Wednesday, 22 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Η Εύη Γρηγοριάδου από τα Γιαννιτσά μαέστρος στη συναυλία – αφιέρωμα για τον Ο. Ελύτη (βίντεο-φωτο)

Οι «Νέοι Μουσικοί χωρίς Σύνορα» ενθουσίασαν το κοινό που παραβρέθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, το βράδυ του Σαββάτου 4 Φεβρουαρίου

στη Συναυλία – Αφιέρωμα στον μεγάλο μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη «Ο αιώνιος έφηβος». afieromaelitiΜε τους «Νέους Μουσικούς χωρίς Σύνορα» τραγούδησαν οι: Ιορδάνης Καρακασίδης, Γεωργία Μαυραντζά, Μάριος – Φιλώτας Χατζόγλου, Χριστίνα Τσίτου, στο πιάνο: Κωνσταντίνος Παπαστεργίου, ενορχήστρωση: Ανδρέας Τσιμπανογιάννης. Την εξαρετική παρουσίαση έκανε ο Παναγιώτης Κουντουράς, την απαγγελία – επιμέλεια η Άντα Τσεσμελή –  Edwards ενώ στη διεύθυνση ορχήστρας η Εύη Γρηγοριάδου από τα Γιαννιτσά, που φοίτησε στο Μουσικό Σχολείο!

panagiotis

grigoriadoueyi

maestrosgrigoriadou

Με τη συμπλήρωση φέτος, των 21ετών από τον θάνατο του Ελύτη(1911-1996) το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας  διοργάνωσαν τη μουσική εκδήλωση, με την ορχήστρα των «Νέων Μουσικών Χωρίς Σύνορα».

kosmoselitis

Την εισήγηση έκανε η περιφερειακή σύμβουλος Μαρία Ζωγράφου.

zografou

elitisynaulia

Κατά τη διάρκεια της αξιόλογης βραδιάς, ακούστηκαν απαγγελίες ποιημάτων, αλλά και ποιήματα Σημαντικός αριθμός ποιημάτων του Οδυσσέα Ελύτη που έχουν μελοποιηθεί και τραγουδηθεί από πολλούς καλλιτέχνες, όπως ο «Ήλιος τον Ηλιάτορας»,  «Τα Ρω του έρωτα», και το «Άξιον Εστί».

synaulia

Ο Οδυσσέας Ελύτης υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους ποιητές μας, που τιμήθηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1979 και όλοι οι Έλληνες οφείλουμε να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη του και την ποιητική του δημιουργία.

Χ.Π.

Η Εύη Γρηγοριάδου από τα Γιαννιτσά μαέστρος στη συναυλία – αφιέρωμα για τον Ο. Ελύτη

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου