Ο διοικητής των Νοσοκομειακών μονάδων Ημαθίας, Ηλίας Πλιόγκας, όπως φαίνεται τα έχει καταφέρει πολύ καλύτερα διοικητικά
από κάποιους άλλους, που δεν “βγαίνουν μπροστά” να διεκδικήσουν και περιμένουν μόνο ότι έρθει από την κυβέρνηση. Με συνεχείς προσπάθειες και μερόνυχτα αγώνων, έχει φτάσει τα δύο νοσοκομεία σε αξιοζήλευτα επίπεδα για περιφερειακά νοσοκομεία. Προ δύο ημερών. υποδέχθηκε στις Μονάδες Νάουσας και Βέροιας, κλιμάκιο Βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον πρώην Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό. Όπως αναφέρει ο ίδιος ο κ. Πλιόγκας: “Είχαμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε με στοιχεία και αριθμούς το σύνολο των ενισχύσεων σε ανθρώπινο δυναμικό και ιατροτεχνολογικά μέσα που στην διάρκεια της πανδημίας έλαβε το ΓΝ Ημαθίας.
-386 στο σύνολo Ιατροί, νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό προστέθηκαν στη δύναμή μας από τον Ιανουάριο του 2020 μέσω μόνιμων και επικουρικών προσλήψεων καθώς και με ανανεώσεις και παρατάσεις συμβάσεων.
-43 Ιατροί μόνιμοι και επικουρικοί σε διάστημα 19 μηνών και στις δύο Μονάδες του ΓΝ Ημαθίας ενίσχυσαν τη δύναμή μας.
-Υπογραμμίσαμε την πρωτοφανή και δυναμική ενίσχυση σε μέσα που είχαμε από το Υπουργείο Υγείας από την αρχή της κρίσης. Χαρακτηριστικά στη Μονάδα της Βέροιας όπου από τέσσερις λειτουργικούς αναπνευστήρες, τον Σεπτέμβριο του 2019 φτάσαμε σε 19 υπερσύγχρονους αναπνευστήρες τον Ιούλιο του 2021.
-Στη Μονάδα Βέροιας είχαμε τη χαρά να παρουσιάσουμε στην ολοκληρωμένη Νέα Πτέρυγα, τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού καθώς και τα αποτελέσματα της Νέας ΜΕΘ δυναμικότητας 10 κλινών που είναι σε πλήρη λειτουργία από τον περασμένο Ιούλιο.-Ένα έργο που μέχρι πρόσφατα αποτελούσε το άγος της Δημόσιας Διοίκησης καθώς ενώ διέθετε πλήρη και διασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και έπρεπε να παραδοθεί το Νοέμβριο του 2016, δυστυχώς μέχρι και τον Μάιο του 2019 με ευθύνη της κεντρικής διοίκησης είχε ολοκληρωθεί μόνο το 53% του φυσικού αντικειμένου του! Εξηγήσαμε αναλυτικά στον πρ. Υπουργό το σύνολο των πρωτοβουλιών και ενεργειών που από την πρώτη στιγμή Υπουργείο Υγείας, 3η ΥΠΕ, Κτιριακές Υποδομές και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανέλαβαν, ώστε να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν οι εργασίες.
Τέλος αναφερθήκαμε στο σύνολο των προγραμμάτων ενίσχυσης σε ιατροτεχνολογικά μέσα και υποδομές που “τρέχουν” και για τις δύο Μονάδες και ανέρχονται σχεδόν στα 8 εκατομμύρια ευρώ”.