Friday, 17 May, 2024

Βράβευση για τη μαθήτρια Αγγελική Βουλκούδη του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών!

Η Γερμανική Παιδαγωγική Υπηρεσία Ανταλλαγών (PAD) βράβευσε τη μαθήτρια Αγγελική Βουλκούδη του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών για τις εξαιρετικές επιδόσεις της στη γερμανική γλώσσα

με ένα ταξίδι τεσσάρων εβδομάδων στη Γερμανία. Το μάθημα της γερμανικής γλώσσας διδάσκει η καθηγήτρια Κατερίνα Προδρομίδου.
Ύστερα από πρόταση/έκθεση αξιολόγησης της καθηγήτριας Γερμανικών Κατερίνας Προδρομίδου, η μαθήτρια της Γ’ τάξης του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών, Αγγελική Βουλκούδη, βραβεύτηκε από το Διεθνές Πρόγραμμα Βραβείων (IPP) 2018 της Γερμανικής Παιδαγωγικής Υπηρεσίας Ανταλλαγών (PAD) για τις εξαιρετικές επιδόσεις της στην εκμάθηση της Γερμανικής γλώσσας.
Η Αγγελική Βουλκούδη και άλλοι τρεις μαθητές/τριες από άλλα σχολεία της Ελλάδας στα οποία διδάσκεται η γερμανική γλώσσα, επιλέχθηκαν για ένα ταξίδι τεσσάρων εβδομάδων στη Γερμανία (Βόννη, Αμβούργο, Βερολίνο, Μόναχο) ώστε να συναντηθούν με μαθητές/τριες προερχόμενοι/ες από 91 χώρες. Επίσης, οι βραβευθέντες/είσες μαθητές/τριες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ως μέλη μιας διεθνούς ομάδας μαθητών/τριών πόλεις της Γερμανίας, να επισκεφθούν αθλητικές και νεανικές εκδηλώσεις καθώς επίσης πανεπιστήμια, μουσεία, θέατρα και άλλα πολιτιστικά ιδρύματα, ώστε να αποκομίσουν μια σύγχρονη και αυθεντική εικόνα της Γερμανίας.
Οι Βραβευθέντες του Διεθνούς Προγράμματος Βραβείων (IPP) 2018 από την Ελλάδα
Κατά τη φετινή διαδικασία επιλογής, η κριτική επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Ινστιτούτου Goethe στην Αθώνα, της Κεντρικής Υπηρεσίας για τα Σχολεία στην Αλλοδαπή (ZfA) και της γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, έκανε την επιλογή των βραβευθέντων – που δεν ήταν εύκολη υπόθεση – ανάμεσα σε συνολικά 52 υποψηφιότητες τους εξής μαθητές και μαθήτριες:
Βραβευθέντες
Γιαννακούρος, Αλέξιος (Α’ Λυκείου, Εκπαιδευτήρια Ελληνογερμανική Αγωγή, Αθήνα)
Όψιμου, Ελένη (Α’ Λυκείου, Αρσάκειο Λύκειο Θεσσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη)
Βουλκούδη, Αγγελική (Γ’ Γυμνασίου, 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών, Γιαννιτσά)
Ζηκίδης, Κωνσταντίνος (B’ Γυμνασίου, 3ο Γυμνάσιο Καστοριάς, Καστοριά)
Αναπληρωματικοί
Πατέλης, Νικόλαος (Α’ Λυκείου, Εκπαιδευτήρια Ελληνογερμανική Αγωγή, Αθήνα)
Καλπία, Χριστίνα (Β’ Λυκείου, Γενικό Λύκειο Αγίου Κηρύκου, Ικαρία)
Τους βραβευθέντες του διαγωνισμού περιμένει ένα ταξίδι τεσσάρων εβδομάδων το καλοκαίρι στη Γερμανία, όπου θα συναντηθούν με άλλους μαθητές της γερμανικής γλώσσας από 91 χώρες.
Η κριτική επιτροπή ευχαριστεί θερμά για την υποβολή των πολυάριθμων και εξαιρετικών αιτήσεων και συγχαίρει τους βραβευθέντες μαθητές και τις βραβευθείσες μαθήτριες.
Καλό Καλοκαίρι!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου