Saturday, 27 April, 2024

Δύο εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Καλής, στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA1

Δύο εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Καλής του δήμου Σκύδρας, συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA1 Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων για το έτος 2020-21.
Συγκεκριμένα οι κ.κ. Χαράλαμπος Καρυπίδης και Ιωάννης Χριστοφορίδης συμμετείχαν σε ένα δομημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Φινλανδία (Ελσίνκι) και Εσθονία (Τάλιν) από 5 Σεπτεμβρίου ως και 11 Σεπτεμβρίου.


Παρακολούθησαν μέσα από βιωματικές δράσεις τη λειτουργία των δύο πιο επιτυχημένων εκπαιδευτικών συστημάτων στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον οργανισμό Pisa. Γνώρισαν τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των Φινλανδικών και Εσθονικών δημόσιων σχολείων και ήρθαν σε επαφή με μια νέα κουλτούρα και πολιτισμό.
Παράλληλα αντάλλαξαν εκπαιδευτικές πρακτικές με συναδέλφους τους από Φινλανδία και Εσθονία, αλλά και από Ρουμανία, Πορτογαλία, Κροατία και Λιθουανία που επίσης συμμετείχαν στο εν λόγω πρόγραμμα.

Ως αποτέλεσμα του προγράμματος, θα αυξηθούν οι καινοτόμες δραστηριότητες και θα διευρυνθούν οι ορίζοντες του σχολείου. Οι σημερινοί μαθητές, όπως και οι μελλοντικοί μαθητές θα επωφεληθούν από τις παρουσιάσεις, τις πρωτοβουλίες και τα γεγονότα που θα αναλάβουν άμεσα ή έμμεσα από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.
Χάρη σε νέες ιδέες και βελτιώσεις, το ΓΕΛ Καλής, θα μπορεί να προωθεί καινοτόμες δραστηριότητες, υλοποιώντας με αυτό τον τρόπο τον πρωταρχικό στόχο του σχολείου, που είναι η ευημερία, τόσο της σχολικής όσο και της ευρύτερης τοπικής κοινότητας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου