Friday, 26 April, 2024

Βεσυρόπουλος για Τζαμτζή: «Άνοιξε» τον δρόμο για διεκδικήσεις κυριότητας κτιρίων

Όπως ήδη πληροφορηθήκαμε τις προηγούμενες ημέρες και δημοσιεύσαμε, το Διοικητήριο Πέλλας περνά στην κυριότητα της Περιφερειακής Ενότητας

με τη σφραγίδα του ελληνικού κράτους, καθώς ψηφίστηκε από τη Βουλή και αποτελεί πλέον νόμο του κράτους.

Για αυτήν τη σημαντική νομοθετική ρύθμιση, μέσω της οποίας το Διοικητήριο Πέλλας θα περάσει στην κυριότητα της ΠΕ Πέλλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής, έδωσε πολλές μάχες με τη γραφειοκρατία, τους τελευταίους μήνες. Και όπως φάνηκε πέτυχε τον στόχο του, μέσω και της στήριξης του Υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου, που ο ίδιος την Μ. Δευτέρα, μετά τη σύσκεψη του ΕΛΓΑ, στα Γιαννιτσά «ομολόγησε» ότι: «Ο Δάνης άνοιξε τον δρόμο για διεκδικήσεις και σε άλλες Περιφέρειες, ιδιοκτησιών δημοτικών ακινήτων». Συγκεκριμένα, μετά τη συγκεκριμένη διάταξη, που πέρασε στη Βουλή για «μεταβίβαση της κυριότητας δημόσιων ακινήτων στους Οργανισμούς Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, μετά από την υποβολή σχετικής αίτησης»  άνοιξε ο δρόμος για την τακτοποίηση και αξιοποίηση δημόσιων ακινήτων προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Έτσι, μετά την παραχώρηση του Διοικητηρίου στην ΠΕ Πέλλας, μπορούν να γίνουν εργασίες που ήταν απαραίτητες λόγω παλαιότητας, για την ενεργειακή και λειτουργική του αναβάθμιση, όπως και να αιτηθεί στην Κτηματική εταιρία να παραχωρηθούν και άλλα ακίνητα στις Περιφέρειες, ώστε να επιλυθούν ζητήματα εξυπηρέτησης και πιο άνετης προσβασιμότητας των πολιτών σε διάφορες Υπηρεσίες.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου