Wednesday, 8 May, 2024

Ετήσια εκδήλωση Φυσικής Αγωγής του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών

Ενδιαφέρουσα η ετήσια εκδήλωση Φυσικής Αγωγής που πραγματοποιήθηκε από το 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών με θέμα τον ρόλο του προπονητή στο σύγχρονο αθλητισμό, με τίτλο: “Στη σκιά των αστεριών…”

στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών το πρωί της Παρασκευής 23 Φεβρουαρίου 2018.

Οι προπονητές Χρήστος Χατζηβασιλείου, προπονητής στίβου, Γιουλβανίδης Γεώργιος, προπονητής χειροσφαίρισης, Καραμιχάλης Δημήτριος (προπονητής καλαθοσφαίρισης) και ο Μαχίλης Ιωάννης (προπονητής κολύμβησης) ενημέρωσαν τους μαθητές για το πόσο σημαντικός είναι ο αθλητισμός στην υγεία, την απόλαυση της συμμετοχής για τα ομαδικά αθλήματα, σε συνδυασμό με τη σωματική, ψυχική και πνευματική ανάταση, τις δύσκολες στιγμές και τις λύπες που μπορεί να περάσει ένας αθλητής, αλλά και τις μεγάλες χαρές με τις νίκες ή με τη συμμετοχή…

Και από την άλλη, ο απαιτητικός ρόλος του προπονητή που ίσως δυστυχώς, οι άντρες κυριαρχούν και οι γυναίκες είναι ελάχιστες στο χώρο, λόγω της φύσης της δουλειάς… το ότι πρέπει να εργάζεται εξίσου σκληρά έτσι ώστε ο αθλητής να πετύχει τους στόχους του, τα ταξίδια, και οι πολλές ώρες απασχόλησης για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αυτός είναι ο ρόλος του προπονητή που βρίσκεται πάντοτε “στη σκιά των αστεριών”. Μοναδικός απών ο γνωστός προπονητής ποδοσφαίρου Ιωάννης Τοπαλίδης, ο οποίος αν και θα συμμετείχε ως ένας εκ των ομιλητών, δεν κατάφερε τελικά να παραστεί λόγω αιφνίδιου ταξιδιού στο εξωτερικό.

Την ομάδα υποδοχής καλεσμένων-κοινού, προγραμμάτων, βραβεύσεων αποτελούσαν οι μαθήτριες: A4: Σερέτη Μαρία Β1: Γκαβανίδη Ισιδώρα, Β2: Παπαδοπούλου Ευδοξία, Μωυσιάδου Ειρήνη Β3: Χρυσοστομάκη Μαρία, Γ1: Θεοδωράκογλου Μαρία, Αλεξανδράκη Αγγελική, Γρηγοριάδου Φωτεινή Γ2: Μήτσκα Πολυξένη οι οποίες με την υπομονή, ευγένεια, την ομορφιά και το φωτεινό τους χαμόγελο απέσπασαν τα κολακευτικά σχόλια όλων των θεατών.

Την ακούραστη δημιουργική ομάδα στελέχωσαν οι μαθήτριες Βουλγαρούδη Μαρία, Μήνου Γεωργία και Μανωλέμη Ναταλία, οι οποίες μ’ ενθουσιασμό και μεράκι εργάστηκαν σκληρά και αθόρυβα το τελευταίο διάστημα για την άρτια υποστήριξη της εκδήλωσης, που απαιτούσε γνώσεις, κόπο και ατελείωτο χρόνο προετοιμασίας.

Ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Θεολόγος Σερέτης που ήταν ο συντονιστής της εκδήλωσης, τις ευγνωμονεί για τη συνολική προσφορά τους.

Επίσης, παρουσιάστηκε θεατρικό δρώμενο, έγιναν βραβεύσεις των παράλληλων μαθητικών διαγωνισμών, προβολή βίντεο με παρουσίαση των πλούσιων βιογραφικών των καλεσμένων, και όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Σερέτης στην εισαγωγή του : “…Ώρα να συνειδητοποιήσουμε σε αυτήν τη χώρα ότι χωρίς αθλητές δεν υπάρχει αθλητισμός, αλλά και χωρίς προπονητές δεν υπάρχουν αθλητές…”.

Στο τέλος πραγματοποιήθηκαν απονομές και βραβεύσεις των καταξιωμένων τεχνικών σηματοδοτώντας έτσι ότι ο ρόλος ενός σχολείου, δεν είναι μόνο η μετάδοση γνώσεων, αλλά και η παροχή των ερεθισμάτων εκείνων που θα ευαισθητοποιήσουν και θα συμβάλουν στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων.

Ο κ. Σερέτης ευχαρίστησε εκτός από τους καταξιωμένους προπονητές – ομιλητές, τη Διευθύντρια του σχολείου Ελισάβετ Χλαπουτάκη, τον Υποδιευθυντή Ε. Τσάνη, το Σύλλογο Διδασκόντων, την Καθηγήτρια Δάφνη Τσαβέλη, την Πρόεδρο Διονυσία Φωτοπούλου και το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, τον κ. Αναστάσιο Αλμαλιώτη, τον κ. Αλέξιο Μέτα, την κ. Τασούλα Χρυσίδου.

Δείτε περισσότερα εδώ 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου