Saturday, 11 May, 2024

«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» στη Βέροια με αριστούχους και από την Πέλλα!

Τους αριστούχους αποφοίτους Λυκείων των Νομών Ημαθίας, Γρεβενών, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας και Φλώρινας, βράβευσε η Eurobank στη Βέροια

στο πλαίσιο του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που αποτελεί το μακροβιότερο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Eurobank, με 15 συνεχή χρόνια εφαρμογής.
Σε μια ζεστή και συγκινητική τελετή, παρουσία των οικογενειών τους, οι αριστούχοι μαθητές που ξεχώρισαν φέτος με τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις βραβεύθηκαν στις 2 Φεβρουαρίου 2018.
Ο όμιλος Eurobank έχει επιλέξει να εστιάσει την κοινωνική του δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση και συγκεκριμένα στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.
Από το 2003 που ξεκίνησε το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, έχουν βραβευθεί συνολικά 16.835 μαθητές και μαθήτριες από όλη τη χώρα.
Κύριος σκοπός του Προγράμματος είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων, που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον.
Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το Πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει, διαχρονικά, τις μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης και αντανακλά τη βούλησή της για διατήρηση στέρεων και μακρόπνοων δεσμών εμπιστοσύνης με την κοινωνία.
Στο πλαίσιο του Προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που είναι πάνω από 18.000, σε κάθε ένα από τα 1.800 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.
Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωποςτου Μητροπολίτη Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας Αρχιμανδρίτης Παύλος Σταματάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτριος Καρακασίδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ημαθίας Νίκη Καρατζιούλα και Αθανάσιος Χειμώνας, ο Αντιδήμαρχος Βέροιας για θέματα Πολιτισμού και Παιδείας Γεώργιος Σοφιανίδης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας Ιωάννης Χειμώνας. Παρέστησαν επίσης η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Βάϊα Αγγέλη, ο Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας της Περιφέρειας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Γεώργιος Πούλος, καθώς και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού.
Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας Αρχιμανδρίτης Παύλος Σταματάς, ο οποίος συνεχάρη τη Eurobank για το πρόγραμμα αυτό που χαρίζει ελπίδα και αισιοδοξία στους αριστούχους μαθητές, τονίζοντας ότι η αριστεία είναι αρετή που αξίζει να αγωνίζεσαι για αυτήν.
Η εκπρόσωπος της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ημαθίας Νίκη Καρατζιούλα ανέφερε ότι το πρόγραμμα αυτό αναγνωρίζει και επιβραβεύει τις προσπάθειες των παιδιών που είναι το ελπιδοφόρο μέλλον της πατρίδας. Συνεχάρη την Τράπεζα και ευχήθηκε να συνεχίζει να επενδύει στην παιδεία.
Ο Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας της Περιφέρειας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Γεώργιος Πούλος, ανέφερε ότι το πρόγραμμα της Τράπεζας είναι μια σημαντική χειρονομία που συνδέει την εκπαίδευση με την οικονομία, ενώ απευθυνόμενος στους αριστούχους σημείωσε ότι οι σημερινοί άριστοι είναι το μέλλον της Ελλάδας. Τέλος, συνεχάρη τους γονείς και τους δασκάλους που στέκονται στο πλευρό των παιδιών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου