Wednesday, 8 May, 2024

Δολοφονία 19χρονου: Δεν ήταν οργανωμένος οπαδός – Αύριο στη Βέροια η κηδεία του

Μετά από αρκετές ώρες διαβάσματος, καθώς σήμερα θα έδινε εξετάσεις στο πανεπιστήμιο για να περάσει ένα από τα μαθήματα του εξαμήνου του

ο Άλκης χθες το βράδυ βγήκε βόλτα με φίλους του για να ξεσκάσει. Ωστόσο έμελλε να ήταν και η τελευταία καθώς δέχτηκε χτυπήματα με δρεπάνι από μια ομάδα ατόμων, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία. 

Ο Άλκης που μαζί με τους τέσσερις φίλους του, κάθισε στα σκαλιά της εισόδου μιας πολυκατοικίας, ξαφνικά είδε μια ομάδα ατόμων να τους επιτίθεται. Λίγη ώρα πριν ο 19χρονος είχε συνομιλήσει με την οικογένεια του στη Βέροια, που τους είχε πει ότι θα έβγαινε για λίγο εκτός σπιτιού προκειμένου να πάρει λίγο αέρα και να αποβάλει το άγχος.

Θείος 19χρονου: «Δεν ήταν οργανωμένος οπαδός»

Μιλώντας στο newsit.gr, θείος του Άλκη αναφέρει ότι μπορεί να ήταν φίλαθλος του Άρη ωστόσο δεν ήταν οργανωμένος οπαδός και ποτέ δεν είχε προκαλέσει το παραμικρό πρόβλημα.

«O Άλκης ήταν ένας 19χρονος φοιτητής και δεν ήταν οργανωμένος σε κανένα σύνδεσμο. Δεν ήταν οργανωμένος οπαδός. Ήταν ένα παιδί χαμογελαστό, χαμηλών τόνων και δεν πείραζε ούτε μύγα. Αγαπούσε τον ΑΡΗ όπως και ο πατέρας του. Δεν πήγαινε ούτε στο γήπεδο. Μαζί πηγαίναμε στην καφετέρια και βλέπαμε και παιχνίδια» λέει στο newsit.gr, o θείος του 19χρονου και συνεχίζοντας προσθέτει: «Ήταν ένα παιδί το οποίο κοιτούσε τις σπουδές του. Σήμερα θα έδινε μάθημα και μέχρι τις οκτώ και μισή χθες το βράδυ διάβαζε. Πήγε μια βόλτα με τους φιλους του να ξεσκάσει. Μίλησε με τους γονείς του στις επτά και μισή το βράδυ. Ήταν η τελευταία φορά που μίλησαν και τους είπε ότι διάβαζε για το μάθημα». 

Σήμερα τα ξημερώματα οι γονείς του Άλκη πληροφορήθηκαν για τη δολοφονία του γιου τους. «Στις 03:00 μας πήραν τηλέφωνο και μας είπαν ότι μαχαίρωσαν τον Άλκη. Να βρεθούν οι δράστες και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Να μην βρεθεί κανένας άλλος στη θέση μας».   

«Χτενίζουν» τις κάμερες

Στο οπτικό υλικό κάμερας ασφαλείας καταστήματος που βρίσκεται κοντά το σημείο της δολοφονικής επίθεσης και στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και στις καταθέσεις των τραυματιών και των αυτοπτών μαρτύρων βασίζονται οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει να εξιχνιάσουν τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στο Χαριλάου της Θεσσαλονίκης αλλά και στον τραυματισμό δύο φίλων του.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες μετά τη δολοφονική τους επίθεση επιβιβάστηκαν σε δύο οχήματα και εξαφανίστηκαν από το σημείο. Η παγανιά που βγήκαν τα 12 περίπου άτομα που επιτέθηκαν στο 19χρονο και στους φίλους του επειδή τους είπαν ότι υποστήριζαν σε αντίπαλη ομάδα, συγκλονίζει ακόμα και τους πιο σκληρούς χαρακτήρες. Κι αυτό γιατί όσο κι αν ο Άλκης να παρακαλούσε τους δολοφόνους του να σταματήσουν να το χτυπούν με το μικρό δρεπάνι εκείνοι δεν σταματούσαν. Όσοι γνώριζαν τον άτυχο νεαρό κάνουν λόγο για ένα παιδί χαμηλών τόνων με αγάπη για το ποδόσφαιρο, μακριά ωστόσο από φανατική δράση και συμπλοκές. Ο 19χρονος που ζούσε τα τελευταία χρόνια στη Βέροια, προκάλεσε σοκ στην τοπική κοινωνία με την είδηση του θανάτου του και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κόπηκε το νήμα της ζωής του τόσο άδικα και απότομα.

Το τελευταίο αντίο

Η κηδεία του άτυχου Άλκη θα τελεστεί την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 12:00 στην πόλη της Βέροιας. Η σορός θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου (κοιμητήρια) στις 11:30.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, μιλώντας στο ThessToday.gr δήλωσε πως δεν γνώριζαν το παιδί, ωστόσο έμαθαν ότι ο πατέρας του ήταν στρατιωτικός. Μάλιστα εξέφρασε αποτροπιασμό για το τραγικό περιστατικό και δίνοντας ένα μήνυμα όπου καταδικάζει τον φανατισμό και την τυφλή βία, είπε χαρακτηριστικά: «Άπαντες καταδικάζουμε. Είναι πολύ κρίμα να χάνονται έτσι ζωές. Είναι δυσνόητο για τον κοινό νου ότι χάνονται σήμερα ζωές με αυτόν τον τρόπο».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου