

Τους 23ους αγώνες διοργάνωσε φέτος ο Σύλλογος Ειδικών Δυνάμεων νομού Πέλλας «Αχιλλέας Μιμιλίδης» με την αρωγή ειδικών και έμπειρων διοργανωτών από άλλες λέσχες, υπό την αιγίδα της ΠΟΕΔ.

https://www.facebook.com/babis.caravidas/videos/10214075349552166/

Οι αγώνες διεξήχθησαν στους πρόποδες του όρους Πάϊκο και στην ευρύτερη περιοχή των Γιαννιτσών στην π. λίμνη και στα υψώματα, εκεί που ο ελληνικός Στρατός με τους δοξασμένους Ευζώνους μας, υπερφαλάγγισε και κατανίκησε τους Τούρκους στις 20/10/1912 και άνοιξε διάπλατα τον δρόμο για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια όλης της Μακεδονίας και της Θράκης.

Λέσχες Ειδικών Δυνάμεων της Ελλάδας και Κύπρου, παραβρέθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στο αύλειο χώρο του Πνευματικού κέντρου της πόλης των Γιαννιτσών, μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου έγιναν οι απονομές και καταθέσεις στεφάνων.

Την εκδήλωση τίμησε και η Φιλαρμονική Γιαννιτσών όπου παιάνισε τον Εθνικό Ύμνο.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου