Tuesday, 19 March, 2024

Διονύσης Σταμενίτης: Στη Συνεδρίαση της επιτροπής ελληνισμού, για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Σε συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής που τιμήθηκε η συμπλήρωση των 100 χρόνων

από τη Μικρασιατική Καταστροφή με προσκεκλημένους τον Σύλλογο Μικρασιατών Νομού Πέλλας «Η ΜΠΙΓΑ» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιάς Φώκαιας «ΦΩΚΑΕΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ», συμμετείχε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης.

Ο Πρόεδρος Αντώνης Μουράτογλου, η Αντιπρόεδρος Ιωάννα Διαμαντή, η Γενική Γραμματέας Μαρία Κουρατζόγλου και ο Ταμίας Γιάννης Γκουράνης, έκαναν αναφορά στα γεγονότα της μεγάλης εθνικής καταστροφής και ενημέρωσαν τα μέλη της Επιτροπής για τη σημαντική προσφορά και το πολυδιάστατο έργο του Συλλόγου.Ως μέλος της Επιτροπής ο Βουλευτής Πέλλας κ. Σταμενίτης τοποθετήθηκε αναφορικά με τη θλιβερή τραγωδία, τις πληγές που άφησε, αλλά την ανάγκη για συλλογική δράση ώστε να αναδειχθεί και να επιτευχθεί η παγκόσμια αναγνώριση των θηριωδιών σε βάρος του ποντιακού ελληνισμού.

Επίσης, σημείωσε ότι αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στους Συλλόγους, οι οποίοι με τη δραστηριότητα που αναπτύσσουν, η οποία τόνισε ότι βασίζεται στην  εθελοντική προσφορά, συμβάλλουν ουσιαστικά στο να διατηρηθεί η μνήμη και να περάσουν τα ήθη και τα έθιμα από γενιά σε γενιά. Όπως τόνισε ο κ. Σταμενίτης,  η προσφορά τους είναι πολύτιμη και πρέπει να το αναγνωρίζουμε και να το επισημαίνουμε σε κάθε ευκαιρία.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου