Saturday, 27 April, 2024

Δημιουργικό το 2020 για τη ΔΗΜΤΟ ΝΔ Σκύδρας

Μπορεί το 2020, να ήταν μια άσχημη χρονιά για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, μέσα σε αυτή την λαίλαπα, όμως δεν έλειψαν

και οι δράσεις που αφορούν την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητάς σε τοπικό επίπεδο.
Όταν μάλιστα γίνονται και από ένα κομματικό όργανο, που σαν στόχο έχει να προσεγγίσει την κοινωνία, για υπάρχει το άνοιγμα της πολιτικής συμμετοχής προς την ίδια, τότε τα πράγματα αποκτούν ιδιαίτερη αξία!
Ο λόγος για τη Δημοτική Τοπική Οργάνωση (ΔΗΜΤΟ) Σκύδρας της Νέας Δημοκρατίας, που για άλλη μία χρονιά, δείχνει τι σημαίνει πέρα από την στήριξη ενός κόμματος να στηρίζεις ανοιχτά και την τοπική κοινωνία, ακόμα και σε επίπεδο Νομού Πέλλας.
Στις αρχές του χρόνου που φεύγει, ο Πρόεδρος της Μάκης Δημητριάδης, συγκέντρωσε τα μέλη της οργάνωσης και έκοψαν την βασιλόπιτα, παρουσία του επίσημου προσκεκλημένου που ήταν ο γραμματέας του κόμματος Γιώργος Στεργίου.
Αυτό που έχει σημασία να τονιστεί, είναι ότι δεν ήταν μία καθαρά κομματική εκδήλωση, αλλά και μία εκδήλωση, όπου ο κόσμος που ήταν εκεί και ενημερώθηκε για την στρατηγική της κυβερνητικής πολιτικής.
Ακολούθησαν κοινωνικές και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, σε συνεργασία με της ΔΗΜΤΟ Αριδαίας και Πέλλας (σ.σ. ήταν εκδηλώσεις που εκ των πραγμάτων δεν δόθηκε ιδιαίτερη δημοσιότητα).
Η λεγόμενη καραντίνα, αποτέλεσε την αφορμή για να έρθουν υφυπουργοί και υπουργοί πιο κοντά στο Νομό Πέλλας.
Το μέσο προσέγγισης ήταν οι τηλεδιασκέψεις!
Με πρωτοβουλία της ΔΗΜΤΟ ΣΚΎΔΡΑΣ και με την παρουσία του Προέδρου της Μάκη Δημητριάδη, διοργανώθηκε τηλεδιάσκεψη με την Υπουργό πολιτισμού Λ. Μενδώνη.
Ήταν η πρώτη φορά, που Υπουργός άκουγε τα θέματα που αφορούν τον Πολιτισμό στην Πέλλα, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχων και εκπροσώπων πολιτιστικών συλλόγων της Πέλλας.
Στην επόμενη τηλεδιάσκεψη, συμμετείχε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή.
Η ίδια άκουσε με ιδιαίτερη θέρμη, όσα τις αναφέρθηκαν από εκπροσώπους των Αγροτικών Συλλόγων σχετικά με τον Αγροτικό χάρτη του Νομού Πέλλας και τις ανάγκες που υπάρχουν και δεσμεύτηκε να δώσει λύσεις.
Στη συνέχεια, ακολούθησε τηλεδιάσκεψη, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, την οποία διοργάνωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Σκύδρας, με την συμμετοχή τόσο των βουλευτών της ΝΔ στην Πέλλα, όσο και του κ. Δημητριάδη, ενώ υπήρξαν και παρεμβάσεις, από εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και του Πρωτογενή τομέα, για να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα στον πιο παραγωγικό τομέα της Ελληνικής Οικονομίας.
Αυτό το μήνα, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ, συμμετείχε στο πετυχημένο φιλανθρωπικό γκαλά της ΟΝΝΕΔ, που έγινε διαδικτυακά, για την ενίσχυση των αστέγων σε όλη τη χώρα.
Με λίγα λόγια, είπαμε πολλά για τη δράση της ΔΗΜΤΟ ΣΚΎΔΡΑΣ, με την ελπίδα και την ευχή, να υπάρχουν τέτοιες κομματικές οργανώσεις παντού.
Αυτές ναι, τις έχουμε ανάγκη, από οποίον χώρο και αν προέρχονται.

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου