Wednesday, 1 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Διέπρεψε η ελληνική ομάδα σεφ, με τον Εδεσσαίο Θεόδωρο Κουρατζόγλου, στην Ολυμπιάδα Μαγειρικής

Με τη μεγάλη εμπειρία της συμμετοχής σε Ολυμπιακούς αγώνες, επέστρεψε η Εθνική Ελλάδας στη μαγειρική.

Η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας συμμετείχε σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής, IKA/Culinary Olympics 2024 στη Στουτγάρδη. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια.

Η ομάδα εντυπωσίασε τον κόσμο που παρακολουθούσε ζωντανά την μαγειρική των σεφ και των βοηθών τους. Μέσα στους σεφ που συμμετείχαν στη διαδικασία, ήταν και ο Εδεσσαίος Θεόδωρος Κουρατζόγλου, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Λέσχης Μαγείρων. Ο ίδιος μας περιγράφει τα εξής: «Ήμασταν 10 άτομα ομάδα και είχαμε να κάνουμε αρκετές δουλειές. Ετοιμάσαμε όλα τα πιάτα, μαγειρεύοντας τη μακεδονική κουζίνα, ενώ η Έδεσσα εκπροσωπήθηκε με το κεράσι της.Όταν ήρθε η μέρα, στηθήκαμε απέναντι στον κόσμο και μαγειρέψαμε για 5,5 ώρες, ώστε να σερβίρουμε 120 άτομα (προσκεκλημένους).

Από ατυχία, χάσαμε το χάλκινο μετάλλιο, στην κατηγορία μας, αλλά αυτό που μένει είναι η τεράστια εμπειρία που αποκομίσαμε. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα, και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας».

Η Εθνική ομάδα, έμεινε στη Γερμανία για 8 ημέρες και ήταν άψογη σε όλα.

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

*Η ομάδα μας, Culinary Team Greece, παρουσίασε στο διαγωνισμό ένα ξεχωριστό μενού, αναδεικνύοντας τον γαστρονομικό πλούτο της Μακεδονικής Κουζίνας, καθώς και τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα μας.

*Το ενδιαφέρον του κοινού ήταν εντυπωσιακό, καθώς εξαντλήθηκαν και οι 120 προσκλήσεις, γεγονός που αναδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον των επισκεπτών στις ελληνικές γεύσεις και στα ιδιαίτερα γαστρονομικά γνωρίσματα της Μακεδονικής Κουζίνας. Τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα που ταξίδεψαν μαζί με την ομάδα μας, όπως ελαιόλαδο και ελιές Χαλκιδικής, ψάρια της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), λαχανικά καλλιέργειας Eurocatering, αρωματικά βότανα της Provil, κοτόπουλα Πιερίας Αμβροσιάδη, ελληνικά κεράσια της Alterra, τρούφα Ημαθίας, γαλακτοκομικά προϊόντα του τόπου μας από τη ΜΕΒΓΑΛ και άλλα τοπικά προϊόντα, σε συνδυασμό με τις εμπνευσμένες από τη Μακεδονική Κουζίνα συνταγές της, αποτέλεσαν τα βασικά συστατικά του μενού.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΉΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

“Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και όλες τις εταιρίες-υποστηρικτές: GINOX, ΑΦΟΙ ΓΑΛΗ, Provil, Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) Fish from Greece, ΜΕΒΓΑΛ, EGEM SA, Eurocatering SA, Anthoulakis Ltd (www.anthoulakisltd.gr), Κοντόπουλος Εξοπλισμοί, AYO Original Apparel, ΕΛΕΤΡΟ, Alterra S.A., ScanBox, AMT Gastroguss International, ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ, alfa pastry, TIF Helexpo, ΜΠΟΣΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, Pyramis, Panaritis Gas, RAK Porcelain Europe – Professional, Τα Τρία Γουρουνάκια, Celebrity Hall, Health Nutrition, Shine-clean, E-Plastics Greece και Mylopotamos Winery -Mount Athos-Μετόχι Μυλοποτάμου, που με την σημαντική συνεισφορά τους συνέβαλαν στην άρτια παρουσίαση της ομάδας μας στο μεγαλύτερο γαστρονομικό διαγωνισμό παγκοσμίως.

*Επιπλέον, με την παρουσία της τίμησε την ελληνική αποστολή και η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στη Στουτγάρδη, κυρία Μαρία Κεχρή.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου