Sunday, 28 April, 2024

Αριδαία: 42χρονος καθηγητής έπαθε ανακοπή και επέστρεψε στη ζωή, χάρη σε ναυαγοσώστη και απινιδωτή

Μοιάζει απίστευτο κι όμως είναι αληθινό, μέσα σε 5 ημέρες 3 θύματα εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής επέστρεψαν στη ζωή με ΚΑΡΠΑ και χρήση απινιδωτή στην Ελλάδα!!!

Ο 42χρονος καθηγητής κατέρρευσε έξω από το φροντιστήριο που εργάζεται, στο Κέντρο της Αριδαίας, ο Γ.Μ. (Ναυαγοσώστης), τον είδε, προσέγγισε, αναγνώρισε ότι δεν αναπνέει φυσιολογικά και ειδοποίησε το 166.

Αυτό που έσωσε τη ζωή του 42χρονου είναι πως ξεκίνησε άμεσα Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καλώντας παράλληλα την ΟΜΑΔΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΝΑΝΗΠΤΩΝ που εκπαίδευσε το KIDS SAVE LIVES, λέγοντας να του φέρουν ΑΜΕΣΑ τον δημόσιο απινιδωτή!

Η κινητοποίηση ήταν άμεση, αρκετά άτομα των εθελοντών Αριδαίας (Αλεξάνδρος Καρατζάς και οικογένεια Κανονίδη) κατέφθασαν με τη «λύση» στα χέρια τους και μετά από μία ΑΠΙΝΙΔΩΣΗ, η καρδιά του καθηγητή  ξεκίνησε να χτυπάει και πάλι….!!!!

Συγκίνηση στις πρώτες αναπνοές…

Το θύμα διακομίσθηκε επειγόντως στο Νοσοκομείο της Έδεσσας με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και σ=ακολούθως σε εφημερεύων Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης!

Είναι συγκινητικό, η Ελλάδα μας καθημερινά βελτιώνεται, εκπαιδεύεται στην ΚΑΡΠΑ, οργανώνεται σε επίπεδο κοινότητας, τοποθετεί ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ και σώζει Ζωές ΞΑΝΑ, ΞΑΝΑ και ΞΑΝΑ μέσα σε 5 ημέρες!!!

Σ Υ Γ Χ Α Ρ Η Τ Η Ρ Ι Α σε όλους, η δύναμη της ΟΜΑΔΑΣ έσωσε μία ακόμη ζωή!!!

Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ της Αριδαίας Σώζει Ζωές!! Διαθέτει 200 πιστοποιημένους First Responders και 1,000 εκπαιδευμένους μαθητές με πρωτοβουλία του Alexandros Karatzas και της Mirsini Filianaki , καθώς και 6 ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ, όπως αναφέρει το kidssave lives.

Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ έχει προετοιμαστεί;;

Γίνε σαν την Αριδαία!! Ζήτησε μας βοήθεια για τα πρώτα βήματα: https://kidssavelives.gr/epikoinonia/

το app αντιμετώπισης επειγόντων #iSAVElives, είναι δωρεάν, κατέβασε το: https://kidssavelives.gr/isavelives/

#kidssavelives #iSAVElives_app

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου