Friday, 26 April, 2024

Δ. Πασόης: «Ο δήμαρχος συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο, όλα βαίνουν καλώς, να κοιμόμαστε ήσυχοι!»

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την ενημέρωση του Σώματος για θέματα που αφορούν τον Δήμο από τον δήμαρχο Δ. Μπίνο, ο οποίος υποστήριξε ότι έγιναν έργα στον ένα χρόνο θητείας της δημοτικής αρχής. Ανέφερε ότι αντιμετωπίζονται ζητήματα καθημερινότητας, όπως οι λακκούβες στους δρόμους, που είναι 320 καταμετρημένες! Αλήθεια, οι άποροι και οι πολίτες που χρήζουν βοήθειας, είναι καταμετρημένοι στον δήμο σας κ. Μπίνο;

Ο δήμαρχος σημείωσε ότι υπάρχουν ασφαλτοστρώσεις σε εξέλιξη ενώ ο δρόμος Αριδαίας – Πιπεριάς θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα και έχουν σειρά της Ξίφιανης – Πολυκάρπης, Κωνσταντίας, Μηλιάς, Φούστανης, Θηριόπετρας. Το έργο για τους αγροτόδρομους έχει προϋπολογισμό 13 εκατομμύρια ευρώ.

DSC02525

Στη συνέχεια ο κ. Μπίνος είπε πως είχε επικοινωνία με τον βουλευτή Γ. Σηφάκη για το έργο του αποχετευτικού, το οποίο δεν απεντάσσεται και θα εγκατασταθεί σύντομα ο εργολάβος. Για το Γενικό λύκειο ότι θα γίνει, αρκεί να ετοιμάστουν οι μελέτες για την εξασφάλιση πέντε εκατομμυρίων ευρώ.

Για τα λουτρά ανέφερε ότι έχει προγραμματιστεί ραντεβού με την αναπλ. υπουργό Τουρισμού Ε. Κουντουρά στις 27 Οκτωβρίου ενώ το ερχόμενο Σάββατο θα ταξιδέψει στην Προύσα της Τουρκίας, όπου θα γίνει μία σύσκεψη δημάρχων για τις λουτροπόλεις. Εκεί τα Λουτρά της Αλμωπίας θα ανακοινωθούν επίσημα στο ευρωπαϊκό δίκτυο λουτροπόλεων και θα γίνει παρουσίαση με ένα βίντεο για την περιοχή.

Ο κ. Μπίνος υποστήριξε ότι έγιναν όλες οι προσπάθειες με τη θεομηνία τις προηγούμενες ημέρες από όλη τη δημοτική αρχή – μάλιστα ευχαρίστησε τους Αντιδημάρχους για την προσπάθεια – «πρώτιστο μέλημα να φροντίσουμε τους πολίτες που μας ψήφισαν»!

Ο κ. Κόγιος ‘’έπιασε’’ τη φράση και είπε: «Μόνο αυτούς που σας ψήφισαν; Τους άλλους δεν»;

DSC02530

Η μεταφορά της Υπηρεσίας ”Βοήθεια στο Σπίτι” από τον Εξαπλάτανο στην Αριδαία ήταν το καίριο θέμα που απασχόλησε και στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν εργαζόμενοι που ζήτησαν να μη γίνει μετεγκατάσταση.

Ο κ. Ασβεστόπουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης μίλησε για τους εργαζόμενους στις δομές, λέγοντας πως έγινε έρευνα για τον χώρο που κρίνεται ακατάλληλος, δεν έχει πρόσβαση σε ΑμΕΑ κλπ. και πρότεινε ακύρωση της απόφασης. «Να εξετάσουμε κατάλληλο κτίριο γιατί αυτό που επιλέξατε δεν είναι» είπε.

Για τη μελέτη των αρδεύσεων ρώτησε να μάθει τι γίνεται και την καταγγελία που έγινε από συμπολίτη, όπως και το αν οι 120 αρδεύσεις είναι σε πλήρη αποκατάσταση, δηλώνοντας ότι «σε επόμενο συμβούλιο οι εργολάβοι πρέπει να ενημερώσουν για  όλη τη δράση για να προλάβουμε τη νέα χρονιά χωρίς προβλήματα».

Για την επισκευή της στέγης του Σχολείου της Μηλιάς ότι πρόκειται περί μικροπολιτικής του δήμου και «ενίσταμαι για αυτό το θέμα» κατέληξε.

DSC02526

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δ. Πασόης παίρνοντας το λόγο είπε πως «Ο δήμαρχος συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο, όλα βαίνουν καλώς, να κοιμόμαστε ήσυχοι! Εμείς έχουμε αντίθετη άποψη. Ξύπνησε μετά από 5 μέρες από τη θεομηνία. Όσο για την εγκατάσταση των τριών προγραμμάτων των ‘’Δομών’’ η όλη προσπάθεια στρέφεται προς τη χειραγώγηση των υπαλλήλων.  Όσο για τη δημοτική αρχή που έχει τόση ευθιξία γιατί δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει στην καταγγελία του συμπολίτη για τις μελέτες στα αρδευτικά»;

Η κ. Καλδερεμτζή μπήκε ‘’φορτωμένη’’ στο ΔΣ και είπε μεταξύ άλλων για τη στέγη του δημοτικού σχολείου της Μηλιάς: «Κυκλοφορεί ότι εγώ σταμάτησα το έργο. Ήμουν Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, αλλά συνεργάστηκα άψογα με όλους. Τώρα στην αντιπολίτευση δεν έχω τέτοιο δικαίωμα. Στις 3/6/2014 είχε έρθει ένα έγγραφο προς εμένα που έλεγε ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει μία τέτοια διαδικασία για την επισκευή της στέγης διότι το ποσό ήταν 10.000 ευρώ. Μετά εντάχθηκε ακόμη ένα ποσό και στο σύνολο έγιεν περίπου 37.000 ευρώ, οπότε μπορούσε να ξεκινήσει…».

Ο κ. Παρούτογλου απάντησε εμμέσως πλην σαφώς στον δήμαρχο, λέγοντας «Φαντάστηκα ότι θα λέγατε ότι και ο ίδιος απεγκλωβίσατε άτομα με την κακοκαιρία. Μην τα παρουσιάζετε όλα σαν επίτευγμα. Μήπως σας έχουν πει ότι η προηγούμενοι εξόφλησαν πολλά γι’ αυτό τώρα μπορείτε εσείς να κάνετε έργα»;

Ο κ. Θεοδωρίδης μίλησε για τα χωριά που δεν έχουν μηχανήματα να κάνουν εργασίες και άλλες ΤΚ που έχουν γκρέιντερ για καιρό. «Πόσες φορές πήγαν μηχανήματα σε Τοπικές Κοινότητες; Άλλες κοινότητες έχουν μηχανήματα για ενάμιση μήνα και άλλες ούτε μέρα.  Ενώ έθιξε το θέμα της ανακύκλωσης. «Ζητήσαμε να μάθουμε για την ανακύκλωση από 1/1/2015 έως 31/8/2015. Μόλις 83 τόνοι συγκεντρώθηκαν. Εννέα δρομολόγια σε αυτό το διάστημα. Ένα δρομολόγιο το μήνα…

Ακολούθως δόθηκαν οι απαντήσεις από τη δημοτική αρχή.

Περισσότερα σε επόμενη ανάρτηση

Χ.Π.

Δ. Πασόης: «Ο δήμαρχος συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο, όλα βαίνουν καλώς, να κοιμόμαστε ήσυχοι!»

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου