Saturday, 18 May, 2024

ΕΠΟΠ: Αυξάνουν τα χρόνια παραμονής σε Δεκανείς-Λοχίες και Επιλοχίες. 1700 προσλήψεις

Νέες αποκλειστικές πληροφορίες έρχονται στο kranosgr.com, σχετικά με όλα τα σενάρια των αλλαγών που επίκεινται στο θεσμό των Επαγγελματιών Οπλιτών.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα πληροφορούμαστε στο kranosgr, εκτός από την αύξηση του ορίου αποστρατείας, στο ΥΠΕΘΑ επεξεργάζονται και το σενάριο αύξησης των ετών παραμονής των Επαγγελματιών Οπλιτών, μέχρι το βαθμό του Επιλοχία.

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο αυξάνουν τα χρόνια παραμονής στους βαθμούς ως εξής:

Δεκανείς από 5 σε 7 έτη, Λοχίες από 8 σε 10 έτη, Επιλοχίες από 8 σε 10 έτη.

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με την επικρατούσα μέχρι στιγμής πρόταση που επεξεργάζεται το ΥΠΕΘΑ αυξάνεται το όριο αποστρατείας στα 60 από τα 50 έτη, ή στα 35 συνολικής συντάξιμης υπηρεσίας.

1.700 προσλήψεις ΕΠΟΠ

Εξακολουθούν να είναι ενεργές οι αιτήσεις για τις συνολικά 1.700 προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) που θα καταταχθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις το έτος 2023.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΦΕΚ, ο αριθμός των Επαγγελματιών Οπλιτών για κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις, για το έτος 2023, ορίζεται ως εξής:

Στρατός Ξηράς 964 θέσεις

Πολεμικό Ναυτικό 430 θέσεις

Πολεμική Αεροπορία 298 θέσεις

Κοινό Νομικό Σώμα 8 θέσεις

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους εντός της αποκλειστικής προθεσμίας, ήτοι έως την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023, μέσω σχετικής μηχανογραφικής εφαρμογής εδώ, ενώ για να συμμετάσχουν θα πρέπει να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις. Παράλληλα θα πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,60μ. οι άνδρες και 1,55μ. οι γυναίκες.

Πώς κατατάσσονται οι ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις

Οι ΕΠ.ΟΠ. κατατάσσονται αρχικά ως Στρατιώτες στον Στρατό Ξηράς, ως Σμηνίτες στην Πολεμική Αεροπορία και ως Ναύτες στο Πολεμικό Ναυτικό. Οι ΕΠ.ΟΠ. αναλαμβάνουν υποχρέωση επταετούς παραμονής στον Στρατό, εκτός αν γίνει δεκτή η παραίτησή τους πριν συμπληρωθεί η 7ετία. Να σημειωθεί ότι η αίτηση παραίτησης μπορεί να υποβληθεί μετά τη συμπλήρωση τριετούς πραγματικής υπηρεσίας για όσους ΕΠ.ΟΠ. είχαν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή υπηρετούσαν στις Ένοπλες Δυνάμεις, τετραετούς δε για όσους δεν είχαν καταταγεί για την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων κατά την κατάταξή τους ως ΕΠ.ΟΠ

Μετά τη συμπλήρωση της επταετούς υπηρεσίας μπορούν να μονιμοποιηθούν, ύστερα από αίτησή τους, με το βαθμό που φέρουν, εφόσον:

Επιτύχουν σε γραπτές εξετάσεις δοκιμασίας και κριθούν για μονιμοποίηση από τα αρμόδια για αυτούς Συμβούλια Κρίσεων του Γενικού Επιτελείου Στρατού, τα οποία λαμβάνουν υπόψη τους ατομικούς τους φακέλους.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου