Sunday, 12 May, 2024

Διαμαρτυρία εργαζομένων στα μάρκετ «Καρυπίδης» – 1000 ευρώ επίδομα έταξε ο Υπουργός – video

Διαμαρτυρία μπροστά από το ΥΜΑΘ, όπου βρίσκεται το πρωθυπουργικό γραφείο, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον όμιλο Καρυπίδη.

Αρχικά συγκεντρώθηκαν απέναντι από το υπουργείο, ενώ ακολούθως θέλησαν να τοποθετήσουν πανό έξω από το ΥΜΑΘ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επετράπη από τις αστυνομικές δυνάμεις. Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι αντιδρώντας προχώρησαν στο κλείσιμο της οδού Αγ. Δημητρίου, η οποία βρίσκεται μπροστά στο κτήριο. Μπροστά από τους διαδηλωτές έχουν παραταχθεί δυνάμεις της αστυνομίας. Η σημερινή διαμαρτυρία των εργαζομένων εντάσσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν εδώ και πολλούς μήνες διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους και ζητώντας τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους.

Επίδομα 1.000 ευρώ στους απλήρωτους εργαζόμενους της Καρυπίδης

Επίδομα 1.000 ευρώ ο καθένας θα πάρουν οι 1.400 εργαζόμενοι στα καταστήματα “Καρυπίδης”, που είναι απλήρωτοι για 12 μήνες, όπως είπε σε εκπροσώπους τους ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος συναντήθηκε μαζί τους.

Η συνάντηση έγινε στο Γραφείο Θεσσαλονίκης της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού και ο κ. Βερναρδάκης επισήμανε ότι τις αμέσως επόμενες μέρες θα υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για αρχίσει και η εκταμίευση του επιδόματος. Η επικοινωνία των εργαζομένων στα καταστήματα “Καρυπίδης” με την κυβέρνηση είναι συνεχής, πρόσφατα είχαν συνάντηση και με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και από πλευράς της κυβέρνησής τους διαβεβαιώνουν ότι γίνονται προσπάθειες για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα τους.

thestival – ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης» έκλεισαν τον δρόμο μπροστά από το ΥΜΑΘ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου