Thursday, 9 May, 2024

Εξαιρετική η ομιλία για την εφηβεία των παιδιών, στα Γιαννιτσά

Εκδήλωση του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, διοργανώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 24 Φεβρουαρίου 2020

στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στα Γιαννιτσά, με θέμα: «Για να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε την εφηβεία των παιδιών μας».
Εξαιρετική η ομιλία της Παιδαγωγού, Θεολόγου, Χάρις Δημητρακούδη.


Μία ομιλία που θα έπρεπε να την ακούσουν όχι μόνον οι νέοι γονείς, οι γονείς με εφήβους/ες, αλλά ακόμη και γιαγιάδες και παππούδες…

Η εφηβεία είναι από τις πιο δύσκολες περιόδους που περνάει τόσο το παιδί, όσο και οι γονείς. Πρόκειται για μία σημαντική φάση στην ανάπτυξη του παιδιού, κατά την οποία ανακαλύπτει τον εαυτό του, και αποζητεί την ανεξαρτησία. Συνήθως επαναστατεί κατά των γονέων και όλα του τα συναισθήματα μεγεθύνονται… Ξεκινήστε από την επιθυμία να καταλάβετε κι όχι από την ανάγκη να κερδίσετε τη διαμάχη ή να τους κάνετε να συμπεριφέρονται σωστά. Τα παιδιά σε αυτή τη φάση έχουν ανάγκη στήριξης και εκδήλωσης της αγάπης των γονιών και μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά είπε η κα Δημητρακούδη: “Μείνετε μακριά, φύγετε ή μην μιλήσετε όταν οι έφηβοι αντιδρούν και ξεσπούν… είναι σα να μιλάς σε έναν μεθυσμένο. Αν δεν περάσει η “μπόρα” δεν μπορεί να καταλάβει…”. Ψυχραιμία, λοιπόν και… εφηβεία είναι θα περάσει!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου