Sunday, 2 June, 2024

ΔΣ Πέλλας μετ’ εμποδίων από την Αντιπολίτευση!

Μετ’ εμποδίων πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας, το βράδυ της Τρίτης που ενώ είχε οριστεί για τις 8 η πλειοψηφία συμπληρώθηκε

μετά από τηλεφωνήματα για απαρτία, στις 8:45!
Στην αρχή της συνεδρίασης ο πρόεδρος Χρήστος Πασσαλής ανέγνωσε τα προ ημερησίας θέματα, που πέρασαν ομόφωνα. Θα περιμέναμε μια κουβέντα από τον δήμαρχο ή τον πρόεδρο για συλλυπητήρια για τον αδόκητο χαμό του Γεωργίου Γούδη, Αντιδημάρχου Αλμωπίας, όμως δεν ειπώθηκε τίποτα…


Άξιο σχολιασμού το γεγονός ότι για ακόμη μία συνεδρίαση δεν παρέστησαν τα μέλη της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, παρά μόνο η Ολυμπία Παπαδοπούλου, από τη “Λαϊκή Συσπείρωση” η οποία μετά την παρατήρηση του δημάρχου ότι δεν εμφανίζονται τα μέλη, δυσχεραίνοντας τη διαδικασία ενώ για το νέο ΔΣ έχουν ψηφιστεί 8 προηγούμενοι σύμβουλοι και αυτό δείχνει το… ενδιαφέρον τους για τον δήμο, συμπλήρωσε ότι: “Εδώ και καιρό λείπουν. Αυτό πρέπει να το δει ο κόσμος που ψηφίζει. Όταν σε ψηφίζει ο κόσμος για να τον εκπροσωπήσεις, ότι και να έχεις, εκτός από λόγους ανωτέρας βίας, πρέπει να δίνεις το παρών. Κάποια στιγμή πρέπει να τηρηθεί ο Κανονισμός για αυτές τις περιπτώσεις”.

Φυσικά και κάποια από τα μέλη που έδωσαν το παρών για να σχηματιστεί πλειοψηφία για να υλοποιηθεί η συνεδρίαση, υπέγραψαν και έφυγαν στη συνέχεια… 
Στην έγκριση της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας για την έγκριση Ισολογισμού – Απολογισμού της για το έτος 2018 η κα Παπαδοπούλου καταψήφισε ενώ τα υπόλοιπα θέματα πέρασαν ομόφωνα.


Έγιναν δεκτές οι αποφάσεις για ασφαλτόστρωση αγροτικής οδοποιίας, των Τ.Κ. Αραβησσού, Τ.Κ Τριφυλλίου, κλπ, οι παρεμβάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση στο κτίριο του Γυμνασίου Καρυώτισσας και του Γυμνασίου Νέου Μυλοτόπου, όπως και η αποδοχή της απόφασης ένταξης του έργου ανόρυξης νέων υδρευτικών γεωτρήσεων – επέκταση και αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης στο Δήμο Πέλλας και προμήθεια συστήματος τηλεμετρίας και ελέγχου διαρροών για την παρακολούθηση των εγκαταστάσεων ύδρευσης της ΔΕ Πέλλας του Δήμου Πέλλας, στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι».
Για τις αθλητικές εγκαταστάσεις αναμένουμε να δούμε επιτέλους τον ηλεκτροφωτισμό (πχ. προβολείς στο γήπεδο Γιαννιτσών, που εγκρίθηκαν από πέρυσι την Άνοιξη από τον Υπ. Αθλητισμού) και την προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Πέλλας, προϋπ 488.760€.
Να σημειώσουμε ότι οι της Αντιπολίτευσης μπορεί να νομίζουν ότι με αυτή την απόφαση μη παρουσίας στα ΔΣ δείχνουν αντίδραση προς τη συμπολίτευση και πιέζουν να σχηματιστεί πλειοψηφία για να γίνει συνεδρίαση, όμως ξεχνούν ότι αφήνουν τη δημοτική αρχή να… παίζει μπάλα μόνη της στη δική της έδρα! Όπως και να ‘χει λίγες ημέρες έμειναν από την απόφαση της ένστασης και μία συνεδρίαση ακόμη, έως την ορκωμοσία και το νέο ΔΣ από Σεπτέμβριο.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου