Sunday, 19 May, 2024

Διονύσης Σταμενίτης: Προσπάθειες να κηρυχθεί ο Ν. Πέλλας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα τετάρτη, στο γραφείο του Υφ. Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου, σχετικά με το μέτρο της αναστολής καταβολής

των οφειλών προς τις ΔΟΥ για τις περιοχές που επλήγησαν από τις θεομηνίες του Ιουλίου, επιβεβαιώθηκε ότι βασική προϋπόθεση ώστε να συμπεριληφθεί και ο Νομός Πέλλας στην εν λόγω ρύθμιση, είναι η κήρυξη αυτού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Παρουσία όλων των φορέων του Νομού, Βουλευτών, Δημάρχων και εκπροσώπων της Περιφέρειας αποσαφηνίστηκε ότι είναι απαραίτητο οι Δήμαρχοι να εισηγηθούν την κήρυξη των περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ακολούθως η Αντιπεριφέρεια να βεβαιώσει και να μεταβιβάσει το αίτημα στην Περιφέρεια. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας στη συνέχεια πρέπει να εισηγηθούν και να μεταβιβάσουν το αίτημα στη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, η οποία θα εξετάσει το αίτημα και θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε ο Νομός Πέλλας να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπως ακριβώς έγινε και με τους Νομούς της Χαλκιδικής και της Ημαθίας.
Είναι σημαντικό ότι έστω και την τελευταία στιγμή γίνονται προσπάθειες, ώστε να επιλυθεί το ζήτημα και να ισχύσει η διάταξη και για τους πολίτες του Νομού Πέλλας. Ο στόχος μας είναι και πρέπει να παραμένει η διαφύλαξη και η υπεράσπιση των συμφερόντων των συμπολιτών μας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου