Saturday, 27 April, 2024

Η ημερίδα για τον αυτισμό στο ΕΕΕΕΚ Γιαννιτσών

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών το απόγευμα της Δευτέρας 30 Απριλίου 2018, η ημερίδα για τον Αυτισμό με θέμα “Αυτισμός: Παρεμβάσεις στο σχολείο και στο σπίτι”

Η αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου γέμισε από πολλούς ενδιαφερόμενους για το θέμα ενώ στο τέλος δόθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Τα θέματα που ανέπτυξαν οι προσκεκλημένοι ομιλητές ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, σχετικά με την κατανόηση των δυσκολιών της κοινωνικής επικοινωνίας σε άτομα που εμπίπτουν στο φάσμα του αυτισμού και οι παρεμβάσεις στο σχολείο και στο σπίτι.

Ο λογοπεδικός, διδάκτωρ του Τομέα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ιωάννης Βογινδρούκας που εργάζεται στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Βόρειας Ελλάδας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στη φύση της αυτιστικής διαταραχής, και τις γλωσσικές και επικοινωνιακές διαταραχές.

Ο λογοθεραπευτής με μεταπτυχιακές σπουδές στην ανθρώπινη επικοινωνία στο πανεπιστήμιο του City University of London Ευριπίδης – Νικόλαος Χελάς μίλησε για την προώθηση της κοινωνικής επικοινωνίας ενώ η λογοθεραπεύτρια Φωτεινή Καντάκου, όπου ασχολείται με αναπτυξιακές διαταραχές παιδιών σε πρώιμη ηλικία ανέπτυξε την ομιλία της σχετικά με τα συστήματα της εναλλακτικής επικοινωνίας.

Όπως τόνισαν όλοι οι ομιλητές, χωρίς μια σωστή και έγκαιρη διάγνωση, τα παιδιά με διαταραχές αυτιστικού φάσματος μπορεί να καταδικαστούν σε μια ζωή υποτιμημένη, δε θα έχουν τη φροντίδα που χρειάζονται και, κατά συνέπεια, το επίπεδο ζωής τους θα είναι χαμηλό. Όσο πιο νωρίς γίνει η διάγνωση, θα βοηθήσει στην καλύτερη ψυχοκοινωνική ανάπτυξη και νοητική εξέλιξη του παιδιού με την κατάλληλη αρωγή από το σπίτι και το σχολείο.

Ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου