Saturday, 27 April, 2024

Η απαξίωση των εσωκομματικών εκλογών, στην ΠΕ Πέλλας

Οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, που θα γίνουν στις 24 Οκτωβρίου, αποκάλυψαν με το πλέον δραματικό τρόπο την απαξίωση του πολιτικού συστήματος της χώρας.
Τουλάχιστον, σε επίπεδο Νομού Πέλλας, η συμμετοχή στο εκλέγεσθαι ήταν πενιχρή, με τον κόσμο της ΝΔ να δείχνει μία απροθυμία στη συμμετοχή.
Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στην ΔΗΜΤΟ Έδεσσας υπήρχαν μόλις 6 υποψήφια μέλη, όταν το ΔΣ θέλει 9 μέλη, στην ΔΗΜΤΟ Πέλλας (σε μία πολυπληθή περιοχή) υπήρξαν μόλις 10 υποψηφιότητες στα μέλη, ενώ στην ΔΗΜΤΟ Σκύδρας, οι υποψήφιοι στα μέλη ήταν όσοι και απαιτούνται, δηλαδή, 9 μέλη.
Στην ΔΗΜΤΟ Αλμωπίας, τέλος κυριολεκτικά δεν έβρισκαν υποψηφίους (τα προβλήματα προήλθαν από τους βουλευτές που “επενέβησαν” και εν τέλει όχι μόνο δεν βοήθησαν να βγουν περισσότεροι υποψήφιοι, αλλά δεν δήλωσε ούτε ένας υποψηφιότητα!).
Μόνο στους συνέδρους η συμμετοχή ήταν μεγάλη.
Το γεγονός αυτό θα πρέπει να προβληματίσει έντονα τους κομματικούς παράγοντες του τόπου, γιατί αυτό το φαινόμενο σίγουρα δείχνει κάτι.
Ακόμη θα πρέπει να καταλάβουν όλοι, ότι οι κομματικοί παράγοντες, πως οι εκλεγέντες δεν είναι “κομματικός στρατός” αλλά ένας πυρήνας παρεμβατικός στην τοπική κοινωνία, που πρέπει να παράγει πολιτική, όπως και να βρίσκεται δίπλα στα τοπικά προβλήματα.
Οι κομματικοί μηχανισμοί δεν ενεργοποιούνται μόνο στις εκλογές, κάτι που βλέπουμε να γίνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια.
Σε κάθε περίπτωση κάτι- επιτέλους- πρέπει να αλλάξει, γιατί στις επόμενες εκλογές, μπορεί να ψάχνουν και να μην βρίσκουν ούτε με το κιάλι!
Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου