Wednesday, 8 May, 2024

Η Έδεσσα αποχαιρέτησε τον Στέλιο Μαουσίδη

Ένας εξαίρετος Εδεσσαίος μια ευγενική καλλιτεχνική μορφή που θα μας λείψει. Οι ζωγράφοι είναι από εκείνα τα πλάσματα της φύσης

που έχουν τα πινέλα, έχουν τα χρώματα, και ζωγραφίζουν ελεύθερα τον παράδεισο και μπαίνουν μέσα σύμφωνα με τον Νίκο Καζαντζάκη.
Ο Στέλιος Μαουσίδης επί χρόνια στυλοβάτης της Σχολής Ζωγραφικής του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Έδεσσας Μέγας Αλέξανδρος ήταν ένα γνήσιο καλλιτεχνικό πνεύμα. Ζωγράφος, σκιτσογράφος, χαράκτης, γλύπτης απόφοιτος και καθηγητής πανεπιστημίου στην Ακαδημία Καλών Τεχνών Σουρικώφ της Μόσχας. Δάσκαλε δίδαξες σε πολλά παιδιά την τέχνη, τον πολιτισμό και τον ελεύθερο στοχασμό με δημοκρατική έκφραση.
Ένας αγωνιστής της ζωής έφυγε αφήνοντας πίσω την καλλιτεχνική πνοή.
Η Έδεσσα είναι οι άνθρωποι της, αυτοί που φέρουν το φωτοστέφανο του Αγίου Βοδενιώτη του λαικού, σύμφωνα με τον Μάρκο Μέσκο.
Ο δήμαρχος Έδεσσας, Δημήτρης Γιάννου αναφέρει σχετικά: “Σήμερα αποχαιρετίσαμε έναν σημαντικό Εδεσσαίο. Έναν πραγματικό δάσκαλο, που με την ευγένεια του χαρακτήρα του και την δύναμη της καλλιτεχνικής του δημιουργίας δίδαξε πολιτισμό!
Ο Στέλιος Μαουσίδης άφησε ένα τεκμήριο της απαράμιλλης τέχνης του στο Δημαρχείο Έδεσσας που θα θυμίζει πάντα την προσφορά του, για την οποία είμαστε ευγνώμονες”!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου