Sunday, 28 April, 2024

Δήμος Σκύδρας: Διαδικτυακή εκδήλωση “Οι επιδημίες του χειμώνα”

Ο Δήμος Σκύδρας ενημερώνει για τη διαδικτυακή εκδήλωση «Οι επιδημίες του χειμώνα: Οι πολίτες ρωτούν οι ειδικοί ιατροί απαντούν»

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας, του οποίου μέλος είναι ο Δήμος Σκύδρας, διοργανώνει σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει στη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Οι επιδημίες του χειμώνα: Οι πολίτες ρωτούν οι ειδικοί ιατροί απαντούν»  που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023, ώρα 18:00- 19:30΄.

Η εκδήλωση έχει στόχο την ορθή ενημέρωση για την αντιμετώπιση των επιδημιών του χειμώνα, όπως ιώσεις, γρίπη, covid- 19, κ.ά, που ταλαιπωρούν μικρούς και μεγάλους. Ακόμη θα γίνει αναφορά στα νέα εμβόλια που κυκλοφορούν για τη γρίπη, covid 19, έρπη ζωστήρα κ.λπ., ποιες ομάδες πρέπει να εμβολιαστούν και ποιο διάστημα καλύπτουν. Μέσα από ερωτήσεις, οι ειδικοί ιατροί καλούνται να καλύψουν απορίες των πολιτών σχετικά με το θέμα. Στο πάνελ θα συμμετάσχουν 5 Καθηγητές – Ιατροί μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας. Τη συζήτηση θα συντονίζει η δημοσιογράφος Ελένη Καμάρα, η οποία θα απευθύνει και τις ερωτήσεις στους ιατρούς. Επίσης, όσοι πολίτες συμμετάσχουν θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν τις δικές τους ερωτήσεις.

Η εκδήλωση θα υλοποιηθεί ως εξής:

Πρόγραμμα

18:00-18:15 Χαιρετισμοί

  • Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΔΔΥΠΠΥ, Περιφερειάρχης Αττικής
  • Μαρία Κουρή, Γενική Διευθύντρια ΕΔΔΥΠΠΥ, Ιατρός Ακτινοδιαγνώστρια

Ομιλίες

18:15-19:00 Συντονίστρια Ελένη Καμάρα, Δημοσιογράφος

  • Ελένη Γιαμαρέλλου, Καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας
  • Κυριακή Κανελλακοπούλου, Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμώξεων, Γενική Γραμματέας Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας
  • Μαρίζα Τσολιά, Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμώξεων, Διευθύντρια στη Β΄Παιδιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωνόνων του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών
  • Συμεών Μεταλλίδης, Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων του ΑΠΘ, Α΄ Παθολογική Κλινική Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης
  • Βησσαρία Σακκά, Καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμώξεων, Διευθύντρια ΕΣΥ, Γ΄ Παθολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία».

19:00-19:30Ερωτήσεις από το κοινό-Συζήτηση

Ως Δήμος Σκύδρας με τη σειρά μας προσκαλούμε τους δημότες μας και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχουν στην παραπάνω εξαιρετικά σημαντική εκδήλωση.

Σύνδεσμος πλατφόρμας zoom (link):https://us06web.zoom.us/j/87168698800

Η συμμετοχή για όλους είναι δωρεάν.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου