Sunday, 28 April, 2024

Διαμαρτυρία μετακινούμενων με τα ΚΤΕΛ Πέλλας, για υπέρογκες αυξήσεις του δρομολογίου Έδεσσας-Θεσσαλονίκης

Ερώτηση του Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Ελ. Λύσης Κωνσταντίνου Χήτα, προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Θέμα: «Διαμαρτυρία μετακινούμενων εκπαιδευτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων για υπέρογκες αυξήσεις των μηνιαίων καρτών του δρομολογίου Θεσσαλονίκης-Εδέσσης».

Κύριε Υπουργέ,

Με ανακοίνωσή τους στον τοπικό τύπο της Εδέσσης, εργαζόμενοι σε αυτήν, κυρίως εκπαιδευτικοί, οι οποίοι μετακινούνται καθημερινά από τον τόπο διαμονής τους στη Θεσσαλονίκη, διαμαρτύρονται για την από 31.12.2023 απόφαση του ΚΤΕΛ Πέλλας, η οποία αφορά υπέρογκη αύξηση της τάξεως του 40% στα 250 € από τα 180€ της μηνιαίας κάρτας του δρομολογίου Θεσσαλονίκης-Εδέσσης. Η ανατίμηση αυτή, στους δύσκολους οικονομικά σήμερα καιρούς, φέρνει σε δυσχερή θέση τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο Εδέσσης και λοιπούς εργαζόμενους, οι οποίοι χρησιμοποιούν καθημερινά το ΚΤΕΛ για να προσέλθουν στις εργασίες τους. Κατά τους διαμαρτυρόμενους, η προσπάθειά τους προς εύρεση λύσεως με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. των ΚΤΕΛ Πέλλας Α.Ε. απέβη άκαρπη, τονίζοντας ότι το μεταφορικό έργο, ειδικά του πρωινού δρομολογίου των 06:00, διεξάγεται με παλαιωμένα λεωφορεία, στα οποία κυριαρχεί το ψύχος και πλέον αυτού η ιστοσελίδα των ΚΤΕΛ δίδει ψευδείς πληροφορίες, αναγράφοντας ότι η αύξηση κυμαίνεται στο 9%. Οι ίδιοι αναφέρουν ότι άλλα ΚΤΕΛ διαθέτουν μηνιαίες κάρτες ή εκπτωτικά εισιτήρια προς όφελος των εργαζομένων σε χαμηλότερες τιμές και για μεγαλύτερες χιλιομετρικές αποστάσεις.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Τι προτίθεσθε να πράξετε για την πραγματικά υπέρογκη αύξηση της μηνιαίας κάρτας της διαδρομής Θεσσαλονίκης-Εδέσσης του ΚΤΕΛ Πέλλας προς οικονομική ανακούφιση των καθημερινώς μετακινούμενων εργαζομένων;

Ο ερωτών Βουλευτής  Κ. Χήτας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου