Monday, 20 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ενδοοικογενειακή βία: Το μήνυμα από την εκδήλωση του ΔΙΕΚ Αριδαίας

Μία πρώτη προσέγγιση στο επίκαιρο θέμα της ενδοοικογενειακής βίας, επιχείρησε σήμερα το Δημόσιο ΙΕΚ της Αριδαίας, θέλοντας με αυτό τον τρόπο

να συμβάλλει στον τομέα της πρόληψης του φαινομένου, μέσω της ενημέρωσης που είχε καθαρά κοινωνικό χαρακτήρα.

Διοργανωτής της εκδήλωσης ο διευθυντής του ιδρύματος Γιώργος Γιόρτσος, που μαζί με τους συνεργάτες του, πρόσφεραν μία άριστη βραδιά στους παρευρισκόμενους.

Ο πρώτος ομιλητής ψυχολόγος κ. Λαγομάτης, ανέλυσε το θέμα από καθαρά επιστημονική άποψη, παραπέμποντας με τα παραδείγματα του σε διάφορους προβληματισμούς που πρέπει να εξεταστούν από τον καθένα.

Παράλληλα όρισε τις μορφές βίας, σε κατηγορίες που μπορούν να συμβούν πίσω από τις κλειστές πόρτες κάθε σπιτιού. Ο ομιλητής εστίασε στον τομέα της πρόληψης, τονίζοντας επίσης τις κατηγορίες, που έχουν ως εξής:

*Ενημέρωση

*Θύτης

*Θύμα

Η ψυχολόγος της Ελληνικής Αστυνομίας κα Παυλίδου, αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα εντυπωσιακά στοιχεία, λέγοντας ότι κάθε μέρα η ΕΛ.ΑΣ. ασχολείται καθημερινά με 28 υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, ενώ υπογράμμισε ότι πέρσι σε όλο τον κόσμο από την ενδοοικογενειακή βία έχασαν τη ζωή τους (κυρίως γυναίκες) 87.000 άνθρωποι! Η ομιλήτρια, στη συνέχεια παρέθεσε τους τρόπους με τους οποίους οι Αστυνομικοί επιλαμβάνονται το θέματος και έδωσε το σύνθημα που κυριαρχεί ως λογότυπο σε αυτή την εκστρατεία λέγοντας “σπάστε τη σιωπή σας”

Τελευταίος μίλησε ο γνωστός δημοσιογράφος Πάνος Σόμπολος, που κατέθεσε τις εμπειρίες που είχε στα αστυνομικά ρεπορτάζ, που πολλές ήταν δραματικά, λόγω των θανάτων γυναικών.

Ο ομιλητής προέτρεψε τον καθένα που ακούει ή βλέπει κάτι να το καταγγείλει στην Αστυνομία, γιατί έτσι θα σωθούν ζωές. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΔΙΕΚ Αριδαίας, που είχε εξ ολοκλήρου την ευθύνη της διοργάνωσης, απένειμε (δια μέσω του κ. Γιορτσου) τιμητική πλακέτα στον κ. Σόμπολο, για την πολύχρονη προσφορά του στην δημοσιογραφία και στην κοινωνία.

Παρόντες οι βουλευτές Διονύσης Σταμενίτης, Θεοδώρα Τζάκρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής, ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, και πλήθος κόσμου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου