Saturday, 27 April, 2024

Επιμελητήριο Πέλλας: Ενημερωτική ημερίδα για τη Δράση Ενίσχυσης Υφιστάμενων Επιχειρήσεων

Στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου Έδεσσας, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα,

πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 η ενημερωτική ημερίδα για τη Δράση Ενίσχυσης Υφιστάμενων Επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: «Μετάβαση στην καινοτομική, εξωστρεφή και έξυπνη εξειδίκευση» του Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία» /ΕΣΠΑ 2021-2027.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας Ιορδάνης Τσώτσος καλωσόρισε τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή και τόνισε την αγαστή συνεργασία που έχουν επωφελεία του επιχειρηματικού κόσμου και της ανάπτυξης του Νομού Πέλλας.

Επεσήμανε τις προτεραιότητες του Επιμελητηρίου Πέλλας και αναφέρθηκε στην συγκεκριμένη δράση και τα οφέλη που προκύπτουν αλλά και στην πραγματική ανάγκη στήριξης των μικρών και πολύ επιχειρήσεων ώστε να γίνουν πιο, εξωστρεφείς, καινοτόμες και ανταγωνιστικές.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία των φορέων της Περιφέρειας καθώς και στη μεγάλη απορρόφηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, προς όφελος των επιχειρηματιών και της κοινωνίας.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Ιωάννης Κουφίδης, πρόεδρος Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Αντιπρόεδρος ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ και Περιφερειακός Σύμβουλος-Τομεάρχης Επαγγελματικών Φορέων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν ο Υπεύθυνος Δράσης ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/ΕΦΕΠΑΕ Χρήστος Σαρίκενας, και η το στέλεχος ΕΥΔ του προγράμματος «Κ. Μακεδονία» 2021-2027 ΕΣΠΑ Χριστίνα Εδιππίδη, οι οποίοι παρουσίασαν αναλυτικά τις επιλέξιμες επιχειρήσεις και δαπάνες, τις προϋποθέσεις που απαιτούνται και τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων.

Μετά το τέλος της παρουσίασης ακολούθησε συζήτηση και πλήθος ερωτήσεων  και δόθηκαν διευκρινίσεις σε ερωτήματα και απορίες των επιχειρηματιών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι: Αβραάμ Πανίδης Αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Θωμάς Αλγιανάκογλου Πρόεδρος του ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, ο κ. Αθανάσιος Κακούδης, Διευθυντής Προγραμμάτων ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, πρόεδροι και εκπρόσωποί Ομοσπονδιών, και Εμπορικών Συλλόγων και επιχειρηματίες του Νομού Πέλλας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου