Saturday, 18 May, 2024

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Γιαννιτσών: Τόση βρωμιά μόνο στην πόλη μας, σε μια αδιάφορη κοινωνία

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Γιαννιτσών, δεν το βάζει κάτω… συνεχίζει και καθαρίζει γειτονιές και τμήματα της πόλης.

Όταν ξαναπερνάει όμως από τα ίδια σημεία, αυτό που αντικρίζει, δεν είναι σεβασμός… είναι μία από τα ίδια. Βρωμιά, έλλειψη παιδείας και… μία από τα ίδια! Σεβαστείτε επιτέλους τους χώρους που εσείς βρωμίζετε, άλλοι περνούν και καθαρίζουν και πάλι εσείς οι ίδιοι που πηγαίνετε… ξανα… και τα θέλετε καθαρά, από ποιον; Από τον δήμο; Από τους εθελοντές; Βρωμιάρηδες, ντροπή. Μάλλον χρειάζεται να παρέμβουμε και να αρχίσουμε να φωτογραφίζουμε μικρούς, μεγάλους που πετάνε όλα αυτά τα σκουπίδια. Μετά θα μιλάτε για προσωπικά δεδομένα! Εκεί θα θιχτείτε…

Τι αναφέρει η Εθελοντική ομάδα: Η καλή μας ομάδα ολοκλήρωσε χθες τον καθαρισμό του λόφου Φιλιππείου. Αυτό που μας προβλημάτισε ιδιαίτερα είναι το γεγονός ότι αυτή την φορά ο λόφος είχε πολύ περισσότερα σκουπίδια από κάθε άλλη φορά. Το έχουμε ξανά γράψει ότι, παρά τη μεγάλη αυτή προσπάθεια που κάνουμε, με κόπο και αφιέρωση τόσου χρόνου εργασίας, αλλά και το ότι είναι γνωστή η δράση μας στον ευρύτερο πληθυσμό, δε βλέπουμε κάποια αλλαγή στην συμπεριφορά του κόσμου. Παραμένει αδιάφορη και αντικοινωνική.

Εμείς δε μπορούμε ούτε να επιβάλουμε, ούτε να υποχρεώσουμε κανέναν.

Η κοινωνία των Γιαννιτσών πρέπει να κατανοήσει  το πρόβλημα και πρέπει να το αντιμετωπίσει συλλογικά. Καμία μα καμία δημοτική Αρχή δε μπορεί από μόνη της να διαχειριστεί μια τέτοια αντικοινωνική νοοτροπία.

Χρειάζεται ένα είδος πανστρατιάς, από πολλούς φορείς, στην κορυφή ο Δήμος,  όλα τα σχολεία,  οι πολιτιστικοί σύλλογοι (όχι μόνο χοροί και τραγούδια) εργατικό κέντρο, άλλοι σύλλογοι και εν ανάγκη δημοτική αστυνομία και τροχαία.

Πρέπει κάποια στιγμή και η δική μας πόλη να συγκαταλέγεται μεταξύ των πόλεων που διακρίνονται στην Ελλάδα και επίσης ότι μπορεί άνετα να θεωρείται ευρωπαϊκή πόλη. Αυτά, λοιπόν, αγαπητοί μας φίλοι με πολύ πόνο ψυχής και αγάπης. Δε θέλουμε να στεναχωρήσουμε κανέναν, μόνο να αλλάξουμε αυτήν την κακή συνήθεια που έχουμε σαν λαός.

Φίλοι μας την ερχόμενη  Τετάρτη στις 16.00 η καλή μας ομάδα θα δράσει στα πλατανάκια  στον Πενταπλάτανο (κέντρο  Ατλαντίδα). 

https://www.facebook.com/groups/9985401779/user/100090748014297/?locale=el_GR

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου