Friday, 17 May, 2024

Η παρέλαση για την απελευθέρωση της Έδεσσας

Με σύμμαχο τον καλό καιρό έγινε σήμερα η παρέλαση στην πόλη της Έδεσσας, για την 110η επέτειο της απελευθέρωσης της, από τον Τουρκικό ζυγό.

Από νωρίς το πρωί οι καμπάνες της εκκλησίας της Αγίας Σκέπης ηχούσαν χαρμόσυνα, ενώ πλήθος κόσμου, παρακολούθησε την πανηγυρική θεία λειτουργία.

Στις 7:30 το πρωί, πραγματοποιήθηκε η Δοξολογία, παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών (Αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη, των βουλευτών Γιώργου Καρασμάνη, Διονύση Σταμενίτη, Λάκη Βασιλειάδη, του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή, του Δημάρχου Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου,  του διοικητή της ΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Άρη Ηλιόπουλου, του Αστυνομικού Διευθυντή Πέλλας Πέτρου Περδικάτση, εκπροσώπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας, των Διευθυντών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σάββα Ταιλαχιδη και Δημήτρη Γερεμτζέ, Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, στην ομιλία του αναφέρθηκε στο χρονικό της ημέρας και στην ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα, ενώ αμέσως μετά κατατέθηκαν στεφάνια στο ηρώο της πόλης.

Στις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε η παρέλαση με το παρόν να δίνει και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η παρέλαση ξεκίνησε με την φιλαρμονική του Δήμου Έδεσσας, που παιάνιζε το «Μακεδονία Ξακουστή». Παρέλασαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής, εκπρόσωποι των Σχολείων από τις τοπικές κοινότητες του Δήμου, μαθητές γυμνασίων και λυκείων, πρόσκοποι και τμήματα του Στρατού.

Στη διάρκεια της, ο κόσμος, που ήταν αρκετός στους δρόμους, χειροκροτούσε ασταμάτητα όλους όσους παρέλασαν.

(Φωτο Στάθη Παπαδόπουλου)

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου