Saturday, 18 May, 2024

Αυτόφωρο στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου του Μαρινόπουλου στα Γιαννιτσά

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρέθηκαν οι εργαζόμενοι του ‘’Μαρινόπουλου’’ στα Γιαννιτσά από το πρωί καθώς ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου θέλησε να τους ‘’πετάξει’’ έξω από το κτίριο. Ο λόγος η μη εξόφληση των ενοικίων ενός έτους. Οπότε λίγη ώρα μετά το άνοιγμα του καταστήματος εμφανίστηκε δικαστικός επιμελητής, εκ μέρους του ιδιοκτήτη για να αρχίσει διαδικασία κατάσχεσης

marinoGiannitsa2

Όλη την ημέρα γίνονταν διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους ήταν σε αναμμένα κάρβουνα για την τροπή που θα πάρει η υπόθεση – καθώς έτσι κι αλλιώς ζουν με την αγωνία για την εξέλιξη της λειτουργίας της εταιρίας, το εργασιακό τους μέλλον, αλλά και την εξόφληση των δεδουλευμένων τους- το απόγευμα ήρθαν οι δικηγόροι του μάρκετ, όπου εξήγησαν πως ήδη από τις μεσημβρινές ώρες έγινε η εξόφληση των ενοικίων.

Εν τω μεταξύ, δεν θα μπορούσε νομικά να διεκδικηθεί έξωση εφόσον το συμβόλαιο είναι 15ετιας και η εταιρία κλείνει τώρα τα 11 χρόνια λειτουργίας στα Γιαννιτσά και το συγκεκριμένο οίκημα. Ο δικός του δικηγόρος όμως επέμεινε πως το συμβόλαιο έχει λήξει – αν ήταν 10 χρόνια… συν… άγνωστο, και έχει κάθε έννομο συμφέρον να κινηθεί στη διαδικασία σφράγισης του καταστήματος.

Οι συζητήσεις κράτησαν αρκετές ώρες, μέχρι αργά το απόγευμα, οπότε και μαθεύτηκε ότι ο ιδιοκτήτης έκανε συμφωνία με άλλο μάρκετ και αυτός προφανώς ήταν ο λόγος των βεβιασμένων κινήσεων.

Στη συνέχεια ζήτησε επιπλέον πέντε ενοίκια ως εγγύηση για να σταματήσει τις ενέργειες…

Η εξέλιξη ήρθε από κει που δεν το περίμεναν, με τους δικηγόρους να ζητούν να κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία στον ιδιοκτήτη καθώς σύμφωνα με τους ίδιους δεν είχε έννομο δικαίωμα να προβεί σε οποιαδήποτε τέτοιου είδους ενέργεια. Αύριο το πρωί θα γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης στα δικαστήρια Γιαννιτσών.

Οι εργαζόμενοι έχουν μείνει ”παγωμένοι” με τις ραγδαίες εξελίξεις και από αύριο θα έχουν να αντιμετωπίσουν έναν δεύτερο Γολγοθά…

Η πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Γιαννιτσών Θεανώ Ζουρνατζίδου βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων όπου μίλησε στο logospellas.gr για την εξέλιξη.

Χ.Π.

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου